Punto 1.2 SX-škripi kod kočenja (?)

Autor mrmotify, 29 Studeni 2014, 19:52:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mrmotify

Auto je iz 01. god, 44kW. Primjetio sam da nakon cca pol sata vožnje, kad je auto ugrijan, pri kočenju kod manjih brzina, dolazi do škripanja, cviljenja kočnica. Taj zvuk dolazi odozada. Isprekidano cviljenje. Do sada se to nije čulo. Totalni sam laik kaj se tiče auta, drugi sam vlasnik pa trebam još uložit u auto. Zanima me kaj bi to moglo bit, nedavno sam mjenjao prednje diskove, a ovo definitivno dolazi odozada. Fala :)

crev1986

kako su meni objasnili to moze biti pocetak kraja diskova ili kocionih plocica !

gokiSP

Potrošene ferode. Obično se vole potrošiti neravnomjerno, a onda kad budu pri kraju, pri kočenju na manjim brzinama čuje se isprekidano struganje ili cviljenje.

mrmotify

ok, fala. Koliko je to hitno za popravak, čeka me zamjena remena, zamjena amortizera  i novi akumulator, pa da nekak raspodijelim lovu?

ivanm

tako je, prvo kočnice, onda sve ostalo..

SelverG

ja sam mijenjao zadnje pakne i obradio dobose jer su bili malo istrugani . kostalo me 20-25 e , s tim da sam ja radio nisam placao ruke/maistora. Samo za rucnu treba malo vise vremena da se sredi a ostalo i nije problem  ;)

mrmotify

hvala svima za sad, ovaj tjedan idem sredit kočnice pa javim kaj je bilo  :ok:

mrmotify

problem rijeÅ¡en. Majstor poÅ¡mirglao doboÅ¡e, bilo je hrÄ'e na njima, pakne su u dobrom stanju. Novi akumulator+Å¡mirglanje=500kn