Lageros d.o.o.

Autor Lageros d.o.o., 25 Svibanj 2009, 13:46:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lageros d.o.o.

Kako to obično biva svake godine, tako i ove godine nikako da nas zaobiÄ'e promijena cijena. Kada kažem promijena, to uglavnom znači na viÅ¡e, no popusti i dalje vrijede, bez obzira.
Dakle, sve cijene koje sam do sada pisao ću prema upitu morati ponovno izračunavati.

S druge strane, nudim priliku poslovne suradnje svima zainteresiranima (kako poslovno, tako i privatno ukoliko netko ima interesa) za distribuciju većine rezervnih dijelova renomiranih proizvoÄ'ača.
Naime, igrom slučaja sam naletio na zanimljive dobavljače koji imaju Å¡irok spektar dijelova i brandova, te kako bi se i ja dokazao u nekom boljem svjetlu na samom početku, posao bih odraÄ'ivao sa minimalnim postotkom zarade, samo da zavrtim cijeli posao, a tko uspije biti meÄ'u prvima i tko se pokaže kao potencijalni veliki distributer, suradnja bi se mogla i nastaviti u tonu tako niskih cijena.
Jedino što je bitno u svemu tome, jest predračunsko plaćanje. S time da ja isto tako, prije bilo kakve uplate, provjeravam stanje skladišta i rok isporuke, pa tek nakon toga se vrši uplata i narudžba, te dolaskom robe i isporuka.
Isto tako, da bi se bilo kakav uvoz isplatio, postoje i neki minimalni iznosi za narudžbu.

Neki od brandova:
SKF
INA
FAG
LUK
ATE
TRW
CONTITECH
GATES
VALEO
SNR
CORTECO
...

Eto, za sve zainteresirane Å¡to, gdje i kako slobodno se javite na PM.

Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

DOBRO JE ZNATI I OVO! SAVJET!

Prilikom velikog servisa gdje se mijenja distribucija pogonskog remena, svakako se ne smije zaboraviti i distribucija kanalnog remena, a isto tako ni simerinzi radilice i bregaste (koji se nalaze na strani zupčastog remena). A da se pumpa vode treba mijenjati kod istog tog, mislim da to i ne treba nešto posebno spominjati i da se to podrazumijeva kao pod normalno, pa ću ovdje više o onim drugim, zanemarenim stvarima, a opet, dosta bitnim za miran "san" nakon obavljenog servisa i "olakšanja" poveće sume novaca.

Naime, svi gumeni proizvodi, ali i ležajevi/Å¡paneri u distribuciji kanlanog remena koji takoÄ'er imaju svoj vijek trajanja, viskoznost masti koja je u ležajevima viÅ¡e nije tako dobra, guma kanalnog remena koja je ista kao i kod zupčastog remena takoÄ'er ima jednak vijek trajanja, tako da je sve to takoÄ'er dobro promijeniti, jer danas se sve vrti i nema predaha u radu. Klime rade i ljeti i zimi, servo je takoÄ'er u svakom autu danas i logično je da ako se želi napraviti 100% dobar posao na autu, onda bi to sve trebalo zamjeniti novim.
Isto tako simerinzi radilice i bregaste koji takoÄ'er, kao gumeni proizvodi, imaju svoj vijek trajanja te počinju propuÅ¡tati nakon nekog vremena. Posljedice mogu biti takve da propuÅ¡taju po zupčastom remenu, koji postaje mastan i naravno, moguće su posljedice koje traže odlazak kod majstora (opet) i dodatni troÅ¡ak, a s druge strane, kad se već radi onaj prvi servis i odvoji velika svota novaca, ovi simerinzi nisu tako preskupi, a vi ste mirni da je posao obavljen kako treba (ukoliko majstori naoprave svoj dio kako treba)

Druga stvar, a vezana za kvačilo i njegovu promijenu, takoÄ'er u obzir treba uzeti simering na izlazu iz radilice, a koji se nalazi kod zamaÅ¡njaka. Taj simering je neÅ¡to skuplji, ali i veći u odnosu na one s prednje strane kod zupčastog remena, no isto tako zna biti čest uzrok problema, pa kad se već sve to skida kod promijene kvačila, dobro je odmah i njega promijeniti, jer bit će skupo opet sve to skidati dolje da se samo on zamjeni, a radi probleme.

Naravno, sve je to skup sport, no ipak, SKF je imao jednu dobru reklamu vezanu za promijenu natezača zupčastog remena gdje ih ima minimalno 2 (natezač i klizač). SKF je imao na slici dvije stare tenisice, od kojih je jedna totalno poderana uz napomenu da kada mijenjaš jednu, zapravo mijenjaš obje. Tako isto vrijedi i za sve ovo, jer dosta stvari je povezano jedno s drugim i ima utjecaja u radu, pa shodno tome, želim ukazati na ono što bi bilo dobro da se napravi, odnosno da se ne zaboravi, jer najskuplje je kada se 2 puta plaća nešto što se moglo napraviti od jednom i kako treba.
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

S obzirom da sam primjetio kroz svoj prodajni program da mi se sve više i više traže ATE Power diskovi, odlučio sam vidjeti da li bi imalo smisla i vama ovdje ponuditi to isto, pa ukoliko se pokaže neki interes za ovo, onda bi se mogle napraviti i neke specijalnije cijene od onih sa redovnim popustom (pa makar 5% manje)

Pa evo u nastavku malo poveći opis za ATE Power diskove.


ATE Power disk je zapravo prvi disk s multifunkcionalnim žljebom (multipurpose groove).



Inače dolaze od proizvoÄ'ača Continental Teves, jednog od najvećih proizvoÄ'ača automobilskih sustava na svijetu i najčešći su sistem koji se nalazi na automobilima Njemačke proizvodnje.
Power disk je u početku bio intenzivno testiran na automobilskim utrkama u Njemačkoj, a kasnije se krenulo i u serijsku proizvodnju, te se primjenjuju i na serijskim vozilima. U usporedbi sa ostalim, "konvencionalnim" diskovima nude viÅ¡e sigurnosti, bolje kočenje i sigurnost, te dugotrajnost Å¡to je takoÄ'er važno.
Djelotvornost ovakvog diska je najuočljivija na mokrom kada funkcija žlijeba najviše dolazi do izražaja. Kontinuirani žlijeb preuzima odvodnju vlage (vode) koja se skuplja na disku i žlijebovima odvodi vodu s površine diska.



Na taj način direktno povećava djelotvornost kočnica, jer čišćenjem površine diska omogućuje bolje prijanjanje disk pločice na disk, a rezultat svega je: brža reakcija kočnica i smanjenje puta kočenja.

S druge strane, kako već dugo vremena u današnjim automobilima postoje različiti električni indikatori potrošenosti disk pločica, Power disk donosi mogućnost lake provjere potrošenosti diskova.
Više nije potreban odlazak u servis kako bi ustanovili stupaj potrošenosti diska mjerenjem preciznim instrumentima.
Jednostavnom vizualnom (odokativnom metodom   :zbunj  ) provjerom može se utvrditi potroÅ¡enost diska. Pravilo je vrlo jednostavno: ako žlijeb na disku viÅ¡e nije vidjljiv, znači da su diskovi potroÅ¡eni i potrebna je zamjena.

Naravno, tu je sada i drugi dio što nude ovi diskovi, a to je da vizualno poboljšavaju izgled automobila dajući mu sportski izgled, pogotovo u kombinaciji sa nekim dobrim alu felgama.



No, ovi diskovi su takoÄ'er otporniji na visoke temperature, Å¡to je slučaj kod sportske vožnje, kada temperatura diska može dosegnuti i do 800°C, gdje na takvim temperaturama dolazi i do pada koeficijenta trenja.
Kao posljedica se javlja "Fading" efekt koji vozač primječuje kao očito opadanje performansi kočenja pri istoj sili pritiska na papučicu kočnice.
Uzročnik toga je stvaranje plinova prilikom troÅ¡enja pločice. Ti plinovi se zadržavaju u prostoru izmeÄ'u pločice i diska te znatno smanjuju djelotvornost kočenja. Tako ovaj multifunkcionalni žlijeb ima funkciju izbacivanja plinova i poboljÅ¡anja kočenja pri teÅ¡kom (heavy duty) režimu vožnje.

Ovakvi diskovi su raspoloživi za većinu serijskih vozila i postoje u ventilirajućim i neventilirajućim izvedbama.

A ovdje možete pogledati (skinuti) PDF format o Power disku na engleskom jeziku
http://www.ate.de/generator/www/com/en/ate/ate/themes/10_products/60_high_performance/10_powerdisc/download/pd_praesentation_pdf_en.pdf

Inače u ponudi postoje i ATE Power disk pločice, no u odnosu na standardne pločice, osjetno su skuplje i one su program isključivo prema posebnim potrebama i narudžbama.

Pa evo, ako bude bilo još kakvih pitanja, slobodno pitajte, s time da bi bilo bolje da je to na PM, da se ovdje više vide ove informacije za široke mase.
Hvala!

Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

OBAVIJEST!!!!!!!!!

Od četvrtka 27.05.2010. me neće biti u uredu, niti u blizini internet veze, tako da sve što budete trebali možemo rješavati tek od ponedjeljka 31.05.2010.
Ovaj dio posla sa forumašima radim samo ja, tako da nitko drugi nije adekvatan (trenutno) da me mijenja u tome.
Sve poruke koje mi budete slali, na njih ćete dobiti odgovor(e) tek u ponedjeljak.

Pozdrav!
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

#19

Akcija traje u mjesecu veljači i vrijedi do isteka zaliha, te vrijedi i za modele pumpi koje trenutno nema na skladištu.
Za sve detalje na PM!!!!
----------------------------------- Akcija vrijedi za poslovnicu u Zagrebu, Ivana Broza 12 -----------------------------------


Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Dragi prijatelji forumaši! Nema me od 18.06. - 11.07.2011.

DoÅ¡lo je vrijeme za odmaranje i ja ga mislim iskoristiti na najbolji mogući način, odlaskom na more sa obitelji na 3 tjedna, bez interneta, bez ikakvih veza s poslom  ;D
Odlazim sada već ovaj vikend 18.06, vraćam se 11.07, odnosno tada počinjem već raditi.

U ova 3 tjedna neće biti nikoga tko će raditi umjesto mene ovaj posao, tako da neće biti odgovora na upite i slično.

U svakom slučaju, nadam se odmoriti (doslovce) i napuniti baterije za nove radne zadatke i vidimo se od 11.07. opet.

:yahoo:  :drive:  :papa:

P.S.
Hvala svima, ali ne morate odgovarati sad na ovaj post, tako da ostane ovo kao zadnja obavijest dok se ne vratim, da bilo tko može vidjeti informaciju odmah, tako da ne piše upite na koje nitko neće moći odgovoriti. Hvala!
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Poštovane forumašice i poštovani forumaši... sve skupa, dragi prijatelji!

Bliži nam se kraj jedne teške, izvrtljive i nadasve godine velikih promijena u svakom pogledu.
Prognoze za iduću nisu nimalo bajne i sjajne. Rezanja, smanjenja, otpuštanja.. najčešće se riječi zadnjih dana.
Pa iako je to sve tako ružno i strašno za čuti, ipak je kod nas oduvijek nekako takvo stanje, uvijek neka kriza.
Možda je to sada ova prava, jesmo li konačno došli do tog dna svih dna o kojemu se stalno priča? Nemam pojma, iako vidim
da svakodnevno problema ima sve više i to na uštrb onih koji imaju manje, dok oni koji imaju puno, imaju još više.

Ja se osobno nadam da sam Vama ovdje uz suradnju uspio uštedjeti koju kunu više i nekako se nadam da ću to moći
i u budućnosti, pa čak i još malo više.
Naime, ono što sam spomenuo u jednom topicu, od iduće godine ulazim u jedan novi projekt, sa jednim dobrim prijateljem
i otvorit ćemo jednu tvrtku usporedno uz ovu gdje ćemo (uz neke nove vanjske dobavljače) moći biti još malo konkurentniji,
konkretniji i da ćemo uspjeti napraviti neku novu shemu poslovanja unatoč svim negativnostima koje se dogaÄ'aju.

Za sami početak bi svima ponudili akcijske cijene (prema našim cijenam dobavljača, ne ovdašnjim tržišnim)
i to bi se vodilo kao neki GROUP BUY, odnosno, zaprimale bi se narudžbe prema Vašim upitima,
odnosno, ukoliko bi Vam odgovarale ponuÄ'ene cijene, to bi se zavelo u narudžbu.
Jedina caka je to što se sve treba platiti unaprijed, jer i mi ćemo morati u početku poslovati tako.

S obzirom da vozni park na ovom forumu je šarolik, svakako mi možete slati Vaše potrebe na PM,
a svakako napominjem da će biti obuhvaćeno sve, s time da ća najviše pozornosti biti prema:
- velikim servisima (natezači, klizači, remenje, pumpe vode...)
- kvačilima
- kočnicama

dok ostale stvari oko ovjesa, motora, sistema upravljanja i slično, isto tako ulaze u to, ali prema svakoj posebnoj potrebi/narudžbi.

Eto, nadam se da Vam se ovo čini vrlo zanimljivo i primamljivo, pogotovo Vama koji imate velike servise, zamjene kočnica ili kvačila, gdje su iznosi podosta veliki.

A što možete očekivati od brandova:

INA, LUK, FAG, SNR, SKF, HUTCHINSON, GATES, CONTITECH, ATE, TRW, TEXTAR, JURID, SASIC, PURFLUX, BOSCH, MANN, HENGST, SACHS, VALEO, LEMFORDER i još puno toga što ovdje nisam naveo.

Pa kao što rekoh, slobodno mi pošaljite PM sa svim podacima svog metalnog ljubimca i njegove potrebe, a ja ću vam javiti koliko bi to koštalo sad sa ovim specijalnim cijenama.
A i ja ću sam probati neke stavke izvući van i napisati koliko bi to koštalo.

Lijep i srdačan pozdrav!

AnÄ'elko
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Kako sam i spomenuo više gore, evo jedan mali izvadak nekih dijelova sa posebnim popustom za onoga tko plaća unaprijed i direktno se roba naručuje za dotičnu stranku, odnosno, kao da je neki Gruop Buy u pitanju.

***** FIAT PUNTO 55 (176) 1.1 mk1 40kW/54KS, 09/1993 - 09/1999
** za modele do broja motora 9042883, remen zupčasti 104zuba x 15mm širina

Set zupčastog remena (natezač + zupčasti remen): INA = 93,00 Kn/set
Pumpa vode: METELLI = 120,00 Kn/1kom

** za modele od broja motora 9042884, remen zupčasti 125zuba x 15mm širina

Natezač zupčastog remena: SNR/INA/HUTCHINSON = 45,00 Kn/1kom
Zupčasti remen. CONTITECH = 53,00 Kn/1kom
Pumpa vode: METELLI = 144,00 Kn/1kom

AMORTIZERI:
- prednji
TRW = 388,00 Kn/2komada
KAYABA = 420,00 Kn/2komada

- stražnji
TRW = 268,00 Kn/2komada
KAYABA = 304,00 Kn/2komada

* napomena: vjerojatno većina od vas nije znala da TRW ima ponudu amortizera. Pa, eto, ima i to sa vrlo dobrim cijenama, a kako je TRW inaće poznat kao visoko kvalitetan proizvoÄ'ač i dobavljač rezervnihi dijelova prvih ugradnji, onda ne moram previÅ¡e "reklamirati" o kakvom je brandu i proizvodu riječ, već je najbitnije u ovim trenucima pomanjkanja novaca moći kupiti neÅ¡to kvalitetno, a za manje novca.

***** FIAT PUNTO 60 (188) 1.2 mk2 44kW/60KS, 09/1999 -->
** za modele do broja motora 2533528, remen zupčasti 129zuba x 15mm širina, natezač Manualni

Natezač zupčastog remena, manualni: SNR/INA/HUTCHINSON = 45,00 Kn/1kom
Zupčasti remen: CONTITECH = 62,00 Kn/1kom
Pumpa vode: METELLI = 144,00 Kn/1kom

** za modele od broja motora 9042884, remen zupčasti 129zuba x 22mm širina, natezač Automatski

Natezač zupčastog remena, automatski: INA = 144,00 Kn/1kom
Zupčasti remen. CONTITECH = 113,00 Kn/1kom
Pumpa vode: METELLI = 153,00 Kn/1kom

AMORTIZERI:
- prednji
TRW = 396,00 Kn/2komada
KAYABA = 466,00 Kn/2komada

- stražnji
TRW = 346,00 Kn/2komada
KAYABA = 426,00 Kn/2komada

Ovo niže dolje je jednako i na modeli prve generacije i druge generacije koji su gore više navedeni


KVAÄŒILO:
LUK = 414,00 Kn/set (lamela, košara i potisni)

PREDNJE KOČNICE (s time da je ovo niže navedeno kod prve generacije za modele bez ABS-a)

- prednji diskovi, 240,5mm, puni, BENDIX kočioni sistem na vozilu, 4x98
ATE = 274,00 Kn/2komada
TEXTAR PRO serija = 262,00 Kn/2komada
TRW = 204,00 Kn/2komada
JURID = 164,00 Kn/2komada

- prednje disk pločice za gore navedene modele diskova
ATE = 129,00 Kn/set
TEXTAR = 141,00 Kn/set
TRW = 111,00 Kn/set
JURID = 158,00 Kn/set

Dakle, ovo su informativne cijene i kao na početku posta, isto tako na kraju ponovno napominjem da su ovo cijene posebnog karaktera te isključivo vezane za gotovinsko plaćanje unaprijed ili predračunom za robu direktno iz uvoza uz ostalu robu.
Cijene za redovnu robu (koja može biti ista ova) sa lagera, neće biti po ovakvim cijenama, iako će popusti i dalje biti važeći u onom redovnom obliku do 30%, što bi i dalje trebalo biti i više nego dovoljno i nadasve povoljno.

Naknadno će biti još i drugih brandova koje ovdje nisam spomenuo, a za koje ću imati cjenike od iduće godine, tako da je uz ovo moguće ponuditi još poneki popularan brand.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, stojim Vam na raspolaganju preko PM-a ili emaila.

I naravno, sve najbolje povodom tekućih blagdana i neka Vam nova 2012 bude bolja u svakom pogledu u odnosu na ovu staru  :njam1
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Poštovane i poštovani, tko ima potrebe za nekim većim servisima i dakako troškovima,
slobodno se javite na PM jer sada u četvrtak ide narudžba, rok isporuke oko 10-14 radnih dana.

Radi se o popustu do 40% i obuhvaća robu koja se nalazi gore na stanju i to za:

- velike servise
- kočione sisteme
- amortizere
- kvačila

Sistem je kao kod Group Buy, s time da u ovom slučaju to nije nužno te ide za svakog pojedinca posebno.
Plaćanje je isključivo 100% unaprijed.

Zainteresirane molim da kada pošalju upit (na PM) da istodobno pošalju i svoje podatke, te i kontakt telefon, radi brže i lakše komunikacije.

Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Znate li kada trebate promijeniti distribuciju zupčastog remena na svom vozilu?
Ne znate?
Evo mala pomoć kako možete izbjeći eventualne skupe troškove
Uslijed mogućeg pucanja zupčastog remena…


Svako vozilo pogonjeno zupčastim remenom ima svoj interval izmjene zupčastog remena
te je uputno pridržavati se toga pravila, jer popravci nastale štete motora mogu biti vrlo skupi.


Ovisno od modela do modela vozila, servisni interval izmjene zupčastog remena može se kretati od 60.000 prijeÄ'enih kilometara pa do 150.000 prijeÄ'enih kilometara, odnosno vremenski period koji ne ovisi o prijeÄ'enim kilometrima, već se odnosi na starost samog remena, ali i ostalih komponenti (natezači, klizači, pumpa vode) vezanih uz sam rad zupčastog remena, te je taj vremenski period od 5 â€" 7 godina maksimalno.

Kada je u pitanju prijeÄ'ena kilomoetraža, tu dolazi do mogućeg premora i istroÅ¡enosti materijala, a koji na oko može izgledati kao novo, no prilikom jačeg pritiska ili savijanja može doći do pucanja remena, dok kod kotrljajućih elemenata (natezači, klizači, pumpa vode) dolazi takoÄ'er do istroÅ¡enosti, odnosno gubljenja masti za podmazivanje kuglica, odnosno viskozitet masti u ležajevima viÅ¡e nije dobar i takoÄ'er je vrlo lako moguće da doÄ'e do blokiranja ležaja u radu, a Å¡to direktno utječe i na sam rad zupčastog remena.

Vremenski interval, odnosno godine starosti pogonskih elemenata takoÄ'er ostavljaju trag na materijalima, a za remen koji je proizveden od gume, taj vremenski rok je jako bitan, jer guma kao takva podliježe starenju pa uslijed toga takoÄ'er može biti uzrokom pucanja remena i na kraju svega vrlo skupe Å¡tete na motoru.

Zupčasti remen, ako ostane nepromijenjen dovoljno dugo, vjerojatno će „popustiti“. U današnjim vozilima je taj remen skrivena komponenta koja može prouzročiti pojam „sa strane ceste“ kada pukne.
U odnosu na remenje koje pogoni agregate (alternator, klimu, servo…) zupčasti remen je drugačiji. Remenje (kanalno) koji pogoni agregate je najčešće lako vidljivo i može ga se jednostavnije periodično provjeriti u kakvom je stanju i svakako je relativno lakše ga promijeniti.

Pogonski zupčasti remen je skriven ispod poklopca i nikako nije lako vidjeti. Ukoliko pukne, motor će stati sa radom u trenu i može prouzročiti daleko više i veće štete nego bilo koji drugi remen. Zupčasti remen drži u pravilnoj sinhronizaciji ventile, klipove i ostale unutrašnje elemente motora.
Dobra vijest je ta da za svog radnog vijeka taj remen ima vrlo mala odstupanja, odnosno rastezanja, Å¡to znači da nema potrebe za periodičnim prilagoÄ'avanjem.
Loša vijest je ta da eventualno može oslabiti i puknuti. „Cijena“ puknutog remena može biti znatno veća od samog jednostavnog stajanja sa strane ceste. Mnogi današnji motori su proizvedeni u tolerancijama koje su ekstremno blizu te kada pukne zupčasti remen omogućava se da klip udari u ventile, savija ih i u nekim slučajevima uništi se i klip ili kompletan motor kao rezultat puknuća remena.

Zupčasti remen najčešće propada iznutra prema van, što često onemogućava vizualnu provjeru istog. Ono što se može vidjeti je odličan remen koji lako prolazi vizualnu provjeru, što može biti kobno u daljnoj eksploataciji.
Glavni uzrok potroÅ¡nje/habanja remena je vrućina. Kako je remen postavljen okolo zupčanika i okreće taj zupčanik, trenje stvara vrućinu (a to je samo joÅ¡ dodatno zagrijavanje na već samo grijanje motora). Kroz vrijeme eksploatacije to uzrokuje da guma, od koje je napravljen zupčasti remen, gubi na fleksibilnosti. Materijal unutar remena (konopci) takoÄ'er slabi i akumulira habanje, povećavajući rizik od pucanja remena.

Svakako je bolje napraviti ovaj servis prije (pa i godinu dana), nego kasnije (čak i 1 dan), ukoliko se provjerom ustanovi da je remen ipak spreman za promijenu i prije servisnog intervala, pogotovo ako je remen stariji od 6 godina.
Ovo ulaganje na svakih 4 ili 5 godina je mala odnosno manja cijena za platiti uzimajući u obzir alternative od gore navedenih problema, jer kada doÄ'e do kvara koji uzrokuje veće ulaganje novca, tada je ne samo novac, već i uloženo vrijeme problem.

Obavezno kod kupnje zupčastog remena obratite pozornost da taj remen bude kvalitetan, od provjerenog proizvoÄ'ača takvih dijelova, jer činjenica je da proizvoÄ'ači remenja daju jamstvo uglavnom na svoj remen, ali ne i na rezultat Å¡tete motora koji mogu uzrokovati.
Provjereni proizvoÄ'ači remenja su: HUTCHINSON, GATES, CONTITECH, GOODYEAR, DAYCO.
No isto tako je važno da uz kvalitetan remen i ostale komponente budu od provjerenih proizvoÄ'ača kao: INA, SKF, SNR, FAI, HUTCHINSON, SASIC, RUVILLE, GATES, DAYCO, KOYO, NTN, NSK, LITENS.
Svi oni su ujedno i proizvoÄ'i koji usko suraÄ'uju sa proizvoÄ'ačima automobila i nerjetko i sami sudjeluju u razvijanju proizvoda za odreÄ'eno vozilo.
A da bi se ova priča oko kvalitetnog proizvoda i ugradnje zaokružila, najbitnija karika koja joÅ¡ nedostaje je serviser koji će izvrÅ¡iti izmjenu svega. Ukoliko je serviser Å¡kolovan i obučen za izvrÅ¡avanje servisa te ako ima svu potrebnu opremu i alat, problema ne bi smjelo biti i nakon obavljenog servisa bi trebali biti mirni barem sljedećih do 5 godina ili oko 100.000 km, ovisno o prethodnom intervalu zamjene po broju prijeÄ'enih kilometara, jer neka vozila imaju interval izmjene samo 60.000 km.

Još za razmisliti…

Zupčasti remen traje dovoljno dugo i u praksi dosta ljudi zna da se on mora mijenjati u periodima. Ali ono Å¡to manula ne govori o danaÅ¡njim motorima, jest to da mnogi od njih pogone i pumpu vode. Pumpa vode će uglavnom nadživjeti prvi zupčasti remen, no nikako i drugi. No svakako je bitno navesti ovo Å¡to se dogaÄ'a nakon 10-20.000 km, jer pumpa vode može i hoće krenuti raditi po zlu, Å¡to može dovesti do uniÅ¡tavanja novog zupčastog remena. I to može saviti ventile.
Ukoliko se remen i ne uniÅ¡ti, a kvar vas ostavi pokraj ceste, remen se obavezno mora promijeniti, kao i pumpa vode. Ista stvar se može dogoditi sa neispravnim simerinzima bregaste osovine i radilice. Simerinzi mogu biti na oko u izvrsnom stanju, ali ako propuste nakon 10-20.000 km nakon obavljenog velikog servisa, posao izmjene remena se takoÄ'er mora ponoviti, jer ulje će biti po remenu i ostalim pogonskim elementima. To nimalo nije neobično da pumpa vode ili simerinzi da oslabe i propuste nakon samo godinu od servisa te tako poremete plan rada zupčastog remena, u narednom periodu koriÅ¡tenja vozila.

Svakako je dobra preporuka da se kod izmjene na redovnom servisu promijeni sve što je povezano, pa tako i simeringe kad je već remen dolje, kao i pumpu vode koja je pogonjena zupčastim remenom.
No kako god se i ono drugo remenje za agregate (alternator, klima, servo) čini manje bitnim, jer ne može prouzročiti veliku Å¡tetu kao zupčasti remen, ne zaboravite da danas i ono pokreće vozilo na druge načine, jer ako ne možete upaliti vozilo, opet ste osuÄ'eni na pjeÅ¡ačenje, odnosno vučnu službu i na koncu dodatne i nepotrebne troÅ¡kove.

Ukoliko ste pred izmjenu zupčastog remena, slobodno se javite i dobit ćete ponudu natrag Å¡to je prije moguće i po povoljnim cijenama, sa provjerenim proizvoÄ'ačima.
Od vas tražimo sljedeće informacije, koje su jako važne da dobijete ono što je za vaš model vozila:

Proizvodjac (Fiat):
Model (Punto II 1.2 8V):
Godina proizvodnje (i mjesec ako znate) (2001/08):
Snaga motora [kw/KS] (44/60):
Obujam motora [ccm] (1242):
Broj Å¡asije (xyz.....):
Broj motora (ako se zna):
Kôd motora (ako se zna) (188A4.000):
Klima uredjaj [ima/nema]:
Servo uredjaj [ima/nema](koji model serva: hidro ili obični):
Kontakt email:
Kontakt telefon:
Vaše ime:


Roba se naručuje direktno iz uvoza, plaćanje unaprijed, ali uz to i naravno povoljnije.
Sva pitanja vezano za velike servise, slobodno se javite meni na PM ili na email lageros1@lageros.hr

A K C I J A počinje    :ok:

P.S.
Molim vas da ne piÅ¡ete niÅ¡ta iza ovoga posta, da ova obavijest/informacija bude uvijek dostupna svakome tko doÄ'e ovo pročitati i informirati se.
Hvala lijepo!
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Evo jedan mali update za gore već spomenuti post, da se približava 05.11. i slanje narudžbe prema van,
pa ako ima još netko tko je zainteresiran za veliki servis na svom vozilu, sada je dobra prilika da još prije novogodišnjih blagdana uletite
sa narudžbom dijelova za svog limenog ljubimca, pa da ipak bude u dobrom i zdravom stanju ;)

Sve upite Å¡aljite na PM ili na email adresu lageros1@lageros.hr
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Poštovani!

S obzirom da se javlja još ljudi (kao i uvijek, sve u zadnji tren :D ) pa tako i ovaj puta,
rok za narudžbu je pomaknut do 20.11., što znači da stignete još do toga dana razmisliti što trebate
za svog ljubimca od rezervnih dijelova, te se slobodno javite, a samo za refresh... možete naručivati :

- velike servise (Å¡panere, remenje, pumpe vode...)


Imate vremena do 20.11., a planirani rok dolaska robe u Hr je sami kraj 11. mjeseca.

LP
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Poštovana ekipa!


Evo konačno je došlo vrijeme odmora i za mene, pa ovim putem obavještavam da me neće biti na raspolaganju

od 01.07-22.07.2013. i neću biti kompjuteriziran, tako da sve upite ću moći vidjeti tek kad se vratim.


Da bi ova obavijest bila svježa svim onima koji se zateknu ovdje, molim sve vas da ova poruka ostane posljednja kako bi svi znali zašto neću odgovarati na upite koji se pošalju ovdje.

Zahvaljujem svima i vidimo se nakon 22.07.

Lijep vam pozdrav!

AnÄ'elko
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/

Lageros d.o.o.

Dragi moji forumaši, nek vam je čestit i blagoslovljen Božić od mene i ostalih djelatnika firme Lageros! :)
Ĺ iroki asortiman autodijelova i naruÃ,,ivanje po Ĺželji ... http://lageros-auto-moto.webs.com/