fiat marea 1.9 td-problem s visokom temperaturom

Autor joso1990, 30 Studeni 2015, 22:13:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

joso1990

nezz sta da ti kazem hladnjak je onako lagano vruc mozes ruku drzat na njemu nije bas hladan skroz barem ne sad kad ga u leru doma ostavim upaljenog....tako da sam lud nezz vise sta da mislim

joso1990

moze jedno pitanje ako je hladnjak znaci barem malo topal znaci otvorio je termostat?i samo moram cekat da otvori termoprekidac?

joso1990

cini mi se da je u njemu problem ali u stisci sam s vremenom jedva da stignem ista napravit bas mi je izletilo u najgore vrijeme :kmeee

Antonijo

Citat: joso1990  u 01 Prosinac 2015, 20:38:00
moze jedno pitanje ako je hladnjak znaci barem malo topal znaci otvorio je termostat?i samo moram cekat da otvori termoprekidac?

Termostat se otvara/zatvara na odreÄ'enoj temperaturi i na taj način propuÅ¡ta toplu vodu iz bloka motora u hladnjak a termoprekidač pali/gasi ventilator koji hladi toplu vodu u hladnjaku.
Provjeri osigurače i releje a zatim probaj spojiti direktno ventilator da vidiÅ¡ dal se pali. TakoÄ'er provjeri sve spojeve da možda nije koji oksidirao pa se tu prekida strujni krug (termoprekidač/ventilator/relej prve i druge brzine a on se nalazi na kučiÅ¡tu hladnjaka sa suvozačeve strane i ima plastičan poklopac na sebi)
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Antonijo

Citat: joso1990  u 01 Prosinac 2015, 16:34:44
super hvala na informaciji nisam to znao.... odsarafio sam oba 2 vijka ako je i bilo zraka nije bilo puno evo sad grije ko lud na ventilaciji....i sve je super trenutno osim toga sta mi se ne pali ventilator i nema vise mjehurica u posudi s vodom niakako...jos moram samo provjerit dali je do indikatora ili do termostata,budem sutra pogledo indikator budem ga direkt spojio

Sad možeÅ¡ isprobati dal će se auto pregrijavati u vožnji znači ne vožnja u gradu kreni/stani nego kontinuirana vožnja odreÄ'eneom brzinom, u tom slučaju zrak hladi vodu u hladnjaku bez obzira dal se pali ventilator ili ne.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

joso1990

hvala na informacijama nisam to znao budem sutra pogledo sve kontakte i te releje,zasad sam probo direkt spojit ventilator i on radi sutra cu pogledat ostatak :ok:

topolino

Hladnjak mlak, a auto zagrijan. Po tome ili termostat jedva da otvori ili pumpa vode rekla  :papa:
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

joso1990

uvijek mi je na pola kazaljke otvaro ventilator

joso1990

samo ne sad kad ga i doma u leru upalim i kad sam se vozio

joso1990

eto da javim da sam sve zivo promjenio i opet se nije upalio ventilator,naime sve dok nisam odneso mehanicaru koji mi je reko da je pukla glava i sve me to kostalo 3600 kuna nisam mogo proc jeftino da sam htio heeh  :kmeee