Kupnja polovnog Brava

Autor diegordc, 02 Srpanj 2014, 09:47:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

diegordc

Pozdrav,

planiram kupit Bravo 1,9 M-JET 120, ali moje znanje o autima je vrlo malo, čak i manje od toga :)

Živimo u Austriji (žena i ja) pa ćemo i u Austriji i kupiti. Budžet nam je 6k eura. Mislim da je ova ponuda dolje dobra ponuda, ali nisam siguran u ništa.
Ovo će nam biti prvi auto i ne želimo zeznuti. U Grazu živimo pa vožnja po gradu će biti minimalna, možda 5-10% vremena. 
Bi li mi možda htijeli pomoći?

Auto je prešao 110k, 2008. godina.

Ponuda se čini jako dobra, ali ne znam na što točno trebam paziti. Čitam već danima sve o Bravu i nisam našao neki nedostatak. U Fiat salonu su rekli da auto ima samo grešku sa spojkom (glasna je, zamjena 8k kuna?), ali ne svi. Ostalo je super, što sam i sam mogao zaključiti preko recenzija, usporedba i iskustva korisnika.

U ponedjeljak sam išao vidjeti auto, sve izgleda super (jedino je akumulator bio prazan). Nisam vozio, budem ovih dana, prodavač je 10 minuta pješke od stana :)

Na njemačkom je oglas, ako treba prijevod, rado ću prevesti :)

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=4331143

p.s. Gledao sam i Astru (ne baš privlačna), Golfa (prestar, previše prošao za tu cijenu?), a ostali su relativno skupi

draĹžen.os

Kupovina polovnog auta je uvijek rizik(a sve češće i novog).Auto na slikama izgleda dobro osim volana koji se malo naborao ali navodno da im se to dogaÄ'a. U svakom slučaju treba tražiti neku garanciju od prodavača i po mogućnosti auto provjeriti u ovlaÅ¡tenom servisu( kilometražu, servise i u kakvom je općem stanju auto).
Vjerojatno će ti se javiti još neko ko vozi bravo sa svojim iskustvima. ;)

diegordc

Ima garancija godinu dana, ali nije garancija u punom smusli riječi (koriste neku drugu riječ za to). Ruke su besplatne, a dijelove plaćam 40-50%. Mogu uzeti i bez toga, onda je auto 500 eura jeftiniji. Ne znam je li to isplativo jer onda ovisim o njima za dijelove pa me mogu prevariti. Ali možda pričam gluposti, nisam siguran :D

nove zimske i ljetne gume se dobiju, tehnički obavljen nedavno. Otići ćemo u njihov "HAK" na taj pregled za kupnju polovnih vozila. zupčani remen je isto nedavno promjenjen.

sutra bi ga trebao ići voziti pa me zanima na koje detalje treba obratiti pozornost?


kad sam ga jučer upalio motor mi je bio preglasan, ali sam na youtubeu vidio da je to normalno :)


imaju u ponudi i 1,6 sa 90ks, ali mi je možda 90ks premalo. cijena je 200 eura manja, ali je godinu dana noviji i prešao 25k više.

Puntigamer

90ks ti je minimum za Brava, jer je sam po sebi teško vozilo. Za dizela bi ti preporucio1.6 120ks multijet to bi bio dobar izbor sto se motora tice, cak ima veci moment od 1.9 motora.

natapkano tapatalkom na jednom

AntonioK


pirec

Nisam znao da ima 1.9 m-jet,znam za 1.6m-jet i ostale 1.9 jtd
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

Miha.

#6
Nema niti jedan JTD u  Bravu II, svi su mjet. Mjet ide joÅ¡ od Stila i 147 :1.9=120/140/150ks.

Ili u globalu sve je to JTD

JTDm >druga generacija JTD tj. multijet I
mjet> treča generacija JTD tj. multijet II

get


diegordc

Vozio sam 45 minuta ga po gradu u četvrtak. Sam sam bio u autu.

1. mjenjač ne vraća automatski u sredinu. Kada ga izbacim u ler, on ostaje izmeÄ'u prve i druge brzine. Nekoliko puta sam ga ubacio u 1. brzinu, a trebao sam u 3. zbog toga. Naviknuo sam se na to s vremenom. Kažu da to treba samo podmazat i da je ok, ali ne vjerujem nikome tko prodaje auto, posebno ne naÅ¡im ljudima :D

2. kada stisnem kuplung u leru, motor mjenja zvuk, minimalno, ali se čuje promjena. Kao da promjeni sa 30 na 31 dB (samo primjer da vidite kolika je promjena :D ). Znači, nije velika promjena, ali mislim da nebi trebalo mijenjati zvuk. Vozio sam dva auta od tada i nema te promjene.

3. zvuk motora pri mjenjanju brzina mi se ne sviÄ'a, baÅ¡ je bučan, doÅ¡lo mi je da mu se ispričam svaki put. A mijenjao sam ga od 2t do 3t okretaja, pokuÅ¡avao ga smiriti :). Možda se jednostavno trebam naviknuti, rekli su da je to taj Fiatov motor. Prvi put sam vozio Fiata :)

To bi bilo uglavnom to. Auto je u dobrom stanju, samo ne znam što s mjenjačem i je li zvuk problem. Ulje i filteri su mjenjani svakih 20k km.

Možda bi mogao smanjiti cijenu, ali okolina (čitaj: žena) nije baš za Fiata. A možda je 6k previše jer ćemo morati za osiguranje dati 900-1000 eurića.

Nastavljam potragu za autom. Sljedeći su Golf 5, Astra i slični u klasi.

Puntigamer

Mjenjači u bravu znaju raditi probleme, ako se ne varam oznake je M32kolega tu na gorumu je svoj mjenjac reparira, tako da znas sto je na stvari. Raspiraj se za cijenu reparacije mjenjaca, pa za toliko skini cijenu auta.

natapkano tapatalkom na jednom


get

To nema veze sa mojim simptomima.

I M32 u Bravo-a se ugraÄ'ivao samo u TB

2007-2009
PCC514 MECHANICAL GEARBOX (1.4 ASP.PETR.)
PCC530 MECHANICAL GEARBOX (1.6 - 1.9 JTD-)
PCC542 MECH.GEARBOX(F40) 2.0JTD
PCC544 MECH.GEARBOX(M32)1.4TB.PETROL.120/150HP.1.8TB
PCC635 GEARBOX 35 KGM

2010 - ...
PCC514 MECHANICAL GEARBOX (1.4 ASP.PETR.)
PCC530 MECHANICAL GEARBOX (1.6 - 1.9 JTD-)
PCC542 MECH.GEARBOX(F40) 2.0JTD
PCC544 MECH.GEARBOX(M32)1.4TB.PETROL.120/150HP.1.8TB
PCC635 GEARBOX 35 KGM

diegordc

ma mislim da je to s mjenjačem minimalan problem, da se samo treba nešto podmazat ili nešto slično. to je automehaničarska radnja gdje i prodaju aute. da želim kupiti, oni bi to popravili besplatno.

više me brine promjena zvuka pri pritisku na kuplung u leru. mala je promjena, ali zamjetna

cicili

Pa svako auto promjeni malo zvuk koliko ja znam. Recimo pasat od sefa sa 100 km kad sam ga prvi put vozio promjeni zvuk. Znam da nisu isti auti ali logicno je da se minimalno promjeni zvuk cak i broj okretaja motora priliko pritiska kvacila odnosno pustanja.

diegordc

ali izvan brzine je kada mijenja zvuk. na Astri (iz 2004.) i A6 (2009.) nema promjene zvuka, pa pretpostavljam da ni ovdje nebi trebalo biti.
nadam se da pričam gluposti i da je sve ok s autom. zato i pitam ovdje, vi imate iskustva s Bravom :)

dinko1981

Moj savjet s obzirom da nisi baš upućen, lijepo daj 100-200 E i odi po mogućnosti u ovlašteni servis i sve ćeš znat, a ovako preko foruma ćeš čuti sve i opet nećeš ništa znat