DIY: Fiat Punto Evo - Izmjena osvjetljenja u ručnoj klimi

Autor Michael, 17 Svibanj 2017, 17:08:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Michael

Izmjena osvjetljenja u ručnoj klimi
(Replacing the bulbs in the heater controls)



Za izmjenu potrebno Vam je:
* odvijač za torx vijke T25
* mala čegrtaljka (1/4"); poluga za gedore (1/4"); nastavak za bitove; torx bit T25
* mali odvijač ravni (5mm)
* mali odvijač križni
* kliješta mehaničarska, kosa
* teleskopski magnetni Å¡tap, savitljivi
* alat za vaÄ'enje radia (ili 4 Å¡tapića za ražnjiće)
* platnene rukavice
* izolir traka
* ubodne žarulje 12V 1.2W


Za početak potrebno je skinuti suvozački pretinac, kako bi olakšali daljnje postupke.
Najprije se skida osvjetljenje pretinca. Ono se skida tako da se malim ravnim odvijačem pritisne lagano sa strane osvjetljenja te ono iskoči.

Tada se sa istim odvijačem pritisne u označeni dio na osvjetljenju i izvuče konektor, kako bi se osvjetljenje odvojilo od instalacije.

Pretinac drže 6 torx vijka. Prva 4 vijka prikažu se odmah pri otvaranju pretinca.

Kako bi si olakšali skidanje gornja 3 vijka, najbolje je skinuti poklopac pretinca. Poklopac se skida tako da se izvuče mali plastični graničnik, poklopac se spusti do kraja dolje i odvoji se od pretinca.

Nakon Å¡to se skinu gornja 3 vijka, ostaje prikazan 1 vijak u srediÅ¡tu pretinca koji se takoÄ'er skine.
Kako bi došli do preostala 2 vijka, potrebno je skinuti unutarnju plastiku nalik na ladicu. Ta se ladica skida tako da se pritisnu zaokružena izbočenja te se ladica pritisne prema dolje na prednjem dijelu.

Ladica bi trebala iskočiti iz svoja dva dosjeda te bi se tako prikazala preostala 2 vijka koja se skinu.

Na pretincu preostaje spojena instalacija od prekidača za osvjetljenje. Označeni se konektor jednostavno izvuče iz prekidača, dok se ostatak instalacije odvoji od pretinca tako da se malim ravnim odvijačem lagano gura izmeÄ'u kopče i plastike pretinca. Kada odvojite instalaciju, pretinac je odvojen od table.

Nakon toga slijedi vaÄ'enje radio ureÄ'aja. Kako nemam originalni alat za vaÄ'enje radia, poslužila su 4 Å¡tapića za ražnjiće. Å tapići se stave u označene rupe, nekih 3-5 cm. Od ovog trenutka, najbolje bi bilo da imate platnene rukavice jer kavez za radio ima izrazito oÅ¡tre rubove. Kako bi izvadili radio, potrebno je malo gurnuti radio sa stražnje strane (ispod table) te će on tako izaći nekih 1 cm. Tada već možete izvaditi Å¡tapiće i radio jednostavno izvući iz kaveza. Kada se izvuče, potrebno je odspojiti jedan konektor i antenu te je radio time uklonjen iz table.

Slijedi vaÄ'enje kaveza od radio ureÄ'aja. Kavez drže ukupno 7 torx vijka. 2 vijka  nalaze se sa vanjske strane, 2 sa donje unutarnje strane, 2 sa gornje unutarnje strane i 1 sa lijeve unutarnje strane.



Kod vaÄ'enja tih vijaka od velike vam je pomoći magnetizirani alat ili savitljivi magnetski Å¡tap ukoliko ispadne koji od vijaka. Kada se uklone svi vijci, potrebno je cijeli kavez izvuči iz table. Sa gornje strane kaveza nalazi se konektor koji se odvaja tako da se crvena poluga povuče prema lijevoj strani.

Kada uklonite kavez, pristupate jedinici ručne klime. Jedinica je pričvršćena sa 4 torx vijka te dvije zakačke.

2 vijka nalaze se sa gornje unutarnje strane te se pored njih nalaze i dvije plastične zakačke koje se moraju pritisnuti kako bi se jedinica klime odvojila od table. Preostala 2 vijka nalaze se s donje vanjske strane, koja se prikažu kada sa malim ravnim odvijačem maknete plastični poklopac ispod jedinice klime. NajviÅ¡e problema zadat će donji vanjski desni vijak jer je na nezgodnom mjestu (smeta cijeli srediÅ¡nji tunel). Za vaÄ'enje donjeg lijevog vanjskog vijka poslužit će vam mala čegrtaljka, nastavak za bitove te torx bit T25, dok za vaÄ'enje donjeg desnog vanjskog vijka poluga za gedore, nastavak za bitove te torx bit T25. Kada se maknu sva 4 vijka, jedinicu klime potrebno je gurnuti unutar table radi lakÅ¡e manipulacije. Nije potrebno odvajati konektore ni sajle sa stražnje strane jedinice klime.
Kako bi skinuli vanjski prednji dio jedinice klime potrebno je odvojiti 8 zakački (4 sa gornje te 4 sa donje strane jedinice klime).


Skidanjem plastike prikazuje se unutarnji dio jedinice klime gdje se nalazi osvjetljenje. Kako bi si olakšali montažu, gornju crnu plastiku pričvrstite sa dvije trakice obične izolir trake. Slijedi skidanje prozirne plastike kojom se širi svjetlost. Ta plastika pričvršćena je sa malim križnim vijkom.

Uklanjanjem vijka i plastike, prikažu sve obje ubodne žarulje.

NAPOMENA: Zamjeniti obavezno obje ubodne žarulje, iako možda koja od njih radi!
Kada se zamijene ubodne žarulje, možete provjeriti ispravnost paljenjem pozicijskih svjetala.
Nakon provjere, kreće se sa montažom obrnutim redoslijedom.
OPREZ: Crna plastika unutar jedinice klime mora biti dobro postavljena na mjesto, a vraćanje vanjskog prednjeg dijela jedinice klime mora sjesti bez ikakvih prepreka. Nakon montaže, obavezno provjeriti da li rade sve funkcije na klimi.

Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

g3ar

Ne znam Å¡to bih ti rekao osim , svaka čast na ogromno uloženom , detaljnom trudu za izradu tutoriala  :ok1:  :clap_1_:
<3JTD

Mike20

TakoÄ'er, svaka čast na trudu i kvaliteti složenog tutorijala

Tooutman

Svaka cast na trudu. Tak treba :) da imam punta bio bih ti jako zahvalan. Hehe

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Michael

Hvala dečki :)
Na tutorijal sam se odlučio i prije nego sam krenuo u rastavljanje, jer na netu stvarno nema ničega. Žao mi je što nisam još više slika napravio. Slike za skidanje kaveza sam skinuo sa neta jer baš taj dio uopće nisam slikao, a planirao sam svaki vijak poslikat :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)