Stlio - LED-ice na instrument tabli-snaga?

Autor dgudan, 19 Rujan 2012, 21:49:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dgudan

Dakle, zna li itko koje su snage, koliko miliampera, milivata ili čega već diode na Stilima (poprilično sam siguran da su iste na svima, neovisno o motoru, opremi...).
SMD diode koje služe kao pozadinsko osvjetljenje na instrument tabli, ispod tipaka u radiju, ispod ostalih tipki/prekidača koji imaju pozadinsko osvjetljenje...
Više ću skrenuti od metode uzaludnih pokušaja i promašaja s obzirom da nemam ideju kako izmjeriti na postojećima a bogami uz google isto nisam imao nikakve sreće sa potragom o tom podatku...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

raymo_

plcc2 smd led ja sam mjenjao na svojoj tabli stavljao bjele ima i slika.a najbolje ti je vidjeti za radio kad rastavis ali mislim da su iste.

dgudan

NajljepÅ¡a hvala na informaciji!  :wiii: :wiii: :wiii:
Odmah idem izmjeriti veličinu i naručiti...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

Bitanga

pozdrav

ja bi si volio zamjeniti pozadinsko svijetlo na instrument ploci i racunalu, zanima me koliko ledica je potrebno? i ako bi mogli objasniti kako rastaviti taj dio bio bih zahvalan.  :bravo: :help:

forsage

Citat: raymo_  u 20 Rujan 2012, 11:18:58
plcc2 smd led ja sam mjenjao na svojoj tabli stavljao bjele ima i slika.a najbolje ti je vidjeti za radio kad rastavis ali mislim da su iste.
daj link za slike bijelog led osvjetljenja IT  table jer nemogu naći...ili stavi ovdje slike
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

Bitanga


Stilko24

#6
Evo ja sam nedavno zamjenio skoro sve  :bravo: ostali su mi joÅ¡ samo oni gumbići lijevo od volana(mode, svjetla za maglu itd...) i "auto i mono" od klime jer su bili malo kompliciraniji za lemljenje. Jednostavno ne mogu skinuti ovu plastiku sastrane, ali barem u videu posluži kao primjer kako se puno slabije vidi to osvjetljenje nego crveno/bijelo.

Video:  https://www.youtube.com/watch?v=9n3GIyW_0qw


Ja sam dakle narucio s Ebaya 100 komada bijelih i 100 komada crvenih, sveukupno 10kn skupa i to je došlo u roku 14 dana. Za stropna svijetla sam naručio COB SMD i definitivno se isplate jer se vidi puno bolje, 3 COM SMD ploče za 45kn, isto Ebay. Potrošeno je oko 40-ak bijelih i 10-ak crvenih.

Sve se vrlo jednostavno rastavlja pa čak i kilometar sat, teže je za promjeniti ledice iz prekidaća od city moda jer se komplet plastika mora dizati i naravno ova plastika koju sam već spomenuo da ju ne mogu skinuti tako jednostavno.

linkovi za ledice s ebay-a

Bijele - http://www.ebay.com/itm/120919795895?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

U bojama - http://www.ebay.com/itm/191324593528?_trksid=p2059210.m2749.l2649&var=490453638134&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Angell

Ako nekom nesto treba, neka pita.Radio sam promenu osvetljenja nekoliko puta :)

Tomy

Pozdrav,

htio bih promijeniti osvjetljenje na svome, ali nemam gdje, a ni vremena. Imali tko da se se s time bavi, da je dobar i da radi usluge? Našao sam neku tuning firmu TNT securus http://www.tnt-securus.hr ima li još nešto takvo?

Angell

Ja bih ti rado pomogao, ali daaaaaleko sam :D
Nije mnogo tesko, treba ti samo lemilica, diode i kalaj ili neka druga odgovarajuca zica.Mi cemo ti ponoci savetima maximalno.Ako bas ne mozes da radis, onda neka kolege napisu ako znaju nekoga da to radi :)

Erni-Stilo16v

decki daj mi molim vas recite koliko cega treba za instrument tablu znaci za cajger i za sve oko njega ja imam onaj veliki klasicni radio koliko bi me kostalo za njega a isto tako nemam onaj digitalni za ventilaciju nego na mehanizam pa bi vas molio ako se kome da da mi napise koliko cega mi treba za to zamjeniti

Hvala unaprije
svakome treba jedan stilo da bude u stilu! Haha

dgudan

Ja ti svakako preporucam da prije promjene ledica na instrument tabli obavezno kupis 4 motorica. Bez obzira ako su ti i ispravni velika je vjerojatnost da ces kojeg potrgati kad ces sve demontirati. Meni su bila dva za promjenu ali dva ispravna su toliko drzala kazaljke da kada sam ih skidao sam potrgao i ispravne motorice. Sto ce se desiti nemozes u naprijed znati ali ako ti se desi ko i meni a nemas rezervne motorice onda si u banani. A broj ledica, gore ti je kolega napisao sve oko kolicine i cijene. Sve ledice su koji dolar, jedino motorici su skuplji. A za njih ti mogu poslati link koje sam ja kupio, promijenio i provjereno su dobri.
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---

Erni-Stilo16v

pošalji pa cemo vidit koliko bi me sve izaslo :)
svakome treba jedan stilo da bude u stilu! Haha

dgudan

---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---