Fiat uno 1.0 Ie problem sa Lerom

Autor PrivateSarcasm, 11 Ožujak 2018, 20:14:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

PrivateSarcasm

Ma meni nije jasno samo..šta je nužno dizat živce na zamjenjivanje dijelova u prazno? šta se to samo u hrvatskoj dešava sa starim autima xD

multimetar, testiranje modula, gledanje otpora to niš?

..zanimljiva situacija..putovao negdje 40 km..auto se ugasio 8 puta..ispizdio na živac. Došao sam do pomisli da mi je primarni filter koji je na pumpi za gorivo u *** il da sam prošli put krivo postavio sve i da je možda otpao. Izvadim ga van (naravno nemam zamjenski filter) i postojeći očistim kolko mogu, jer je praktički mrežica, ali je crn skroz.

vozim se 40 km sa autom odakle sam došao..auto vozi dobro..nikakvo štucanje. sada se negdje češem po glavi dal je to zapravo bio problem ili jednostavno auto ne želi pokazivati simptome kada treba -.-'

kuntakinte

Bok,
imam Fiat Uno FIRE iz 95' sa sličnim problemom.
Ponekad zna zatrokirati, a dok je još hladan i ugasiti se, no to je rijetko i nije strašno.
Ono što me više brine je da kad se motor ugrije poslije nekih 10-tak km, auto prilikom kretanja iz mjesta jako gubi snagu,
kao recimo da zabunom krećem iz viÅ¡e brzine, trese se, bruji, ne ubrzava kako treba; no stanje se u vožnji mjenja, pa ponekad bude lakÅ¡e i auto malo prodiÅ¡e, a pogotovo kad u njega uÄ'e mehaničar, onda se odjednom duhovi smire :)
Uz to mi se čini da, iako je to samo 999 ccm, auto jako slabo vuče na uzbrdicama, često moram u prvu uz brujanje, a nisu to neke strašne uzbrdice po Zagrebu.

Ako mehaničar ne naÄ'e neÅ¡to drugo, pogledat ću u kakvom je stanju pumpa goriva i filtri.
Imaš li kakav drugi savjet osim toga za ovakvo ponašanje unića?

Sumnjao sam na razvodnik koji je promjenjen prije godinu dana, pa prije nego što krenem tražiti novi volio bih isprovati ove jeftinije varijante.
Modul paljenja nije problem, njega čak imam u rezervi nakon loših iskustava prije nekoliko godina… ;)

Hvala
Lp

Bero

Pogledaj još da ti remen nije preskočio.
Sličan problem sam i ja imao (nedostatak snage) i bila je kombinacija raspadnutog razvodnika paljenja i remena koji je preskočio za nekoliko zuba.
Samo boxer bajo moj :)

kuntakinte

yep,
razvodnik ponovno promjenjen i dela OK…