Main Menu

Stelvio

Autor 2600, 18 Siječanj 2016, 14:37:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

2600

Čini se kako će budući Alfa Romeo SUV nositi ime Matta. To ime je inače nosio terenac iz 50-ih koji je Alfa proizvela za talijansko Ministarstvo obrane.




Isto tako je nedavno glavni dizajner FCA Ralph Gilles stavio na istagram sliku gdje njegov prethodnik Lorenzo Ramaciotti sjedi u prtljažniku buduće Matte.


AntonioK

#1
 Krajem 2016. godine na tržiÅ¡tima će startati i dugo najavljivani SUV
Budući SUV model dijelit će platformu i pogonske sklopove s Giulijom, biti će dostupan s pogonom na prednje kotače te pogonom 4x4,



gturcic

#2
Citat: AntonioK  u 06 Veljača 2016, 13:52:14
Krajem 2016. godine na tržištima će startati i dugo najavljivani SUV
Budući SUV model dijelit će platformu i pogonske sklopove s Giulijom, biti će dostupan s pogonom na prednje kotače te pogonom 4x4,

Giulia je RWD, valjda će onda biti opcija RWD ili 4x4.
Iako su mule od pred par godina bile na C-Evo platformi Giuliette, u tom slučaju FWD / 4x4 ima smisla.

2600

#3
Citat: gturcic  u 08 Veljača 2016, 10:41:50
Giulia je RWD, valjda će onda biti opcija RWD ili 4x4.
Iako su mule od pred par godina bile na C-Evo platformi Giuliette, u tom slučaju FWD / 4x4 ima smisla.

Ta mula se danas kao proizvod zove Jeep Cherokee KL.

Mi pričamo o onoj drugoj muli gdje su oplate dobrim dijelom o 500L, a kabina tako pomagnuta od prednje osovine da je vidljivo riječ o RWD.

Sve buduće Alfe će biti na Giorgio platformi, barem D-segment na više.

2600


gturcic

#5
Kao potencijani kupac nekog od novih modela, Marchionne-u (i silnom PR-u koji više liči na prodavanje magle korporativnim investitorima), povjerovati ću tek kad uživo vidim neki od modela.

Proizvodnje je najavljena za Q4/2016, prodaja Q1/2017, prema dosadašnjem iskustvu ne bih se iznenadio da se rokovi pomaknu za kvartal ili dva, kao i da se promijeni ime*

*iako je bilo prije skoro 10 godina, do 3mj prije prodaje Alfa MiTo se trebala zvati Junior, onda je anketom/natječajem odabrano Furiosa, da bi predstavljeni auto nosio ime MiTo.  :lud

Neven

#6
S obzirom da je Levante tu, a i stalno se spominje da je prioritet Alfe američko tržište, vjerujem da će ubrzo biti predstavljen i SUV.

Boxer

Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

2600

#8
Zanimljivo, proizvodnja Alfa Romeo Stelvia bi trebala krenuti službeno u 11. mjesec(to je plan) iako će sljedeći tjedan izaći prve maskirane verzije na cestu što će reći da je ostalo 6 mjeseci ili manje do toga. To je u skladu sa informacijom koja kruži da će ipak vjerojatno biti prije toga što je planirano.

Neven

#9
Sto prije to bolje, da imaju barem dva modela za Us trziste

2600

#10
Mislim da sam već prije nekog vremena napisao da je Stelvio spreman za testnu fazu u konačnom obliku, dao sam broj i koji ih je napravljen i evo sada iz talijanskih medija slike:






DinoG

Na ovom renderu s prosle strane mi se jedino ne svidjaju ove maglenke ispod farova, bolje da su u braniku :)

Generalno mi se cak i svidja koliko god ne volim crossovere i SUVove

2600

Možda sam napisao ovdje, a možda nisam. Svakako sam ranije najavljivao da gledaju kako će proizvodnju Stelvia pomaknuti ranije. Već uveliko naravno ide pilot proizvodnja. Sada je izgleda serijska proizvodnja sa prijašnje planiranog 30.11. pomaknuta za mjesec dana ranije.

Mike20

Mislim da im to ne treba, kasne desetljeće s takvim modelom, osim toga bit će preskup. Prodavati će se nikako

2600

Službeni tehnički nacrti:





Žuto je naravno aluminij.