Main Menu

Strada pick-up 2012

Autor zzip, 02 Veljača 2012, 17:47:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zzip

Talijanski proizvoÄ'ač doradio je popularni pick-up koji se sada nudi s dvostrukom kabinom i otvorenim teretnim prostorom, prenosi autoportal.hr.



Osim osobnih automobila Fiat je poznat po trajnim i provjerenim dostavnim vozilima, a za spomenuto vozilo Fiat Strada Pick-up možemo slobodno reći kako je stala na pola puta izmeÄ'u osobnog i dostavnog, odnosno teretnog vozila. No, Fiat Strada Pick-up je ipak teretno-dostavno vozilo i spada pod ingurenciju Fiat Professional odjela. Fiat Strada Pick-up proizvodi se u Brazilu, jer je koncept takvog vozila izuzetno popularan i praktičan u Brazilu. Fiat ga meÄ'utim nudi i na europskom tržiÅ¡tu, prije svega njemačkom.



Moramo priznati kako je ušminkana verzija vozila Fiat Strada Pick-up koja ima masivnu masku motora oblikovanu u obliku buill-bara, debele štitnike pragova, plastične debele štitnike blatobrana i crne krovne nosače ostavlja impresivan dojam, dopadljiv i europskim kupcima. Fiat nudi ukupno pet različitih verzija ovog Pick-upa, a najnovija je verzija s dvostrukom kabinom koja može prevesti ukupno četiri osobe, ali i dalje ima samo po jedna vrata na boku. Fiat je uz ponudu dvostruke kabine (prvi put u ponudi) modernizirao oblik cijele Strade, tako da je sada puno modernija i privlačnija i to ne samo na limu karoserije, već i u unutrašnjosti kabine.



Početni osnovni model u ponudi Fiat Strada Pick-up Working ima standardnu kabinu sa dva sjedala i teretnim prostorom dugačkim 1,65 i Å¡irokim 1,35 metara. Ova verzija ima početnu cijenu od 17.017 eura. Fiat Strada Pick-up s dvostrukom kabinom  ima neÅ¡to smanjeni teretni prostor koji je dugačak 1,08 metara i Å¡irok 1,31 metara, a utovarna ploha je od tla udaljena 61 centimetar. Nosivost verzije s dvostrukom kabinom je 705 kg, a serijski je opremljena zračnim jastucima za vozača i suvozača, ABS-om, servo upravljačem, te stražnjim vratima koja mogu izdržati teret od čak 300 kg.



Fiat Strada Pick-up Trekking ima jednostruku kabinu koja je dulja za 30 centimetara, dodatni prostor iza prednjih sjedala se koristi za odlaganje predmeta. Ova verzija ima teretni prostor dugačak 1,33 i širok 1,35 metar, te nosivost od 685 kg. Fiat Strada Trekking ima uz već nabrojenu serijsku opremu modela Working još dodatno po visini podesiv upravljač, prednji štitnik za motor, maglenke integrirane u prednji odbojnik, krovne nosače, štitnike pragova, te u boju karoserije obojene odbojnike. Fiat Strada Trekking verzija dostupna je već od 17.791 eura.



Ovo sto smo sada opisivali odnosi se na radne verzije, a vjerujemo kako će vam se puno više dopasti šminkerska verzija koja se zove Fiat Strada Adventure. Već samo ime opreme govori kako Fiat Strada Adventure donosi off-road izgled karoserije, s proširenim blatobranima zaštićenim debelim plastičnim štitnicima crne boje. Tu su i 15 colski laki naplaci, dok putnici na stražnjoj klupi imaju na boku po jedan prozor, ali karoserija i dalje ima samo po jedna bočna vrata. Dvostruka kabina u verziji Adventure ima mjesta za prijevoz četiri osobe.



Top model Fiat Strada Adventure ima očekivano ipak znatno višu cijenu, te se njena cijena kreće od 20.468 eura na više. U serijsku opremu ovog modela uključena je ručna klima, centralno zaključavanje, multifunkcijski ekran i elektronski zaustavljač diferencijala (ELD). Fiat Stradu Pick-up pokreće samo jedan motor. Radi se o dobro znanom četverocilindričnom 1.3-litrenom turbo dizelskom motoru s direktnim ubrizgavanjem goriva koji sada razvija najveću snagu 95 KS (prije 85 KS), a ima prosječnu potrošnju goriva 5,2 l/100km. S ovim motorom Strada Pick-up može povući prikolicu tešku 1000 kg, a potegne do najveće brzine 165 kmk/h.

autoportal.hr

XXX-Man

meni se baÅ¡ sviÄ'a :)
a i dobro bi mi došlo nešto takvo...
http://www.facebook.com/servis.racunala.pisarovina
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

ratz_hell

super auto, ovo je pravo musko auto , napokon... ali samo 1.3t benzinac sa skromnih 95 ks... to me malo razocarava... treba unutra biti neki mjet od alfe sa nekih 200 tinjakdizelskih konjica i to je onda pogodak

zzip

istina.. 1.3 u puntu je genijalan,, ali u ovom tenku.. nikako...

forsage

Radi se o dobro znanom četverocilindričnom 1.3-litrenom turbo dizelskom motoru
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

kemba

ma prva liga auto,
recimo za mog starog koji ima 5 jutara zemlje, da mu ne moram voziti 200 kg sjemena s traktorom bilo bi ljepo da si kupi ovako sta pa bi mu s gustom isao pomoci u proljetnoj sjetvi  :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii: :wiii:
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

franjo-fritz

Citat: zzip  u 02 Veljača 2012, 21:58:00
istina.. 1.3 u puntu je genijalan,, ali u ovom tenku.. nikako...
potpis na ovo , da je močniji motor ok. al ovak se jadan kiše preplaši, a kamo li blata
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

suzy1989

ja ga lajkam :D
samo brate malo to crnaca ispod haube

colexxl

kak he-be-no izgleda ova masiva maska, blatobrani i sve, ma dojče pikapi su nula bodova...