fiat bravo 1.6 obrtaji

Autor capone, 16 Travanj 2015, 21:10:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

capone

auto je fiat bravo 1.6 16v s ugradenim plinom koji se prebacuje kad se doda gas.
problem je povisen broj obrtaja i na plinu i na benzinu,danas mi je cak zatrokirao na plinu i nikako nije htio primit gas i kad sam ga na benzin prebacio crko je i jedno vrijeme nije htio upalit.
sad kad ga upalim radi i ne trokira ali kad ga na benzin prebacim auto crkne (sve se to desava dok je na leru) i  ima povisen broj obrtaja radi 1500 -2000 ovisi kako mu se hoce.

e sad citao sam podosta tema na netu ali nitko konkretno da kaze sto je neki pisu motoric ler gasa neki filter neki spominju senzore koji se nalaze na usisnoj grani,stvar je u tome sto imam sve te senzore i mjenjao sam ih i na svima radi isto jedino nemam motoric da probam s njim ..

uglavnom ako je netko imao i uspjesno rijesio problem molio bih da napise o cem se radi ili mi recite od ceg da krenem s mijenjanjem.

capone

evo probem je rijesen jednim odlaskom u birc na pivu :)

da ne pisem puno svi problemi su nestali nakon sto sam dobio savjet da povucem dvije nove mase,jednu na motor jednu na sasiju.

neznam dali je to u redu i dali to moze dovest do nekog veceg kvara ali nakon toga kao da imam drugi auto..nema povisenih obrtaja,nema trokiranja.miran rad u leru,odaziv na gas puno bolji.rad na plinu fantastican isto kao i na benzinu..cak je i klima za koju sam mislio da ne radi proradila..masa stvari se popravila s doslovno dvije zice i 4 stopice..

pa eto ako netko ima problema s trokiranjem,obrtajima nemirnim radom u leru a pokusao je sve ,od ciscenja klapne,zamjene senzora temp.motora, zamjene motorica lera,zamjene bobine a simptomi su ostali isti neka proba povuc dvije nove mase.

tom1961

Zato što si krenuo krivim putem. Najprije treba provjeriti najjednostavnije stvari, a ako se poklopi više čudnih kvarova, treba sumnjati na masu. Vrlo vjerojatno ti ni anlaser nije vrtio kako treba.

Fiati su poznati po lošim masama, pa...
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.