Stelvio može osvojiti sljedeću titulu automobila godine?

Izbor Automobila godine 2017 je netom završio i na njemu je Alfa Romeo Giulia završila na drugom mjestu sa svega nekoliko bodova manje od vodećeg. Već nakon same objave pobjednika pojavile su se razne teorije zavjere jer je, da podsjetimo, od samog početka Giulia bila favorit za osvajanje i ove prestižne nagrade. No, što je bilo bilo je i treba se fokusirati na sljedeći izbor za godinu dana.

Za sada je još uvjek nepoznato koji će sve automobili sudjelovati u finalu izbora, no sve više ljudi pretpostavlja da bi talijanskog proizvođaća mogao predstavljati prvi SUV – Stelvio.

Neke glasine idu čak toliko daleko da tvrde kako Stelvio po broju osvojenih nagrada može nadmašiti čak i Giuliu koja ih već ima 30-ak. Na poslijetku, Stelvio je ipak automobil atraktivnog dizajna, spomena vrijednog pogonskog sklopa i spada u jedan od najpopularnijih segmenata, što se već i u Ženevi moglo prijmetiti.

Velika očekivanja od Alfinog SUV-a mogu se razabrati i iz riječi šefa grupacije, Sergia Marchionnea koji ne skriva očekivanja da će Stelvio biti najzasluženiji za daljnji rast Alfa Romea, te da će rast kompletne grupacije ponajviše ovisiti o Stelviu, Jeepu Compasu i Maseratiu Levante.

foto: carwow