Fiat 500 i sigurnost putnika

Autor spraja, 07 Veljača 2013, 17:23:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

spraja

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i kada su u pitanju razne studije o raznim autima. Da li je zaista tako kako pokazuju amreičke studije ili nije, prosudite sami.



Veće je bolje kad je riječ o sigurnosti putnika u automobilu. Tako kaže nova američka studija koja je utvrdila da je Fiat 500 najopasniji automobilu u kojemu možete doživjeti sudar.

Američko istraživanje je pokazalo da Fiat 500 ima najviše stope osiguranja za police koje plaćaju vozači za ozljede putnika u nesreći.

"Ako vam je sigurnost prioritet, trebali biste izbjegavati manje automobile ", rekao je za Daily Mail Russ Rader, glasnogovornik osiguravajućeg instituta za sigurnost na cestama (IIHS). Studija je analizirala premije koje se plaćaju za osiguranje putnika u vozilima u Americi, kao i svote koje su isplaćene osiguranicima, Å¡to bi trebalo pokazati realnu sliku sigurnosti odreÄ'enog vozila.

"Zakoni fizike su uvijek u igri kad je riječ o sudarima. Težina se broji. Manji, lakši automobili su sigurniji nego što su nekada bili, ali uzevši sve u obzir, ljudi koji se voze u većim, težim vozilima imaju veću zaštitu u sudarima":

U frontalnom sudaru vozilo koje je teže će izgurati lakÅ¡e vozilo unatrag, povećavajući silinu udara na ljude u lakÅ¡em automobilu i smanjujući silinu udara za one koji se nalaze u težem automobilu. Manji automobili takoÄ'er imaju manje prostora u kabini kako bi mogli amortizirati energiju sudara pomoću zračnih jastuka kada se automobil naglo zaustavi.

Na vrhu top liste najsigurnijih vozila za putnike nalazi se kamionet GMC Sierra 1500. Vozila General Motorsa zauzimaju čak četiri mjesta na popisu prvih pet najsigurnijih vozila koja štite putnike od ozlijeda.

Talijanski dizajn ipak se, dakle, ne može mjeriti s američkom snagom kada je u pitanju sigurnost putnika, navodi se u studiji koju su, napomenimo još jednom, proveli Amerikanci.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XaxdJjW-v1o

netmobil.hr/autogudie.com

vlatko11

Uf,jesu ti ameri pametni. Svaka čast na zaključcima u vezi malog 500.
Što nisu naprvavili tako podrobnu analizu što se dešava sa njihovim "sigurnim" autima u sudaru sa npr tegljačem od 20t ili u sudaru sa vlakom.
Naravno da mali fiat 500 nema toliko snage u limu kad ima malo lima (mislim mali je,gradski auto).
Očito im je žao što nemaju takve dizajnerske sposobnosti za napravit tako nešto simpatično i uspješno kao fiat 500 pa mi se sve čini da ga žele diskreditirat na sve načine (nemislim samo na amere nego na kompletnu konkurenciju).

DinoG

Usporediti malog Fiata 500 sa GMC Sierrom i sličnim kamionetima ili što oni kažu kamionima je glupost. Čista logika je da će auto 3,4 puta veči bolje proći, ali ako se ne varam adac je napravio istraživanje i crash test Fiata 500 i Audija q7 i nisam čuo nigdje negativne komentare. To je auto za gradsku vožnju, ne za ranč ili otvorenu cestu, a i usto, zna se kolko je 500 dobio na ncapu po kojem se svi auti jednako i objektivno testiraju
Negdje sam još čitao da su se do unazad par godina američki kamioneti jako teško mogli registrirati u eu, jer nisu zadovoljavali nikakve sigurnosne norme, jer oni po američkim pravilima spadaju u kamione, tj. teretna vozila i ne moraju zadovoljavati nikakve sigurnosne norme osim pojaseva, ali nikakve zone gužvanja, airbagovi kao dodatna oprema i tako to i da su tek širenjem tržišta shvatili da moraju to promjeniti.
Tolko o amerima i sigurnosti na cesti  :facepalm:

q7 vs 500
http://www.youtube.com/watch?v=pREcuRF_e4c
Ne razumijem njemački pa mogu samo gledat  :D

zzip

klasično glupi ameri... :tres:

vijest editirana i stavljena na portal.. napokon, nakon 2 mjeseca da je netko neÅ¡to napisao...  :mjuza:

Janko#18

Ja sam testirao svoj bivsi 500 1.2 70 konja u dva navrata jednom me zena pogodila sa dobrih 60-70 na sat sa mercedesom iz 91(zeljezni tenk) i stvarno je 500 izdrzao mrak ja bez ogrebotine jedino su se zracni otvorili i malo se huba svinula al motor je ostao citav.. Tak da sa moje strane samo pohvale za 500  :ok: :ok: :ok: :ljubav: :ljubav:


Go Hard or Go Home :) :abarth:

debelisultan