Bravo 1.6 - kvačilo zapinje

Autor fornix, 14 Kolovoz 2014, 20:53:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

fornix

Pozdrav. kao Å¡to naslov kaže, kvačilo mi zapinje kada ga puÅ¡tam. Imam osjećaj kao da se stvara neki otpor prilikom otpuÅ¡tanja, ne mogu otpustiti papučicu i krenuti tečno kao prije nego kao da se stvorilo neko "koljeno" do kojeg papučica ide lijepo, onda zapne i na popuÅ¡tanje pritiska odjednom preleti i auto naglo krene. Isto tako kada stišćem kvačilo izgleda mi neÅ¡to tvrÄ'e, ne sada ekstremno, ali ipak tvrÄ'e nego prije i imam neki neugodan osjećaj da kakda pritisnem papučicu auto ne staje. To mi se intenzivnije dogaÄ'a kad se auto zagrije. Prilikom prvog kretanja nije toliko izraženo. Prije tjedan dva sam prvi put primijetio problem,ali sada se intenzivirao, pogotovo kad vozim kroz grad, na semaforima je blago rečeno borba. Molim vas za neki savjet, je li moguće da sajla zapinje u buržiru ili je vrijeme za promjenu kvačila. Auto ima 190 tisuća i koliko znam nije dirano kvačilo. pozdrav.

franjo-fritz

Prvo probaj podmazati sajlu tj.otkvaci ju i po sajli pusti ulje tako Da udje u buzir.ako to nepomogne onda je set kvacila
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

kemba

Otkaci sajlu na mjenjacu i sve ces znat. kolegu u auto nek tiska kvacilo a ti vuci sajlu i vidjet ces dal sajla zapinje ili ne
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

the-rider

pitanje ako ce zapinjati bez opterecenja
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

fornix

Raskopao sajlu, podmazao i na otkačeni lijepo klizi. Kada složim gore, ista stvar. Mora da je kvačilo gotovo, mada me čudi da dobro odvaja.  :82:

Kronicker

Kod mene se radi o puntu mk2a i mrvicu su blazi simptomi, ali mislim da je to to.
Ne mora znacit da je set kvacila. Ja sam mijenja set kvacila ima mjesec dana i isto mi se dogada. Cak mi je par puta papucica ostala u krajnjoj poziciji i mora sam je malo pomoc nogom da se vrati.
Striko mi kaze da je to (ne znam tocni naziv) neki cilindar papucice kvacila koji se nalazi u kabini. I to cu uskoro mijenjat (cca 500kn).


Sent from my iPhone using Tapatalk

fornix

Mali update. Nakon jednog dana vožnje, zapinjanje je nestalo. Izgleda da se pritiskanjem ulje tek sad fino razmazalo po sajli i ne zapinje više. Čak je papučica i znatno mekša nego prije.

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.