Fiat Multipla JTD - općenito

Autor Cox, 05 Ožujak 2009, 15:06:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Cox

Planiram kupit Multiplu JTD, a na tražilici mi ništa ne izbacuje :(
Pa evo... ako ima netko kakvog iskustva s tim autom neka se raspiÅ¡e  ;D , pouzdanost, kvarovi, oprema (zanimaju me krovni nosači)... Bilo Å¡ta...

zzip

vozio sam ju u bivšoj firmi (2003 godine) kao službeno vozilo... bila je kupljena kod Bertola u V.Mlaci... i mogu reći samo pozitivna iskustva...

samnom je prošla rijeku, primorje i otoke, sl. brod, osijek, vinkovce... a po zgu da ne govorim... :)

u početku mi je bilo teško se naviknuti na mjenjač pored volana i 3 sica naprijed i 3 iza, ali kasnije me auto samo oduševljavao... tako i sa potrošnjom od 8-10l dizla, ali NE UZ NJEŽNU VOŽNJU... :)

ako naletiš na koju, moja topla preporuka...

Cox

To je stara o kojoj govoriš... ja ću, nadam se, kupit noviju (redizajn), koja navodno puno manje troši :hm:

zzip

jep.. stara...  novu sam vidio i jednom samo sjeo u nju (nisam vozio) i nije me oduÅ¡evila... :neznam:

allpine

Da ne otvaram novu temu pa ću oživiti ovu
Dakle plan mi je kupiti ovu multiplu
http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-multipla-1.9-jtd-110-ks-oglas-3713563

Kolega ju je pregledao nije nigdje trula, nije udarana, ima 220 000km što mislim za JTD nije problem. Unutrašnje plastike su od sunca malo lošije ali to rješim jeftino....
Ima li tko iskustava,savjeta,prijedloga....
Hvala


allpine

http://multipla.weebly.com/multipla-mk1-custom-rs.html

Evo malo zanimljivih primjeraka u galeriji na ovoj stranici

zeus

Odkud baš želja za multiplom?Meni je to definitivno najružniji fiat. Ustvari, možda jedini ružan fiat :/

franjo-fritz

Citat: zeus  u 29 Listopad 2011, 00:51:47
Odkud baš želja za multiplom?Meni je to definitivno najružniji fiat. Ustvari, možda jedini ružan fiat :/
istina ružna.    al je funkcijonalna-prostrana,preglednost odlična , za normalnu vožnju-krstarenje odlična, nije baÅ¡ neki potroÅ¡ač.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

zvrk

meni uopće nije toliko ružna.....baš mi je nekako slatka....kao dupin....

jel su vam dupini ružni?  ;D

                       

--------------------------------------
Nova Fiat Multipla

Vozilo je prepuno inovativnih rješenja, a najznačajnija su šest sjedala i kompaktnost limuzine, jaka osobnost zahvaljujući pravoj automobilskoj panorami, fleksibilnost upotrebe i praktičnosti van kategorije. Zahvaljujući povišenoj karoseriji u odnosu na vozila B i C kategorije, položaj vozača omogućuje bolju preglednost i kontrolu na cesti.
Vozilo idealno za putovanje, posao i slobodno vrijeme.
Nova Multipla dolazi sa dva motora: 1.6 Natural Power sa 92 KS dvostrukog napajanja na plin i benzin, te 1.9 JTD sa 115 KS izvrsnih performansi i niske potrošnje.


INTELIGENTNA RJEŠENJA ZA VRHUNSKU UDOBNOST VOŽNJE

Velike ideje Å¡tede dragocjen prostor. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, nova Multipla se prezentira kao jedinstveno 3+3 vozilo u kategoriji monovolumena. Riječ je o vozilu duljine preko četiri metra, koje nudi izvanrednu vidljivost, a vaÄ'enjem sjedala prtljažnik nudi i do 1300 litara praktičnog prostora. UnutraÅ¡nji je najprostranija u klasi, preko 3 kubična metra, prostranost i praktičnost odgovaraju limuzini.

Vanjski izgled nove Multiple je omekšan, a staklene površine su prostrane. Najuočljiviji su novi integrirani svjetlosni sklopovi i maska (smanjene dimenzije otvora za zrak, novi okrugli logotip i kromirani detalji), novi prtljažnik i odbojnici u boji karoserije.


    UnutraÅ¡njost je u službi prostranosti i praktičnosti, puna inovativnih rjeÅ¡enja. Centralna su sjedala primjerice istih dimenzija kao bočna. Kako bi se povećao kapacitet prtljažnog prostora ili pak udobnost putnika u stražnjem dijelu vozila, stražnja se sjedala mogu fiksirati na podnicu u dva različita longitudinalna položaja, Å¡to omogućuje promjenu položaja sjedala za 15 cm. U njihovom optimalnom položaju kapacitet prtljažnika je 540 litara. Centralna se sjedala (prednje i stražnje) mogu preklopiti, te postaju praktični stolići, nasloni za ruku ili pretinci za odlaganje predmeta sa držačima za čaÅ¡e.

Instrument ploča nalazi se na upravljačkoj konzoli vozila koja je ergonomski oblikovana i presvučena tkaninom. Komande su dostupne i intuitivne, a smještene su u centralnom dijelu konzole. Mnogi pretinci omogućuju potpunu iskoristivost unutrašnjosti, a nalaze se ispod i iznad konzole, ispod štitnika za sunce, iza sjedala, u vratima, ispod suvozačevog sjedala...

MOTORI

Nova Multipla nudi motore i mjenjače osmišljene za takav koncept vozila. Na raspolaganju su dva motora: verzija Natural Power sa pogonom na metan i bezolovni benzin, te 1.9 JTD koji predstavlja evoluciju obitelji dizelskih 'Common rail' motora. Motor postiže snagu maksimalnu snagu od 115 KS pri 4000 okr/min i okretni moment od 205 Nm pri 2000 okretaja u minuti. Maksimalna brzina je 176 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h za 12,2 sekundi. Potrošnja 6.4 l/100 km u gradskom prometu. Karakterizira ga pouzdanost, performanse, smanjena potrošnja i emisija štetnih plinova.
Na raspolaganju su dva mjenjačka mehanizma vrlo precizna i tiha koje karakterizira lakoća prebacivanja i ergonomski oblik.
1.6 Natural Power raspolaže sa dva nezavisna sistema napajanja: na metan i benzin. Paljenje je na benzin, a nakon startanja se automatski prebacuje na plin. U trenutku kada ponestane plina, pogon se automatski prebacuje na bezin. Po potrebi, pomoću tipke je moguće i manualno prebaciti s jednog pogonskog goriva na drugo. Potrošnja iznosi 8,2 kg/100 km (gradske vožnje), 5,2 kg/100 km (na otvorenoj cesti) i 6,3 kg/100 km (kombinirane vožnje), benzinski pogon (spremnik 38 litara) vrijednosti su oko 11,9 l/100 km (grad), 7,6 l/100 km (otvorena cesta) i 9,2 l/100 km(kombinirano). Metan se nalazi u tri čelična spremnika ukupnog kapaciteta 168 litara, tj. 26,5 kg metana, a jamče autonomiju od 500 km (gradske vožnje). Maksimalna brzina mu je 168 km/h na benzin (157 km/h na metan), a ubrzanje od 0 do 100 km/h za 16 sekundi (metan) i 13,5 sekundi (benzin).


SIGURNOST

Nova Multipla raspolaže sa brojnim sigurnosnim ureÄ'ajima: ABS-om, ESP-om, 6 zračnih jastuka sa senzorima koji djeluju ovisno o masi putnika. Po narudžbi se mogu dobiti i zračne zavjese, stražnji nasloni za glavu, Isofix nosači za dječju sjedalicu....
Nova Multipla je predvidiva i u najtežim vremenskim uvjetima. Upravljač je direktan i precizan.
U zavoju nova Multipla savršeno prati putanju kretanja, a performanse su gotovo jednake sportskom automobilu. Prednji ovjes je neovisan, tipa McPherson, što jamči izvrsno prijanjanje uz podlogu, te progresivan u samom zavoju. Vanjski retrovizori podijeljeni su u dva dijela, od čega je onaj gornji veće površine, a donji pokriva 'mrtvi kut'. Suvozačev je orijentiran prema stražnjem desnom kotaču kako bi se dobila što preciznija percepcija parkirnog manevra. Oba retrovizora su električno podesiva, a mogu se i preklopiti.
Parkiranje je olakšano senzorom koji prepoznaju blizinu prepreke te je dojavljuje vozaču pomoću akustičnog zvuka.
------------------------------------
Fiat Multipla 1.9 JTD

Tržišni podaci
Tip: -
Cijena: -

Masa i dimenzije
Dužina: 4089 mm
Å irina: 1871 mm
Visina: 1695 mm
MeÄ'uosovinski razmak: 2665 mm
Obujam prtljažnika: 430-1850 liter
Masa/nosivost: 1445/605 kg

Motor i mjenjač
Motor: dizel redni 4
Radni obujam klipa: 1910 cm3
Nominalne performanse: 120 KS @ 4000 rpm
Okretni moment: 255 Nm @ 2000 rpm
Najviša brzina: 178 km/h
Mjenjač:

Performanse i potrošnja
Najviša brzina: 178 km/h
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 12,1 s
Prosječna potrošnja: 6,5 l/100km
Emisija CO2: 173 g/cm3

allpine

Meni je stara multipla sjela na prvi pogled, a ova nova nekako mi je obična iako su unutraÅ¡njost i zadnji kraj ostali isti ali ovaj prednji kraj ju stavlja meÄ'u sve ostale u toj klasi iako je funkcionalnija. Stara je uvijek bila posebna.

kemba

jednom sam negdje na forumu pročitao:

multipla ti je kao kupleraj dok si unutra uživaš kad izlaziš van moliš boga da te nitko ne vidi

Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

alen

Citat: kemba  u 29 Listopad 2011, 17:25:28
jednom sam negdje na forumu pročitao:

multipla ti je kao kupleraj dok si unutra uživaš kad izlaziš van moliš boga da te nitko ne vidi



da,da... Stara je to izreka!

"Multipla je ko javna kuća. Sram te je kad ulaziš i izlaziš iz nje, a unutra ti je lijepo!"

allpine

joÅ¡ uvijek nisam niÅ¡ta kupio  :( . lova stoji i traži se neka solidna po njemačkoj i italiji. nadam se da će neÅ¡ta uskoro uletiti.

zvrk

Å¡teta Å¡to nisi joÅ¡ ub'o multiplu....sve mi se viÅ¡e sviÄ'a taj auto..

i stara i nova i ove nove koje misle napraviti u 2012...

ima zanimljivih koncepata...

po meni...odličan auto sa odličnim jtd motorima, super praktična unutrašnjost...
nije ni čudo što jedan taxist na trešnjevci mazi svoju multiplu....ima čak i abarth dijelova... :)


allpine

uletiti će neka za božić kao poklon nadam se