Bravo 1.4- problem plin-benzin..

Autor SKBRAVA, 26 Kolovoz 2009, 16:49:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SKBRAVA

Kum kupio Bravo 1.4 12v prije mjesec i pol dana sa ugraÄ'enim plinom,auto na benzin teÅ¡ko pali,bez gasa nikako a u vožnji je i dobar (recimo),kad prebaci na plin u vožnji je sve ok ali čim pusti gas crkne,nema lera.
Promijenili smo motorić ler gasa,potencimetar gasa,diznu,(doduÅ¡e polovno ali ispravno i radi 100% jer sam i ja sebi to mijenjao tako i ok),opet isto,otiÅ¡li do majstora Å¡ta je meni ugradio plin i prikopča se on i uÅ¡tela plin ali mu na benzin parametri na kompu pokazuju da ne radi lambda sonda,tek u većim okretajima a na plinu je dobro.Kaže nam da bi mogla bit problem struja negdje od lambda sonde do kompjutera,da li je moguče i ako imate kakav savjet bili bi jako zahvalni?  nije nas sa time mislio otkantat jer si je čovjek stvarno dao truda
Nadam se da nisam prezakompliciro objašnjenje...pozdrav

mikeg20

Da ti nije katalizator začepljen-naravno ak je sonda full ispravna
Jer sonda pokazuje dobre parametre tek na višim okretajima, na nižim okretajima ti motor krepava.
Trebalo bi vidjeti dijagnostikom što će reći za sondu

SKBRAVA

Sonda dobra na plin,na benzin ne valja,bili kod autoelektričara spojio svoj kompjuter i ispitao sve u vezi struje i ne javlja nikakvu grešku,poslije toga otišli provjerit katalizator,dobar je.
Auto ti radi jedan dan odlično drugi katastrofa,sad radi dobro u vožnji ali ga mući ler,varira, a ujutro i dalje ne pali bez gasa,za poludit!!

mikeg20

E banana onda, da ne baca previše goriva radi istrošene benzinske dizne pa ima previše nesagorjelog goriva u ispuhu ili nešto tak.
Pa zna se kakve vrijednosti sonde na što upućuju

Dj Mattej

da, provjerit obavezno injectore i plinske i za benzin...
removed by admin

Ĺ IMA

1 obavezno resetiraj bezinski komp jer ti on kupi ocitavanja sa l-sonde i kada se vozis na plin ako ti je ugraÄ'en LR, jer ocitavanja nisu ista kada se vozis na plin ili benzin i pomjera mu parametre na benz. kompu i zato ti se to desava tako meni bude a pogotovo ako jos nepricekas da se auto zagrije ili ga nevozis na benzin cesto, resetiraj komp pa ces vidit a tek onda idi cistit injektore 
BRAVO 1,4 12V

SKBRAVA

Gdje to treba ić i koliko to košta?da li to može samo ovlašteni Fiatov servis ili...?

FileFixer


                          E=mC^2 +/-3dB

SKBRAVA

To smo prvo probali jer je meni pomoglo ali kod njega neće,za poludit više!!!!!