Main Menu

Novi Fiat Talento

Autor 2600, 24 Ožujak 2016, 19:11:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

2600

Radi se o zamjeni za Scudo. Riječ je prepakiranom Renault Traficu. Narudžbe kreću od svibnja, a najjači motor u ponudi će biti twin-turbo dizelaš sa 145 KS.





Tihich

Da li je to širenje suradnje ili više ne rade sa PSA grupacijom?

2600

A sve piše, zamjena za Scudo, a ovo je prepakirani Renault. Niti više, niti manje, a ne znam kakvo još pojašnjenje treba.

ElRa

Ovim modelom ce ubiti Ducata L1H1. Dimenzije su slicne a vjerujem i nosivost.

Volio bih da su ubacili i svoju motorizaciju, kao sto kod Ducata postoju 2.3 Multijet.

2600

Ovdje to valjda mogu reći. Sa PSA dizelima 2.2 je malo tko bio zadovoljan. Ducato sada isključivo ima ili Fiat ili Iveco, u oba dva slučaja FPT, dizele. Scudo je i dalje imao isključivo njih, a mislim da je to jedan od razloga što je FCA odustao od daljnje suradnje sa PSA. Jbg, i ugradnja vlastite motorizacije zahtjeva daljnja ulaganja. Koliko znam Renualt 1.6 se do sada pokazao dobar u osobnim automobilima, pitanje kakav je za ovu namjenu za koju naravno ima izmjena.

Postojala je i opcija broj 3 što se ove klase dostavnjaka tiče. Prepakirana nova Chrysler Pacifica za teretnu namjenu.

Ducato dan danas u svojoj klasi ima veliku prednost što je body on frame, a tu u pravilu garantira veću nosivost.

ElRa

U ovoj klasi je izuzetno bitna ekonomicnost vozila i povoljno odrzavanje. Koliko znam Renault ugradjuje i twin turbo 1.6 dCi. Iskreno, mozda grijesim, ali bih taj motor zaobisao u pocetku jer nasi majstori jedva na kraj izlaze i sa 1 turbinom a kamo li sa 2.
Iz tog razloga ja motor od cca 130 KS bih volio da su ubacili neki FCA. Naravno pitanje je da li je opravdana takva prepravka, sigurno su sve izracunali i izabrali najisplativije rjesenje.

ElRa

A vidim i Vito 1.6 koristi ovaj Renault motor ali single turbo.

Neven

Ovo je prepakirani Renault, Toro je prepakirani Mitsubishi, Freemont je prepakirani Dogde, 124 je prepakirana Mazda, jel Fiat uopće radi viÅ¡e aute ili samo prepakirava?  :happy264:

Boxer

Već vidim dijelove po 300% većoj cijeni od fiatovih koji su ionako preskupi a u AC-u zadovoljno trljaju ruke  :roll2:
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

2600

AC je posebna priča.  :joj:

ElRa

Sve cesce vidjam Talenta na cestama, puno vise nego li prethodnika Scudo.
Zanima me kakva je sudbina nasljednika Ducata? Da li ce i dalje ici Fiat+PSA+Opel? Ili ce PSA+Opel biti zamijenjen sa Renaultom?

2600

To je ionako Fiat i kao Fiat Professional ima ogromnu prodaju. Ako se ne varam tokom kalendarske 2019 bi trebala biti premijera, ili je MY2019 pa je kraj 2018.  :zbunj:  Malo sam to zaboravio ali svakako skoro dolazi potpuno novi Ducato.

ElRa

Da, najavili su da ce novi Ducato doci 2019. E sad da li ce se ici ponovo na saradnju sa PSA+sada Opel ili ce partner biti npr Renault?