TAJNI AGENT 007 spašavat će svijet u Fiatu 500

Autor crev1986, 09 Veljača 2015, 10:07:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

crev1986

     Bond u Fiatu 500... Producenti su ponovo pokleknuli pred zovom novca autoindustrije



Uz zavodljive ljepotice, beskrupulozne neprijatelje i pregršt akcijskih scena, neizostavni začin svakog od dosadašnja 23. akcijska filma snimljena o tajnom agentu 007 bili su automobili. Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce, BMW i Lotus u amfibijskoj izvedbi samo su dio atraktivne flote kojom se u herojskim pothvatima koristio James Bond. Naoružani opremom koju je nemoguće pronaći na listi doplata, često su nadilazili okvire filmova i s vremenom postali meta bogatih kolekcionara.

No, tajni agent u službi njenog Visočanstva koristio se i sasvim prizemnim autima kao što su Saab, Ford, Renault, Spaček ili Mini Moke, posebno kad je neki od njih trebao poguranac na tržištu. Prema najavama producenata, tradicija se nastavlja i u novom filmu čije snimanje započinje u veljači, a u kinima se očekuje koncem 2015. Daniel Craig, koji će i u novom izdanju utjeloviti lik agenta 007, tijekom jurnjave ulicama Rima će umjesto u Aston Martinu, naime, sjediti za upravljačem Fiata 500. Kultni talijanski mališan, nije tajna, rolu je dobio zahvaljujući marketinškim stručnjacima Fiata, čime se nastavlja praksa koju su u Bondu već dobro prokušali Ford i BMW.

Naravno, službeno se najmanji Fiat predstavlja kao idealni auto za scene potjere uličicama glavnog grada Italije u koji Bond prema scenariju stiže padobranskim skokom iz helikoptera na most Ponte Sisto. No, čisto da se zna, u adrenalinom nabijenim scenama jurnjave jedan od auta s negativcima završit će u Tiberu, ali ni Fiat 500 neće se bolje provesti. Završit će u kršu na prilazima Vatikanu....

Osim u srediÅ¡tu, novi Bonda snimat će se i u okolici Vječnog grada. Jedna od izabranih lokacija je i Kraljevska palača u Caserti, poznatija kao talijanski Versailles, a pored Italije dio kadrova snimat će se u Austriji i Srbiji, dok će se najzahtjevnije scene odraditi u studijima Pinewood u Surreyu. Za britanske fanove James Bond dio je nacionalnog ponosa i sve osim Aston Martina vrlo često naÄ'e se na udaru kritike. Takva sudbina prijeti i Fiatu 500, no hoće li zavrÅ¡iti na top listi najgorih Bondovih auta ovisiti će i o uspjehu filma.

lastnight

Ne čudi izbor Fiat-a 500. Legendarni auto iz Italija a jurnjava je u glavnom gradu te zemlje. Osim toga, 500 je jako popularan u UK. Znam da su platili ali opet nebi ni produkcija bilo što prihvatila u ovako elitnoj franšizi kao što je 007 serijal.

uno.du

Nije li vrijeme da na portalu netko zamijeni bonda kao zadnju vijest (sutra će 8 mjeseci da stoji) ?