Objavljene cijene Fiata 500L u Srbiji

Autor zvrk, 09 Kolovoz 2012, 16:01:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvrk

Cijena novog “Fiata 500L” za kupce u Srbiji ,tj. cijena bazne verzije, sa Euro 6 benzinskim motorom 1.4 16V FIRE (95 KS), šestostupanjskim mjenjačem iznosit će 13.490 EUR.



Ova cijena važi za paket opreme Pop koji je jako bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, zračne jastuke za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke, zračne zavjese, centralnu bravu s daljinskom upravljanjem, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne podizače prozora u prednjim vratima.

Pored toga u okviru ovog paketa je i podeÅ¡avanje vozačevog sjediÅ¡ta po visini, Cargo Box, Start&Stop ureÄ'aj za motore TwinAir i MultiJet, kotače od 16 inča…

Karoserija je dužine 4.147 mm, Å¡irine 1.784 mm i visine 1665 mm, uz meÄ'uosovinski razmak od 2.612 mm. Osnovni kapacitet prtljažnika je 400 litara, a sa sklopljenom zadnjom klupom čak 1.310.

Inače, menadžmenti FAS-a i Fijata namjenili su ovaj model više za prodaju u inozemstvu, naročito na američkom i europskom tržištu, a po ranijim najavama cijene osnovnog modela na tim tržištima bi trebale iznositi 16.000 eura.

Inače, Fiat automobili Srbija uveli su drugu smjenu za proizvodnju “Fiata 500L” a radi se u smjenama od po 10 sati.

Predsjednik Samostalnog sindikata FAS-a Zoran Mihajlović kaže da radnici desetosatne smjene izdržavaju bez problema , jer su Kragujevčani i Šumadinci vrijedni ljudi.

- Radi se 10 sati, ali to nije prekovremeni rad, zato Å¡to se radi četiri dana u tjednu, a ne pet. Radnici tri dana odmaraju , pa po dva dana rade u turnusima po deset sati prije i poslije podne. Rotiraju se i zasad to nije problematično, zato Å¡to je početak proizvodnje. Problem će možda biti kada tvornica postigne pun obujam proizvodnje od najmanje 100.000 vozila i kada traka počne raditi puno brže â€"  kaže Mihajlović.

On navodi da je ovakav raspored rada čest u automobilskoj industriji.

____________
telegraf