Od danas dostupne nove verzije Fiat Pande Classic

Autor zvrk, 24 Siječanj 2012, 21:52:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvrk

Fiat Panda Classic započinje novu prodaju



Povodom početka prodaje novog modela Fiat Pande, Fiat je odlučio da će se prethodne verzije i dalje prodavati pod imenom Classic Panda. Od danas Panda Classic će biti dostupna u Italiji, Francuskoj, MaÄ'arskoj i Å panjolskoj, a kasnije će biti dostupna u drugim europskim zemljama. Pandi je suÄ'eno da preuzme vodeću riječ u najmanjoj klasi automobila budući da nudi korisnicima pristup praktičnim značajkama i umjerenu cijenu.



Pokrenuta u 2003 g. i prodana u 76 zemalja diljem svijeta, druga generacija Fiat Pande je osvojila vodeći položaj u svom segmentu tržiÅ¡ta. U 2011 g. sama je osvojila 38% tržiÅ¡ta, dokazujući da je najbolja u svom segmentu prodaje vozila u Italiji. A sa svojih 15,7% udjela, takoÄ'er je dokazala da je u Europi najprodavaniji mali gradski automobil. Ohrabrena ovim rezultatima, Fiat Panda Classic danas nudi kupcima značajnu korist kroz racionalizaciju svojih paketa opreme.



Tako će u ponudi biti samo jedna verzija 4x2 modela, koja će se zvati Classic. Dostupna je sa 1,2 benzinskim motorom i 69 ks, 1,3 Multijet 16V dizelom i 75 ks, 1,2 EasyPower (UNP / benzin) i 69 ks, i  1,4 Natural Power (metan / benzin) motorom i 77 ks.
Što se tiče opreme, Classic verzija nudi standardno prednje zračne jastuke, ABS s EBD, po visini podesiv upravljač, električni servo Dualdrive, električne prozore, centralno zaključavanje, radio set-up, odbojnike u boji karoserije i zaštitne trake.



Standardni cjenik započinje sa 9050â,¬ za početni 1,2 69 ks motor u Classic verziji. Zahvaljujući doprinosima Fiata i njegove prodajne mreže, u ovoj početnoj fazi pokretanja je moguće kupiti 1,2 69 ks u Classic verziji za 7900â,¬ ili za 8650â,¬ (uključujući i ručni klima ureÄ'aj) ili za manje od 8,850â,¬ (uključujući i klimatski paket koji sadrži ručni klima ureÄ'aj, svjetla za maglu i krovne nosače).



Na žalost, nema promjene za kupce 4x4 modela. Panda Climbing i dalje se nudi na zahtjev sa sva četiri kotača, a može biti opremljena sa 1,2 benzinskim motorom i 69 ks, te 1,3 Multijet 16V dizelom i 75 ks. Standardna oprema: prednji i bočni zračni jastuci, ABS sa EBD, po visini podesiv upravljač i vozačevo sjedalo, radio sustav s CD i MP3 playerom, Dualdrive električni servo, zaštita podnice i motora, električni prozori, centralno zaključavanje i zaštitne trake . ESP sustav zajedno s elektronskim zaključavanjem diferencijala je dostupan na zahtjev.



ÄŒak je i izbor boja eksterijera i interijera racionaliziran u cilju očuvanja najpopularnijih nijansi modela u nedavnoj proÅ¡losti. Danas Pandu Classic kupac može birati izmeÄ'u Å¡est boja karoserije: tri pastelne (Bossa Nova White, Mambo žuta i ne-standardne Pasodoble crvene) i tri metalik boje (Electro siva, Electroclash Grey i crossover crno-bijela). Na kraju, Vision tkanina u novoj nijansi antracit/sive je dostupna za verziju Classic, dok Panda Climbing nudi dva rjeÅ¡enja: pijesak/crnu Techno tkaninu i crnu jeans tkaninu.


                                                   Classic (4X2)    Climbing (4X4)
69 HP 1.2 petrol                                       X                    X
75 HP 1.3 MultiJet 16v diesel                       X                   X
77 HP 1.4 Natural Power (methane/petrol)     X                  N/A
69 HP 1.2 Easypower (LPG/petrol)                X                  N/A

____________
izvor: Fiat
text by zvrk