Fiat osudio Lanciju na "polaganu smrt"

Autor spraja, 05 Studeni 2012, 20:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

spraja

Da kriza u automobilskoj industriji joÅ¡ uvijek uvelike vlada potvrÄ'uje i najnovija najava Fiatovog izvrÅ¡nog direktora Sergia Marchionnea da isključi Lanciju iz planova o restrukturiranju.



Financijska kriza pogodila je brojne proizvoÄ'ače automobila, a kao bomba je odjeknula vijest da bi mogla odnijeti joÅ¡ jednu žrtvu. Naime, izvrÅ¡ni direktor Fiata Sergio Marchionne je najavio gotovo potpuno zatvaranje marke Lancia te je ujedno Lanciju izostavio iz planova o restrukturiranju kompanije.

Restrukturiranje obuhvaća dizanje Alfa Romea i Maseratija u brendove premium segmenta i usredotočavanje na Fiat 500 i Pandu.

Talijani su na napise o gašenju Lancije reagirali izjavom da se ipak radi o neutemeljenim podacima te poručuju da je Marchionne rekao da će Lancia Ypsilon biti zadnja koja će se proizvoditi u Italiji. Ona je ujedno posljednja prava Lancia, ostali modeli koji se prodaju pod tim imenom su samo pojedini Chryslerovi modeli koji će se u Americi proizvoditi za europsko tržište i tako će i ostati.

netmobil.net.hr

ivanm


Miha.

A jbg nemožeš imat 2 ista auta samo s različitimo logom :) Alfa je tu da pokrije taj segment, a ono što ne pokrije Alfa pokrit će Fiat.

Pale Integrale


kemba

banda treba im  :trus :trus :trus :trus :trus :trus :trus :trus
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

Danielg

Jbga, taman kad sam pronašao bolji auto od fiata :)
Iskreno Lancia se još i dobro održala. Jer da se gledaju samo rezultati prodaje delta II bi bila zadnja lancia... Uvijek je bila podcjenjeni brend, ponekad i od samog fiata. Chrysler je uletio ko budali šamar, ameri imaju troškove razvoja, a talijani lijepe badg... Ali nažalost to je i dalje samo lutanje i bojim se da će lancia kad tad otići u ropotarnicu povijesti...

danijelpunto

Meni taj fijat nije jasan. Imaju Lanciu Y koja se prodaje super. I to je Lancia koja se proizvodi u Europi (nije Italija nego je ja mislim Poljska) uglavnom nije neko rebadgirano američko smeće. I ona se prodaje. Imaju Deltu koja je isto EU Lancia, ali je predugo neosvježena. Onaj redizajn je bio zanemariv. I ona ide tako tako. U zadnje vrijeme dosta slabo. Ali mislim da ipak bolje nego Bravo. Znači osvježi je pa će ići i ona. I onda imaju te američke krampove koji nejdu nikako. I kak sad misle da bi neko to u budućnosti kupio? Ja osobno nikad. Deltu definitivno. Možda i bude uskoro. Ali američke nikad. Pa da se zove Lancia 1000x!

zvrk

Lancia nastavlja sa proizvodnjom



Iako su prošle nedjelje širom interneta procurile priče da je Fiat spreman ugasiti Lanciju, talijanski gigant tvrdi da do toga ipak neće doći.

Lancia godinama predstavlja samo sjenu nekadašnje kompanije i Fiatu bilježi velike financijske gubitke, ali zahvaljujući jeftinijoj radnoj snazi u Sjevernoj Americi ovaj brend će nastaviti postojati.

Ypsilon će biti jedina Lancia koja će se proizvoditi u Europi, a ostatak modela će se proizvoditi u Sjevernoj Americi od strane Chryslera. Američki modeli, kao što su 200, 300 i Town & Country, nastavit će se prodavati u Europi pod oznakama Lancije.

Fiat takoÄ'er ima velike planove i za Jeep, od koga želi napraviti globalni brend, zahvaljujući legendarnom imenu.

U planu su novi mali SUV pod Jeepster oznakom, zatim sljedeća generacija modela Liberty/Cherokee, a oba primjerka će biti proizvedena na budućim Fiat platformama.

Za kraj, tu će biti i novi Grand Wagoneer, koji će biti najveći SUV kompanije, sa tri reda sjedala i biti će napravljen specijalno za američke kupce.

_______________
Zoran T. â€" Autoblog.rs