Fiat Brava 1.2 16v - Sporo se zagrijava, ne prolazi eko test

Autor srki-88, 21 Listopad 2016, 23:20:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

srki-88

Pozdrav,

Primjetio sam da auto treba jako dugo vremena da doÄ'e na radnu temperaturu, preko 15 minuta vožnje mu treba a i kad se zagrije ako je vani hladnije i vozim cca 70-80 na sat dosta mu padne temperatura na kazaljci tako da je samo po ljeti kazaljka na sredini. Imam doma i focus 1.6 benzinac koji se u roku od par minuta vožnje zagrije na optimalnoj temperaturi. Je to auto samo takav ili neÅ¡to ne valja?

Da li se može u tu bravu ugraditi mjenjač od fiat punta 1.2 16v sportinga sa 6 brzina jer mi je otiÅ¡ao sinhron prve i druge a čuo sam da im je to mana da čak i ako naÄ'em rabljeni da će to biti vjerojatno isto u klincu pa sam mislio možda probat taj mjenjač od punta stavit ako je bolji?

I još auto mi ne prolazi eko test, mjerenja od katalizatora su stalno u crvenom čak i kad se autu ne daje gas. Stavio sam rabljeni katalizator i dalje mi radi istu stvar a kad sam pitao čovjeka na tehničkom rekao je da mu sve drugo pokazuje dobro ali da mu je od katalizatora u crvenom i da može bit samo on. Šta je moguće da taj rabljeni nije dao nikakvo poboljšanje nego pokazuje identično kao i onaj katalizator prije?

Hvala na odgovorima :)

punto mk1

ovo prvo ti je sigurno neispravan termostat , za ostala dva neka odgovore upućeniji :P

Antonijo

TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

topolino

Da te rjesimo muka. Drugi mjenjac i novo ulje 75W-80 (moze i 85) obavezno API GL4 specifikacija. Rjesi termostat i katalizator je posljedicna dijagnoza, vjerojatno radi neispravnog tremostata jer ecu stalno fila vise goriva i skuri katalizator. Obavezno nakon zamjene termostata propuhivanje motora.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

srki-88

Hvala na brzim odgovorima. Znate koliko dode novi termostat i ako ga je tesko promjenit?

A mjenjac koji da nadem, rabljeni? Navodno da su svima u klincu sinhron te prve i druge da im je to mana tog mjanjaca? Koliko bi me dosla reparacija moga mjenjaca? E da i jel od punta sporting s 6 brzina pase na moj?

topolino

Radije repariraj postojeci, pa si siguran 100%. 90% ljudi nezna da u mjenjacu ima ulja, 9% nezna da se to ulje mjenja radili kilometara ili godina (sta nastupi prije)
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Antonijo

Termostat košta oko 100 kuna, nalazi se na bloku motora (vozačeva strana).
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Problem ekotesta nije termostat. Jer ako je mjerio auto na ekotestu vjerojatno je nabio radnu temperaturu. Može biti puno toga ovisno koji parametri su u banani.

Ne mora biti samo katalizator

tom1961

Na ekotestu zagrijava auto na mjestu, pa i ako termostat nije ispravan, auto se zagrije jer nema cirkulacije zraka kroz hladnjak. Ipak, oni znaju biti nervozni, pa ne čekaju dovoljno, računajući da si došao s toplim autom. A auto se ohladio, pogotovo ako si dulje čekao na red.

Tako da problem na ekotestu zaista može biti zbog hladnog motora, ali svakako treba provjeriti i ostalo. Jer, zbog toga Å¡to si dulje vrijeme vozio s nezagrijanim motorom, moglo se na svjećicama i u katalizatoru nakupiti gareži. Dakle, najprije treba promijeniti termostat, onda se voziti i malo ga jače propuhati na autocesti, pa pokuÅ¡ati ponovo na ekotest, možda proÄ'e. Nadam se da ti registracija nije istekla pa da to možeÅ¡ učiniti.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.