Mk2 - Rješavanja "cvrčaka"

Autor franzi, 04 Ožujak 2013, 18:57:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

franzi

Pozdrav, sad kako je malo zatoplilo počeli su se pojavljivati cvrčci i počinje malo smetati, pa sam mislio ovih dana probati malo to riješiti. Uglavnom, većina ih dolazi iz zadnjeg kraja oko vrha pojasa zadnjih sjedala, i iz vrha prednjeg desnog pojasa. Jel zna netko što bi točno mogao biti uzrok, tj. što da probam dotegnuti? Ili treba skidati tapecirung pa iznutra?

Punto mk2 1.2 16v, 3 vrata.

FileFixer

Imam i ja takav prolem oko stupa suvozačevog sjedala iza pojasa. Poprilično me živcira to cicicicicicici... Kada uhvatim malo vremena plastika će dolje, a onda malo dotegnuti, podmazati, nekako izolirati i sl.

                          E=mC^2 +/-3dB

venom

Može biti plastika a može biti mehanizam pojasa.
Potegni pojas da se zakoči pa vidi da li i dalje šuška, ista stvar za zadnje.

Ako je plastika onda triba naći di je uzrok, znači ozanje i pritiskanje rukom dok ne prestane ili promijeni ton, zatom skini i naseri sikaflexa ili sičnog ljepila, jer će ostali popustiti pa češ misliti da nije s tog mjesta...
Pazi da ne takneš što ne bi treba jer se teško čisti i nemoj zalijepiti nešto šta se sutra radi xy razloga mora skidati.

franzi

Zahvaljujem. Ma baš se čuje lupkanje, nije škripanje i cvrčanje plastike. Kao da mi i onaj pokrov u gepeku nije učvršćen pa lupka - ali nije, stoji čvrsto, samo se čuje lupkanje.

Inače za cvrčke u plastici što je zapravo lijek? Nekakvi silikoni ili je moguće dotezati spojeve?

franjo-fritz

Pricekaj te sa takvim radovima na tim plastičnim djelovima .promjena temp.utječe ma plastiku.kad malo jos zatopli nebu se Nista čulo.tj.smanjit će se ti zvukovi
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

tommek81

ovo i mene izluÄ'uje.... cvrčak.. i to samo kad negdi preÄ'em prek nekoh hupsera al na odreÄ'en način...

dinko1981

Jedna od čari vožnje u talijanu... Nema tu pomoći, riješiš jedan cvrčak pojave se dva nova

DinoG

Uzmimo u obzir da je riječ o puntu, cvrčci su serijska oprema :D

meni osobno ne smeta toliko jer se uvijek vozim s glazbom pa ih ni ne čujem

franzi

Ma nije cvrčak nego lupkanje, kad preÄ'em preko bilo kakve neravnine ko da cijeli zadnji pokrov (daska) gepeka i oni utikači pojaseva skaču gore dolje.

vlatko11

Ma,ljudi,može biti nekakva banalna stvar.Imao sam cvrčka naprjed kao iz table.Kad ono stvari što sam držao u pretincu skakutale i cvrčale.

DinoG

Meni tako cdovi u ladicama u vratima i privjesak kako grebe po retrovizoru,a da ne govorim o sići u pepeljari. :D

Da pohvatam sve sto voza po njemu vjerujem da bi zvucao ko nov

franzi

Je li zna netko kako riješiti taj mehanizam pojasa da ne lupa? Dakle oba zadnja pojasa, stoje mi zategnuta i ukopčana ali lupa i dalje. Kad ga rukom potežem točno se čuje kako u mehanizmu lupka.

Lupka mi samo to i na ona plastika na radiu. Tvornički radio, lupka i cvrči, udarim rukom i prestane. Jel se da nešto dotegnuti?

Dobro i vozačev sic mi škripi i ljulja se ali to znam šta je. :D

franzi

Itko? Dakle lupkanje pojasa i cvrčanje plastike na radiju. :D

franzi

JoÅ¡ neÅ¡to, izvadio sam vozačev sic da rijeÅ¡im Å¡kripanje i ne mogu nikako skužiti u čemu je stvar. Naime, sic ima mogućnost podeÅ¡avanja visine, dakle ima mogućnost gibati se u tom odreÄ'enom smjeru, ali samo dok se podeÅ¡ava. Meni na desnoj stražnjoj strani ima lufta (upravo u tom smjeru podeÅ¡avanja visine) i zbog toga Å¡kripi, ali ne mogu skužiti kako je to fiksirano, tj. zbog kojeg dijela ima lufta. Ima nekakvih ležajčića, ne znam bi li oni trebali biti zategnuti odreÄ'enom jačinom?

vlatko11

Citat: franzi  u 09 Listopad 2013, 17:48:09
Itko? Dakle lupkanje pojasa i cvrčanje plastike na radiju. :D
U kopče pojasa probaj našpricat wd-a.
Radio probaj izvadit van pa gdje primjetiš kao mjesta struganja malo priljepi one spužve za dihtanje vrata i prozora u kući ili pokušaj zaglavit nešto drugo da se sve napne dovoljno da ne cvrči.
Naravno da na sicu treba biti zategnuto odreÄ'enom silom,dovoljno da se pomiće a da nema lufta.Ha,čuj sve su to godine upotrebe dale svoje.Sa tim cvrčcima treba biti strpljiv i pomalo rjeÅ¡avat.NećeÅ¡ i sigurno rjeÅ¡it odjednom.