Bravo 1.6 16v - trokiranje i nacukavanje

Autor sven_zg, 06 Ožujak 2014, 19:21:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sven_zg

Dakle radi se o Bravu 1.6 16v '96. sa ugraÄ'enim direktnim plinom, nedavno sam ga kupio. Na plin radi besprijekorno (iako mi se čini da ga previÅ¡e troÅ¡i), ali na benzin nacukava u vožnji odnosno ne prima gas. Moja je pretpostavka da je problem s injektorima, kablovi nisu jer bi onda bilo problema i na plin, a pumpa goriva je bila rjeÅ¡enje u jednoj temi ovdje na forumu.

Koje je vaše mišljenje?

Inače, problem je izraženiji na manjim brzinama, na 90 km/h i više se ne osjeti.
Gdje najjeftinije provjeriti postojeće injektore u ZG i okolici? Koliko košta čišćenje ili neki zamjenski/rabljeni?

dox666

Trebao bi trosili oko 10 l plina maximalno no to ovisi i o režimu vožnje. mozda ga samo treba podesiti tj često majstori nakon čišćenja sustava ne podese plin nanovo pa previse auto trosi.
Da su injektori. problem bi bio i dok je auto na plinu. Ja glasam za pumpu goriva  ;)

Dal je problem samo na manjim obrtajima do cca 2500 ili i na većim?
Čišćenje je cca 100kn po injektoru, nove se ne isplati kupovat, preskupi su, bolje rabljeni naci na otpadima al i to je lutrija.

Bertol automobili (Sisak) - najpouzdanije :)

neskoq

Može biti i neki od senzora,jer i kod mene ako ga upalim na benzin i vozim odmah čuka i trokira pogotovo ako držiÅ¡ konstantan gas.Kad ga turiraÅ¡ onda baÅ¡ odsijeca pravo,al kad konstantno držiÅ¡ gas na istom hoće se i ugasit koliko ga zaguÅ¡i.MeÄ'utim,ako ga upalim bez dodavanja gasa,on radi minut dva loÅ¡e i trokira i onda odijednom sam malo pojača gas i sve nestane tj umiri se i radi kao sat.Onda i vozi odlično i nema nikakvih problema,tako da je kod mene sigurno neki od senzora,jer da su injektori zaprljani ili pumpa slaba to nebi promijenilo niÅ¡ta ni posle te minute rada na leru.Tako da može da bude i neki od senzora.

sven_zg

Auto trokira i hladan i zagrijan, dok na plin radi bez problema. Dakle time bi isključili struju. Nakon konzultacije i pregleda kod mehaničara krenuo sam od filtera goriva, koji je promijenjen i natočeno dosta goriva + aditiv za čišćenje injektora. I dalje je problem isti ali napravio sam 40-ak km pa se joÅ¡ nadam promjeni. Ako ne uspije to, onda idem na dijagnostiku u Fiat.  :uh:

zvrk

i ja ti imam sličan problem....

na plin savršeno radi... na benzin na malim brzinama ne prima gas kako treba...

i ja sam krenuo od injektora, očistio sam ih za 200kn u dubravi kod jednog električara, i što je najbolje, uopće nisu bili začepljeni....ali sam ih svejedno očistio...i normalno nije do njih...

idući korak je filter goriva..... ali evo ti kažeš da se još ništa nije dogodilo..

znači, najvjerojatnije je pumpa goriva...

inače su dosta izdržljive, a znaš da znaju patiti kod vožnje na plin ako imaš premalo goriva u rezervoaru jer se onda pregrijavaju....nema dosta goriva da ju hladi...

na francuzima se pumpe stalno kvare kod vožnje na plin.....kod fiata su ipak dosta izdržljivije...

provjeri ju.... baš me zanima dal je ok tlak goriva...

i ja ću jednom... kad je rastavim  ;D

neskoq

Kod mene se sve isto deÅ¡ava ako upalim auto i odmah ga vozim,i to traje bez obzira dali je auto zagrijan ili hladan.MeÄ'utim ako ga upalim i nediram gas,on radi 3-4 minuta loÅ¡e trokira i odjednom se čuje kako malo pojača gas i uravnomijeri se i onda mogu da ga normalno vozim na benzin bez ikakvih problema i zato ja kod sebe sumnjam na neki od senzora jer da je bilo Å¡ta drugo nebi on radio normalno posle.A inače mi je naÅ¡timan relej tako da kad prebacim na plin,zatvori mi injektore a i pumpu isključi tako da ne radi uopÅ¡te pumpa dok vozim na plin,jest ako u vožnji prebacim na benzin osijeti se blagi trzaj,al ja mislim da se ovako ipak pumpa bolje čuva.