Punto mk1 1.7 TD lampica akumulatora svijetli

Autor Jus_us, 02 Travanj 2015, 00:01:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jus_us

Opet ja, neÅ¡to me krenulo  ;D, znači danas sjednem u auto upalim ga i treperi mi lampica akumulatora, pri dodavanju gasa lampica prestane treperiti, vozim se i kako dajem gas tad ne svijetli, čim pustim gas opet se upali, sparkiram auto, pola sata kasnije probam upaliti auto neće niti zaverglati baÅ¡ niti malo  :facepalm:

crev1986


vlatko11

Najvjerojatnije su se istrošile četkice a s tim računaj i klizni kontakti na rotoru alternatora.
Nema druge nego alternator dole,skineš regler i vidiš četkice i u kakvom stanju su kontakti rotora.
Ako nisu suviše istrošeni dovoljno će ti biti druge četkice.
E,sad ti je fora Å¡to je vjerojatnije isplativije promjenit komplet regler jer na njemu su i četkice a razlika u cjeni kompletnog reglera i samih četkica je mala,tako da je jednostavnije sve zamjenit nego mjenjat samo četkice.Inače je reparacija alternatora ovdje kod nas izmeÄ'u 200 i 400 kn ovisno o stanju alternatora.

Jus_us

Hvala na odgovorima, provjerio sam sa multimetrom i alternator je u pitanju kao što ste rekli, uopće ne puni akumulator, e sad pošto imam vremena htio bi ga sam izvaditi iz auta, koliko je to teško ? i ima li možda netko neki tutorial ?

crev1986

jel on iza motora kod 1.7 td ? ako je iza motora vozi to majstoru poluosovina mora van, ma 100 cuda !

Jus_us

Nalazi se sa lijeve strane u donjem kutu, iznad njega je servo pumpa, ukoliko bi ga vadio sa gornje strane trebao bi maknut servo pumpu, pitanje dali bi isao dole bez da išta drugo moram vaditi.

crev1986

Prijatelju vozi to mehqnicaru toxwe neisplati sam vadit bez dizalice ili grabe , ja koji si vecinu stvari sam napravim na autu to odvezem majstoru pun k..... Posla i zajebancije !

franjo-fritz

Ovak odsarafi altenator i nosac getribe i cijeli motor naspanaj prema veznom limu tako ta izmedju motora i karoserije stavis dizalicu od auta i imat ces toliko mjesta da ti altenator padne u ruke ili opcija vadjebnje poluosovine. Biraj
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Jus_us

Hvala na pomoći no ode auto majstoru u ruke  :ok:

bojanDS

A ako slucajno zatreba alternator slobodno trazite... :drive: