Brava 1,6 - SX ili GX, struja i ostalo

Autor Hrcho, 30 Siječanj 2015, 13:10:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hrcho

Pozdrav svima!

Kupio sam svoj prvi Fiat; Brava 1,6, 1997 godište. I desila se ljubav na probnoj vožnji! :)
Auto je stara kuka; malo lupljen na par mjesta, izgreban, pohabani zicevi, ali fino vuče i full je Å¡armantan.  Kilometri su ok: 150.000 km.

Prvo pitanjce koje imam je sljedeće: na auto je oznaka SX, a u prometnoj mi piše GX.
Da li je u pitanju štamaprska greška ili što? Pitam jer mi google ne izbacuje nista kad ukucam "Fiat Brava 1,6 GX".

Nadalje, uočio sam male probleme sa strujom; pali normalno, radio radi normalno, meÄ'utim električno podizanje i spuÅ¡tanje prozora je na muci. Jaakooo sporo se dizu i spuÅ¡taju stakla i sve skupa zvuci kao da će svaki čas riknut. TakoÄ'er, prednji brisači mi se čine spori, a zadnji je kad sam ga prvi puta upalio, stigao do pol prozora i umro.

Auto se malo trese kada ga ujutro upalim, ali nakon pola minute je ok. MeÄ'utim, u vožnji mi zna tu i tamo cukat kao da ga neÅ¡to guÅ¡i. Stisnem mu malo gasa i ispravi se.

Malo mu zvoni aupuh; bit ce da se nesto otpojilo. Pokazivač goriva radi ok, ali je "Rezerva" lampica upaljena stalno.

Dakle, volio bih auto dopeljati u red da se druzimo čim dulje vrijeme: srediti ogrebotine i udubljenja, tapecirung i navedene sitnice, pa cu drage volje primiti i sugestiju za limara, auto tapeciranje  i sl.
Ovih dana ću ga otfurat kod majstora, pa me takoÄ'er uputite na Å¡to da obratim pažnju. 

Eto. Lijepo Vas molim za mišljenje, komentare, prijedloge i ostalo! :)

dinko1981

Nema gx verzije, to je greska ovih na tehnickom a opce poznato je da znaju upisat svakakve gluposti. Motorice podizaca probaj dobro naspricat wd-om i podmazat vodilice, to je meni malo pomoglo. Motoric brisaca otvori i vidjeces nekoliko kliznih kontakata, to dobro ocisti, meni je rjesilo problem. Zadnji motoric probaj rastavit jer voli zapec i pregorit ali provjeri kontakte i osigurac. Motor 1.6 je najizdrzljiviji fiatov benzinac i nebi trebalo biti problema, napravi veliki servis i ostalo po potrebi. Jedina mana tog auta je hrdja, ipak su godine u pitanju pa posebno provjeri pragove i rubnjake.

Hrcho

Hvala puno, Dinko! Da ne ispadnem lajbek (ako već nisam), odmah mijenjam oznaku opreme u profilu!  :D :D :D :D

dinko1981

Ne brini, za koji mjesec i ti ces biti hodajuca enciklopedija za fiate