Main Menu

Punto 2012

Autor Redakcija portala, 30 Kolovoz 2011, 17:52:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Redakcija portala

Za predstojeći sajam automobila u Frankfurtu FIAT je pripremio Punto 2012, koji je dobio i dvocilindarski TwinAir motor.



Fiat Punto 2012 biti će dostupan kupcima početkom 2012. godine, a pored estetskih izmjena na prednjem dijelu automobila, novih aluminijskih kotača od 15 inča i proširene palete metalik boja, novosti ima i u ponudi pogonskih agregata.



Najvažnija novost je dvocilindarski turbo TwinAir benzinac sa 85KS na 5500 o/min. i 145 Nm obrtnog momenta na 2000 o/min. sa emisijom CO2 koja iznosi 98 gr/km, u kombinaciji sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem.



Treba još napomenuti i 1.3 16V MultJet II dizel koji razvija 85KS i 200 Nm na 1500 o/min sa emisijom CO2 koja iznosi 98 gr/km, te ima i sistem regeneracije kočione sile.




venom

Da mi je čuti taj motor od 2 cilindra...

Miha.

Nisu trebali ništa mjenjati, on maska je bila odlična.

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

veky_1

THE ITALIAN POWER

KarloB

Zeleni fora, ali ima carbage felge  ;D
Jedem skoro svaki dan.

puntiac

ovaj zeleniiiiiiiiiiiiiiiii  :wanker: :wanker: :wanker:
pa s tim "peglica" zvukom bi baÅ¡ bio fora  :rofl i onda joÅ¡ neki bow bubnit pa nek i kiÅ¡e - bio bi pojam s time  :lol :lol
i onda kad neko pita kak novi auto ima zvuk ko peglica ja bi prodavo priču po gradu da sam ga kupio žvajznutog u prednji kraj i u pomanjkanju love da nisam imo za njegov motor neg sam strpo neki od peglice unutra jer sam ga dobio za Ä'abe jer je sav neki "prelaÄ'en" i "kiÅ¡e"  :lol :lol

jesu poznate možda barem odokativne cijene za naško tržište??
uzyebo sam se ko zmija u ventilatoru 

zvrk

Overview on Fiat Punto 2012 at 2011 Bologna Motor Show: Interview with Michelangelo Liguori

Koliko sam vidio u videu, ovaj model punta 2012 zamijenjuje aktualni Evo i prijašnji GP...

Baš me zanimaju kakvi su modeli Sport i Racing...

Redakcija portala


Robertino

Citat: zvrk  u 03 Prosinac 2011, 20:58:42


Baš me zanimaju kakvi su modeli Sport i Racing...

onaj crveni u videu je vjerojatno sport,bar prema auspuhu i pragovima

kemba

pravi mali tuk tuk tuk tuk tuk tuk tuk
to mora da je ludnica voziti po brdima :yahoo:
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

zvrk

Fiat je još na salonu automobila u Frankfurtu prikazao obnovljeni gradski model koji sada kreće i u prodaju. Krajem veljače novi je model i u domaćim salonima po cijeni od 74.990 kn



Fiat već dulje vrijeme pokušava pronaći pravo rješenje za vrlo traženi gradski segment vozila, a sada bi u tome trebao pomoći obnovljeni Punto. Tako više ne bi trebalo biti tri verzije Punta, pa kupci niti sami nisu znali što je što. Napravljena su brojna mala poboljšanja, a u pravili korištenjem rješanja koja su već primjenjana na modelima kao što su 500 i Bravo. Lagana dizajnerska poboljšanja kao što su nove boje karoserije te zategnute bore na prednjeoj masci i braniku prate i tehnička poboljšanja.



Tako je sada Punto dobio novi pogonski stroj, a riječ je o dvocilindričnom TwinAir benzincu, od 875 ccm, opremljenom turbopunjačem. U takvoj kombinaciji, pri 5500 okretaja u minuti razvija solidnu snagu od 85 KS te 145 Nm okretnog momenta pri 2000 okretaja. Pored toga, 1,3-litreni MultiJet II dizelski model ima novim alternator te Inteligent Flow tehnologiju koja smanjuje emisiju štetnih plinova. O značenju Punta za Fiat zorno pokazuje činjenica da je riječ o najtraženijm modelu u Italiji, a od 1993. prodan je u 8,5 milijuna primjeraka. Krajem veljače novi model je i u domaćim prodajnim salonima po cijeni od 74.990 kn.

Fiat Punto 2012


__________________
automotorisport.hr

Elra

Fino, ali je zreo za zamjenu. Pored Pola, Fieste, 208, Ria, Yarisa, jeftinijih Clia, Fabije nema sta da trazi.

zvrk

Pa nebih se baš složio da "nema šta tražiti" ali da talijani znaju dugo vući jedan dizajnerski model...to je istina, i tu mu fali svježine naspram konkurenata.
Bez obzira na facelift, ova linije datira još od Grande Punta, a to je jako puno godina ako se uzme da će ovaj model biti barem još 2 godine na tržištu. Znači tek 2014 možemo očekivati potpuno novi Punto.

Što se tiče motora, opremljenosti, udobnosti, užitka vožnje i cijene....tu se još uvijek može boriti.....


Elra

Da, ali u ovoj klasi automobil prodaju ili dizajn (Punto je OK, ali vise nema svjezinu) ili cijena (Clio, Fabia).
Izuzetak je Polo koji kombinuje snagu brenda i u ovom slučaju zanimljiv dizajn.