brava 1.4 12v velika potrosnja

Autor vdaljev, 04 Veljača 2015, 20:01:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vdaljev

pozdrav..od 11.og mjeseca prošle godine sam vlasnik fiat brava 1.4 12v 96'god kupljen od prvog vlasnika,auto je kupljen početkom 97'god u minhenu..2006god. je uvezen u hrv jer je čovjek išao u mirovinu...auto mi se dopao na 1. praktički bez oštećenja održavan jako sačuvan i garažiran. kad sam ga uzeo par mjeseci prije je dao promjenit komplet kočnice,ovjes,ležajeve i veliki + mali servis.
sad kad sam se počeo malo viÅ¡e vozit s autom i na duže relacije vidim da to nije dobro po pitanju novčanika...nedavno sam ga natočio do čepa stalo je 50l supera nutra.i napravio sam svega 310km s tim gorivom,isti dan odem kod mehaničara na tester i izbacuje greÅ¡ku nepravilnog spoja na leptiru zaklopke gasa.odem doma pogledam Å¡ta mu je i vidim da su sve mase koje su u jednu stopicu spojene pa zaÅ¡arafljene na glavu pol njih nije imalo spoj sa masom..sve složim promjenim termostat s kučiÅ¡tem,novi senzor temp. rashladne tekučine novi antifriz...opet ja kod njega isti dan spoji ga na tester ne izbacuje nikakve greÅ¡ke,stare greÅ¡ke je izbrisao..iÅ¡li smo se provozat napravili oko 50km pa spojili natrag i sve u redu..ali več kroz par dana auto počeo čudno radit...dugo mu treba da se zagrije na radnu temp. vozim se pol sata na posao kad stanem na parkiraliÅ¡te auto radi na 1200rpm i počne sam sebi regulirat gas od 1200-800 i to na trzaje.čas na 1200 čas na 800..iÅ¡ao danas kod drugog mehaničara na tester ne izbacuje nikakve greÅ¡ke...sutra ču kupit pumpu goriva drugu i stavit nutra pa da vidim jel se hoče Å¡ta promjenit..a svječice i kabeli su bili novi stavljeni gore kad sam kupio auto..ee da izvadio sam svječice van elektrode dole su sive..nisu crne i čaÄ'ave...
pa Vas molim ko ima kakovog boljeg saznanja Å¡ta bi moglo biti bio bi zahvalan  :formula:
ABARTH
JEDNOM FIAT..UVIJEK FIAT

dinko1981

Bolje ga odvezi kod postenog majstora nego da kupujes dio po dio.

vdaljev

Nije meni problem složit i ispravit kvar,nego se vrtim u krug jer na testeru pokazuje da je sve u redu. A vidim da nije..čak sam razmiÅ¡ljao o ugradnji motora iz tipa 1.6i.e  al me zabrinjava senzor radilice motor u brava ima senzor kroz blok radi očitanja na radilicu a tipo ima na zamajcu.kako to izvesti...da ne skrecem sa teme..danas ako budem u prilici otici cu kod ovlastenog srvisera pa nek spoji pa da vidim gdje je kvaka
ABARTH
JEDNOM FIAT..UVIJEK FIAT

dinko1981

To sam i htio reci da odes kod nekog tko je u stanju dijagnosticirat kvar pa onda sam serafaj

vdaljev

Evo jucer bio na testeru u ovlastenom servisu izbio mi iz dzepa 200kn a nije pokazalo ni greske samo je pobrisao stare greske.
ABARTH
JEDNOM FIAT..UVIJEK FIAT

crev1986

Citat: vdaljev  u 06 Veljača 2015, 10:22:01
Evo jucer bio na testeru u ovlastenom servisu izbio mi iz dzepa 200kn a nije pokazalo ni greske samo je pobrisao stare greske.

motoric ler gasa probaj skinut i ocistit

pdarko

Nije da sam nesto upucen u Fiate posto je meni ovo prva ali eto sto sam ja napravio.
Ja sam na svojoj imao isti problem kad sam je uzeo. Moja je 98.g. ali mislim da je to sve isto....
Vozao sam je par dana i isto se "zaletavala" i nikako do radne temperature.....potrosnju neznam prije toga jer nisam provjeravao....
Posto bivsi vlasnik kaze da je mijenjao ulja filtere itd...itd...a poucen prijasnjim autima ja nevjerujem u cjelosti sve vlasniku  :cafe
Eto sto sam ja napravio: promijenio ulje u masini (10W40) i filter ulja , filter zraka (s time da sam jos nasao i jednu rupicu na dovodu zraka od filtera prema mazini i to sanirao...nije bilo nesto strasno ali zakrpao sam) , propirio kompresorom svu prasinu i ostalog lisca sto je bilo ispod filtera i okolo, promjenio termostat (stavio novi) , novi antifriz i novo ulje u kocnice i mijenjac (mada ova ulja nemaju veze sa ovim svime ali sam promjenio zbog sebe) , stavio sredstvo za ciscenje injektora u rezervar sa super 100 (to mi ostalo jos od proslog auta jer sam i njega morao procistit) , nasao dva osiguraca koja su bila izgorena i promjenio (osiguraci u kabini).
Eto sad auto radi odlicno....ujutro kad ga palim podigne postepeno obrtaje na 1500 o/m i nakon 2-3min padne na 1000 o/m i za cca 5-6min bude na radnoj temperaturi i obrtaji su oko 800. Auto radi mirno, tiho i jednomjerno (dobro malo se cuje jedna rupica na auspuhu ali zanemarivo zasad  :) . )
Dok vozim temperatura nepada , a kad ukljucim grijanje nemozes zivit unutra koliko ga zagrije u kabini tako da stoji sad regulator temperature na malo vise od sredine i tu taman.
Eto ako sam ti mozda sto uspio pomoci makar malo....super.
Inace izbjegavam diagnostiku jer nije toliko sigurna pogotovo, kako vecina hvali , na ovakvim godistima :) . Ima majstora dobrih koji ce ti odma reci sto je i bez digitalije , a i rjesit ako treba.
A i sam sam takav da auto svaki rjesavam sam koliko imam mogucnosti samo da netko malo usmjeri sto bi moglo biti i to je to.
A zato postoji i forum  :partytime
   

Mike20

Citat: vdaljev  u 06 Veljača 2015, 10:22:01
Evo jucer bio na testeru u ovlastenom servisu izbio mi iz dzepa 200kn a nije pokazalo ni greske samo je pobrisao stare greske.

Pa nisi valjda išao Prikratkom???
Bezobrazno uzimaju pare, ane naprave niš.
AK ti se auto sporo grije, to je do termostata. Novi termostat ne mora biti ispravan posebno ak je Caloristat ili slični. Isto sam nedavno kupio novi termosta za Punta i ne radi dobro.

Zaletavanje na leru ti može biti do puknutog crijeva na usisu, ne sjećam se dal taj motor ima MAP senzor, al provjeri cijevi koje idu sa usisa, moraš ih skinuti i savinuti da vidiš dal imaju pukotina.

Isto je bilo na mom Puntu, ponekad se zaletavao, sam od sebe dizao gas, nakon čišćenja klapne i promjene puknute cijevi koja ide na MAP senzor, nema ni najmanjeg problema

crev1986


kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Green Punto

Cuore Sportivo   :wiii:

Mairon

Voliš gazit auto, stišćeš, znaš do 6000 okrenut. 10 litara potrošnja je premija za 1.4 12v. Usudio bi se reći malo ti troši, a ne da je velika potrošnja.

thomekh

Cemu onda uopce pitanje dal je puno da trosi 10 l a tisces ga kolko ide?!?  :neznam:

tomozuki

Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

thomekh

Nemres tak tocno izmjerit...sipaj puni tank pa dok potrosis pogledas kolko ima km i opet sipas puni tank i onda vidis kolko si tocno napravil