500X iskustva?

Autor VeX, 23 Kolovoz 2017, 10:45:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

VeX

E da, probal sam 500X s automatskim mjenjačem, 1.6 JTD nekakva bolja oprema (plavi neki iz ACa) Novi primjerak je koštao 18x xxx,xx kn, tako prodavač veli.

U globalu sam ostao razočaran jer auto od toliko tisuča kuna IMO nije opravdao cijenu prvenstveno kvalitetom izrade unutra. 500 IMO je puno bolje napravljen i u njega je očito puno više truda uloženo.
Zadnja klupa na Xu je mala i sjedala su nikakva, plastike užasno tvrde (TIPO za usporedbu bolje izgleda iza i ima puno više mjesta). Mašina kao da se bori s karoserijom ili težinom... Sve u svemu poprilično skupa igračka i za sada smo odustali od nabavke jednog.

Å teta jer izvana izgleda vrhunski.



2600

500 može biti bolje napravljen jedino ako Talijan zabušava.

500X je ponudom prostora negdje kao nova Astra ili Golf. I prostor za noge straga i prtljažnik.

Normalno da je Tipo bolji po tome. Po prtljažniku je za klasični hatchback Tipo najbolji u klasi. Za noge je opet najbolji u klasi. Tu se 4 modela izdvajaju prostorom za noge. Ja ostavljam na ostalim forumaÅ¡ima da ih pogode. Jedan model je naravno Octavia. Druga dva su iz iste zemlje Å¡to se proizvoÄ'ača tiče.

Champa.hr

Ekipa, molim Vas info za iskustva sa 500x 2015. 1.6 M jet ukoliko netko ima, koliko košta veliki servis,koje ulje točite,Selenia ili neko bolje/ drugo?! Gdje nabaviti dijelove interijera?! Za bilo kakvu vaznu i nevaznu info bi bio zahvalan!

Tooutman

Nemam model ko ti nek imam Bravo ali model motora je slican tj. 1.6 mjtd. Sad mozda je tvoj malo unapredjen u vezi norme i ostalih stvari, mjtd2. Mislim da da nitko nema 500x na forumu pa barem dam svoje misljenje za motor. Za potpuni veliki servis znaci sa svim remenima, spanerima pumpom vode i antifrizom i filterima sam u ovlastenom dobio ponudu od 4600 kn. Odkad je kod mene ga podmazujem samo seleniom. Po skupoci je jedno od skupljih ulja a i tvornicko je ulje proizvodaca pa mislim da je i dobro pogotovo to misleci na DPF. Moj je euro 5 norme. Motor je glasniji  od konkurenata pogtovo mislim od novijih vw. Ovak sto je kod mene sad vec preko 5 godina i 70tkm ide bez pogovora. Dpf nikakvih problema, nikad do sad nisam dobio informaciju da mi zastopan ili nekakva prisilna regeneracija. Makar pazim dok se ukljuci regeneracija onda pricekam da to obavi do kraja. Cujem po ventilatoru.

Nadam se da pomoglo. Sretno s 500x

Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Champa.hr