Grande Punto sportske opruge

Autor Zagorje92, 30 Travanj 2016, 11:08:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagorje92

Lp kolege,

imam pitanje u vezi sportskih opruga za Grande Punta, pa ako netko zna nesto vise, bio bih mu zahvalan.

Htio sam uzet Eibach opruge koje su bile na GP al benzincu i stavit na svog GP-a al dizela 1.3 Mjt! Jel mi moze netko rec sa sigurnoscu dal te opruge sa benzinca 100% pasu na moj ovjes od dizela? Receno mi je da su dizeli nesto tezi od benzinaca pa sad vise nisam siguran!

bos

Koliko ja znam ne paÅ¡u radi razlike u opterećenju po osovini ali moguće je da fizički odgovaraju.  Pitanje je jedino kako će se auto ponaÅ¡ati s njima i koliko će past.

Raspitaj se malo u nekoj prodavaonici dijelova da li su isti amortizeri i kape amortizera, ukoliko idu isti na 1.4 benzin i na tvoj dizel onda će ti i fizički odgovarati, ali kako sam napisao pitanje je kako će to sve skupa ispast.

Možda je netko na forumu probao pa se javi s dojmom.

gokiSP

Prilikom kupovine novih navode da postoji razlika, ali kad smo stavili opruge sa benzinca na dizela, auto je jednako pao.

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk


franjo-fritz

1,4 motor sa kakvog su ovo opruge nije nista pretjrano teži tj laksi motor od 1,3 mjet
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Zagorje92

Narucio sam pa cu vidjet. Nadam se da bude sve oke.


DiscoVolante

Samo jedno pitanje...

Je li Sport verzija Grande Punta ima identičan ovjes Abarthovom?

Miha.

Razlika je u oprugama i amortizerima.

DiscoVolante

Pročitao sam da je niži ovjes i širi trag kotača u odnosu na običnog Punta, ali nigdje se ne spominje Sport verzija.

Nego, je li netko imao iskustva s AP gewindama? Koliko je to tvrÄ'e od serijskog ovjesa s obzirom da po rupama mlati kao Stojadin spuÅ¡tan brusilicom?

Miha.

Pa kao što sam napisao niži je zbog opruga i amortizera, a širi trag je zbog širih felgi i drugačijeg ET-a felgi. Gewinde su po meni bacanje para za cestu.

DiscoVolante

Znaš li možda konkretne brojke s razlikama Std/Sport/Abarth?

I tvornička Sport verzija bespotrebno nabija, zato smatram da Gewinde ne bi puno pogoršale udobnost, pa pitam za iskustva. :85565: :ok1: