Panda 750-nadogradnja motora?

Autor sumasti, 09 Listopad 2016, 11:23:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sumasti

Pozzz Pandisti,od nedavno sam u nekakvom razgovoru sa nekoliko kolega došao u raspravu oko toga da li jeste ili nije moguće nadograditi Pandin motor od 770 kubika (750) tako što se na njegov blok namontira glava od modela 900 kubika sa SPI... Naravno da bi se trebalo pozabaviti i ožičenjem za SPI i dovodom goriva itd...ali eto mene zanima ono dali bi fizički pasala glava od Pande 900 kubika,bez bušenja novih rupa i kemijanja sa brtvom i ostalim kemijanjima.
Da pojasnim kako je krenula rasprava,, naime,kolega je iÅ¡ao pogledati nekakve dijelove za svoju Pandu kod jednog lika Å¡to je imao Pandu za dijelove i kada su podigli haubu vidio je da na motoru fali glava i joÅ¡ po neka stvar a onda mu je ovaj Å¡to prodaje rekao da je to motor 770 kubika na koji je prethodni vlasnik namontirao glavu i sve ostalo Å¡to ide sa njom sa motora 900 kubika, i da je prije prodaje sve to skinuo nebi li ponovo ugradio u Pandu koju je kupio jer je ovoj motor riknio....  :speechless-smiley-038: ...navodno da je potroÅ¡nja bila oko 4 do 5 litara max... eto,neki tvrde da je moguće,neki da nije a ja očekujem od vas da se uključite u raspravu i da podjelite svoje miÅ¡ljenje sa nama (u igri je i mala opklada)  :neznam:

topolino

Igras prljavo :D:
900ccm glava ima vece komore za izgaranje sto smanjuje kompresiju i snagu. 900ccm glava ima vece ventile pa bi snaga bila valjda otprilike ista kao i 750ccm motor.  Konverzija na e.f.i. bi valja bila moguca, ako nije neka velika komplikacija sa smjestajem struje jer 90% senzora je u samom tjelu ubrzgavanja i trebala bi remenica sa 900 efi radi senzora radilice.. 1000ccm sa portanom glavom od 750ccm bi bila bestijica . Ako se nevaram 750/900/1000ccm su isti blokovi gabaritima, 1.1/1.2 su veci blokovi.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

bas to to i nema smisla, bar se za bagatelu naÄ'u 1,1/1.2 motori
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.