Marea 1.6 16V

Autor Boch, 22 Ožujak 2014, 11:30:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Boch

Dakle ovakav je problem.

Autu tu  i tamo doÄ'e da ne želi paliti. Dakle okrenem ključ i niÅ¡ta se ne dogodi, nit ne vergla nit niÅ¡ta drugo.
To mu doÄ'e valjda jedanput u 2 tjedna. Kad mi se to dogodi onda ga upalim naprijed na anlaseru. Anlaser je skinut i on je ko nov dakle nije u njemu problem.

Nakon kaj ga tak upalim auto dalje obično tjedan-dva vergla-pali bez problema dok mu opet ne doÄ'e nakon nekog vremena da ne želi.

Zadnje vrijeme mi se možda malo češće počelo to dogaÄ'ati ali problem je uglavnom takav da mu jednom doÄ'e da ne  pali i ne vergla uopće..pa ga upalim direkt na anlaseru i onda dalje pali normalno jedno vrijeme dok se opet ne ponovi.

Neznam točno koje lampice im se popale koje ne kad mi se to dogodi jer nikad neznam kad bude se dogodilo pa se baš onda ne sjetim popratiti slučajno :)

josssip

pogledaj elektricni prekidac sa zadnje strane kontakt brave, zna se potrositi ona plastika u njemu i onda brava nemoze dokraja okrenuti prekidac pa anlaser ne dobije struju preko prekidača...

vec sam na par fiata to mjenjao bas zbog tog razloga kao kod tebe  :ok:

Boch

Sorry nisam neki majstor pa neznam točno koji dio trebam pogledati..di je taj prekidač tu?




Boch

Nekad pričekam minutu dvije pa se predomisli i pali ipak prek brave normalno...

josssip

Ovaj crni dio u koji je ukljucen ovaj bijeli utikac, mislim da ga samo izvuces van  kad  povuces dva plasticna pipka..ali  pipke pazi da ih ne polomis jer se kasnije nece htjeti drzati u kucistu
kad izvadis van , kljuc stavi u bravu ako imas kodiran kljuc i probaj nekim sarafcigerom vrtiti onaj dio u prekidacu tako bi trebao i upaliti auto.. 50-100 kn ti je novi prekidac

I pazi na poolozaj prekidaca i brave kad vracas da ne polomis nesta
Pisem na poslu s moba u pauzama pa valjda ima smisla ovosto sam napisao :D
Sent from Hyundai using Tapatalk 2


Boch

Taj dio se može posebno kupiti novi da ne moram cijelu bravu kupovati? Kaj velim kad ću naručiti da trebam električni prekidać kontatk brave? :)

Boch

Jel znaš možda gdje si kupovao taj uložak?

Jbt nitko nema tu kod mene (Tokić, Klasik, AutoKrešo), a ne kupuje mi se baš rabljeno ak se razdere jer neznam onda u kakvom stanju ću dobiti pa možda za 2 tjedna trebam drugog kupovati.

Pa ak imaš kakakv kontakt telefon i ime/naziv bi pomoglo :)

josssip

sorry nisam vidio ovo dosad..

kupovao u Vinkovcima, Senka trade se zove trgovina 


ovako po slici mi izgleda kao da pase i s punta, brava itd..

ademirjahic

Imam i ja jedno pitanje vezano za mareu 1.6 16v.. Naime ponekad mi se desi da ne radi obrtomjer, jednostavno kazaljka se zakuca na 0 obrtaja i samo stoji ukocena, a ponekad i trza pomalo... Ako je neko imao slican problem neka mi javi, ponekad me ovo jako nervira.   :uh:

dox666

tipično za fiate. ja sam rijesio problem tako Å¡to sam skinuo tablu dolje i sve konektore očistio acetonom. ponekad zna budalesat al dosta rjeÄ'e