Fiat Panda 4x4 Antartica krenula prema Sočiju

Autor Redakcija portala, 22 Siječanj 2014, 23:04:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Redakcija portala

Zanimljivo putovanje moguće je pratiti na adresi www.fiatfreestyleteam.com te službenim Facebook stranicama i YouTube kanalu Fiata, prenosi automotosport.hr.



Iz talijanskog Mirafiori Motor Village kompleksa u Torinu krenula je turneja 'Panda u Soči'. Središnju ulogu ima Panda 4x4 Antartica, Limited Edition, koji je poslužio za proslavu tridesete godišnjice popularnog 4x4 modela s više od 500.000 prodanih primjeraka. Projekt je proizašao iz suradnje Fiata i multimedijske izdavačke kuće Vice Media, koja se prvenstveno obraća mladim urbanim ljudima, koji ne samo da vole nove trendove u modi, sportu i glazbi, nego su jako zainteresirani i za svijet umjetnosti i kulture. Ostale prestižne marke uključene u ovaj projekt su Nokia, Nitro Snowboards i Beats by Dr. Dre.



Na putu će osim Pande sudjelovati sportaši Fiatovog Freestyle tima Stefano Munari, zvijezda talijanskog snowboardinga, i Stefan Lantschner, BMX talent iz pokrajine Alto Adige, zajedno s Markusom Kellerom, slavnim vozačem tima Nitro koji će se tijekom putovanja mijenjati s Dmitrijem Sartorom. Njima se pridružio Gersin Livia Paya, urednik izdavačke kuće Vice, koji će kompletirati ekipu koja će otputovati do talijanske kuće u Sočiju u Rusiji.



Uz pomoć pametnog telefona Nokia 1520, Gersin će u stvarnom vremenu ispričati priču o putovanju te istu popratiti slikama i video zapisima koje će snimiti uporabom 20 MP Pureview kamere i zapise podijeliti preko društvenih mreža, dok će HERE karte ekipu voditi do konačnog cilja. Tijekom putovanja u Soči, ekipa će stati na šesnaest europskih lokacija - s kojima opća javnost nije upoznata - sa ciljem bilježenja najzanimljivijeg u lokalnoj kulturnoj ponudi. Tim vrhunskih fotografa snimat će zgode i nezgode tima na nekoliko karakterističnih lokacija kao što su Drakulin dvorac u Transilvaniji i Potemkinove stepenice u Ukrajini te na drugim spektakularnim mjestima kao što su Mont Blanc i Ženevsko jezero. Mladi ljudi imat će priliku sresti i porazgovarati sa sportašima i trendseterima u gradovima kroz koje će prolaziti.



Izvedba Antartica Limited Edition nudi sve dinamičke značajke koje trebate za sretno stizanje na cilj tijekom dugačkih i zahtjevnih ruta, iznad svega zahvaljujući obnovljenom MacPherson prednjem ovjesu, torzijskom stabilizatoru na stražnjem ovjesu te uporabi specifičnih zimskih guma dimenzija 175/65 R15 84T M+S. To je jedini gradski automobil koji kao dio standardne opreme nudi ove specijalne gume s oznakom snježne pahuljice. One su konstruirane ne samo za uporabu na snijegu i ledu, nego i na cestama i makadamu te povećavaju kapacitet prianjanja na skliskim površinama za 20%.

izvor:
automotoportal.hr