Samo pola Fiatovih salona u Americi posluje sa profitom

Autor zzip, 08 Listopad 2013, 22:21:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zzip

Prema najnovijim istraživanjima koje donosi Automotive News, samo pola Fiatovih salona u Sjevernoj Americi posluje sa profitom i saloni prosječno prodaju samo 17 automobila mjesečno.



Dok je 500 ipak premali za američke standarde,  FIAT se nadao da bi veći 500L, koji pripada značajno popularnijoj kompakt klasi, mogao preuzeti ulogu najbolje prodavanog proizvoda kompanije. MeÄ'utim, u rujnu je prodno svega 1.031 primjerak, a u istom mjesecu prodaja Fiata je pala za čak 24%. U prvih devet mjeseci ove godine Fiat je isporučio oko 33.000 vozila američkim kupcima Å¡to je ista cifra kao i proÅ¡le godine u istom periodu.

Dok saloni čekaju na nove modele, ni sam Fiat ne želi priznati koji su budući planove kompanije. Neko vrjeme bile su popularne priče da bi se Alfa Romeo 4C mogla prodvati putem Fiatovih salona, ali se čini da će tu čast ipak dobiti Maserati saloni.

zvrk

Ako Maserati dobije AR4C u salone, Fiat će još više propasti... jer nema "aduta" za privlačenje kupaca.

Abarth se ionako zasebno prodaje u salonima, a 500-tka odavno više nije "IN" auto za privačenje.

Njima treba nešto aktualno, jako, zanimljivo, a to je 4C....i da se alfa prodaje u Fiatovim salonima u Americi, oni su uvjereni da će im to donijeti bolje rezultate jer će privući kupce...

Vidjet ćemo...


Elra

500L Trekking bi mogao da podigne prodaju, ali bez veceg modela ili SUVa Fiat nema sta da trazi u SAD.
Obicni 500L je podbacio http://www.vrelegume.rs/test/fiat-500l-amerika/
Mada su ga na testovima nahvalili.

Interesantno Fiat 500L je zajedno sa modelom 500, prošli mjesec u Njemačkoj prodat u 2.648 jedinica, a Mini je u istom mjesecu, sa puno više modela, primjera radi prodao 2.657 vozila.

danijelpunto

Ma ja ne kužim zašto uz takvu mizernu prodaju, još i Abarth moraju prodavati odvojeno? Jedan model i to još u dva salona! Mislim da je Fiatu bilo važno da ispuni onaj dogovor s Obamom. Da dovedu mali auto u SAD i da dobiju još tih par postotaka vlasništva u Chrysleru. Ne vjerujem da će 500L prodati ni kolko su prodali 500-tki. Eventualno taj treking, ali nekako ne vjerujem.

Boxer

A što bi oni molim vas lijepo prodavali u americi? Pa nemaju nijedan jedini auto za to tržište...ocvali krajzleri ionako nikog ne zanimaju više :trus
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...