Fiat X6H, zamjena za Punto i Palio

Autor 2600, 23 Prosinac 2016, 15:24:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

2600

Početkom sljedeće godine u Brazilu počima proizvodnja modela pod kodnom oznakom X6H. H naravno znači hatchback. On bi na njihovom tržištu trebao zamijeniti Palia i Punta. Iako njihov Punto dijeli dimenzije sa našim i on je na bazi Palia.

Platforma je nastavak priče na Palio no biti će unaprijeÄ'ena sa dosta čelika visoke čvrstoće. Motori će biti 1.0 8v Firefly sa 72 KS, 1.3 8v FireFly sa 101 KS i 1.8 16v E.TorQ EVO sa 135 KS koji bi trebao ići samo sa Sporting verzijom. Snaga na etanol je za svaki od motora naravno veća. Zadnja dva bi trebala imati Start/Stop serijski.










Nešto kasnije će doći sedan kodne oznake X6S. Proizvodnja će biti u Argentini i on mijenja Grand Sienu.

Hatchback X6H možda vidimo i u Indiji. On bi onda od tamo mogao biti i uvožen u EU pošto iz Indije nema carine i bio bi nekakva low-cost opcija na tržištu. Naravno ne mora se štediti na plastici. Zanimljivo baš što kažu za Brazil. Evo npr. Mobi. Kaže plastika ne škripi, paneli su svi skoro idealno poravnati, ne čuje se zvuk goriva u rezervoaru. Sve ono što je za Fiat, a kaže i za dan danas većinu automobila u Brazilu uključujući Japance, bilo nezamislivo oni sa novim modelima rješavaju.
Niska cijena se može postići ograničenom prodajom motora. Npr. mogu biti samo 3, a ne recimo 7 kao kada je Grande Punto izašao. Isto tako paketi opreme mogu biti fiksni.