Main Menu

Giulia

Autor Boxer, 02 Veljača 2016, 20:10:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

2600

Citat: Neven  u 10 Ožujak 2016, 21:40:55
Malo ce ipak spustit trosak, ali to nije toliko bitno koliko je bitno da imaju siroku ponudu i konkurentu cijenu. Osnovni model mora imati nizu cijenu od trojke, pa makar ima kurble otraga.

Ko od privatnih kupaca kupuje te osnovne BMW-ove? U pravilu nitko, to je za flote. Zato kažem da za Alfu to smisla nema. Možda tamo za dvije godine ako otplate dio investicije, sada ne.

Općenito se ne slažem sa konceptom prodaj samo da prodaš, to vodi u probleme ako automobil nema bar solidno držanje cijene. Druga je stvar npr. onaj novi Tipo gdje mora ići na masovnost i koji baš ide ciljano na flotnu prodaju i to i ne skrivaju u svojim očekivanjima i komentarima.

2600

IMO, velika je razlike o T-JET benzincu koji nije naštedljivji kao "početni motor" i sa ovim 2.2 JTD od 150 KS koji bi trebao biti iznimno štedljiv.

Znači gruba usporedba. Makli su tu cijenu od 34 000 eura u Austriji za 2.2 JTD sa 150 KS (380 Nm pri samo 1500 o/min). Auto ide 7.9 do 100 km/h, ima vjerojatno manje od 110 g/km CO2 i još dobiješ alu felge, dvozonsku automatsku klimu, sve elemente aktivne sigurnosti. Sa druge strane za čak 2 500 eura manje BMW 318i i to 1.5 sa 3 cilindra iako benzinac koji ide 8.9 do 100 km/h, koji nema ništa od gore nabrojane opreme. OK, oćeš BMW dizel? Imaš 316d, opet manje opreme od Alfe, slična potrošnja, 116 KS za 10.6 do 100 km/h. Aha, ali želiš ipak BMW sličnih performansi kao Alfa? Eto ti onda 318d, je i dalje si nešto sporiji od Alfe sa 8.6 do 100 km/h i plaćaš 2000 eura za manje opreme.

Sada sam malo puno isfilozofira ali shvaćate moju poantu. Po meni pametno i mudro sastavljeno od Alfe ako je to zbilja početna cijena. Recimo Talijani kojima je dizel sve će se lijepit kao muhe na govno.

Neven

Ako misle osnovni model prodavat za 34.000 Eura, onda bolje da odmah zatvore butigu

cicili

mozemo mi gledat opremu i ubrzanja ali vecina kupuje jer je to BMW, jer je to audi jer je to mercedes (to je alfa izgubila po meni) a jos k tome kad su jeftiniji od tamo neke alfe koja je poznata u svijetu po kvarovima skupom odrzavanju i potrosnji nemas razloga za razmisljanje kod kupnje.

zato smatram da mora bit jeftinija i li baram isto kretat cijenom da bi se nametnula kao auto koje uzmes u razmisljanje kad kupujes novo a onda viskom opreme i snage da se covjek odluci za nju.


2600

Tipo je bio odlična osnova(nit je BMW tada imao napredniji ovjes)... Naravno čak i na to su sve živo izmijenili jer kako drugačije napast konkurenciju sa uzdužnim motorom koja bilo FWD ili RWD tehnički ima prednost od mogućnosti većih motora pa do AWD-a i boljeg rasporeda mase.

Svakako mislim da je 156 u startu bila dobar proizvod nego je problem Å¡to su kasnije radili.

Giulia nema nikakve takve utege osim što su se sami ograničili sa kompaktnim V6 motorom ali po meni je to dobro u turbo eri i jer su si sa tim posljedično omogućili odličan komfor u unutrašnjosti.
No kada gledam čisto tehnološki Giulia je bomba i dali su si lijepo oduška jer novi A4 neće jedno 7 godina, C-klasa neće 6 godina, Jaguar XE pitaj Boga. Jedino BMW Serije 3 dolazi za taman 3 godine u prodaju.

Nego vidim da konkurencija ne spava. Sada u Ženevi došao hibrid BMW 330e i ima na gornjoj strani instrument ploče obloge od kože. Nešto što možeš sa svakom Giuliom naručiti od 15.04., a što čak nema ni BMW 320d LCI kao opciju. Nije evo da su tek tako u BMW-u odlučili ponuditi to.

Giallo

Mislim da cijena treba biti visoka da se konacno rijese usporedbi sa pasatima i slicnim kupusima. Sad kad imaju posljednji pogon sa dovoljno opreme se mogu jasno profilirati kao visoka klasa.
Ljudi znaju da za dobru stvar treba platiti. Nadmetanje niskim cijenama treba prepustiti brandoviima koji nemaju drugih kvaliteta.
TB0385 / FMIC / 3bar FPR / kappa intake / Supersprint exaust / race kat / walbro225l/h / Evocars Stage2

2600

Ajmo reći da je to istina. Ali gdje ti je u izračuna nestala barem milijarda eura uložena što u razvoj što u novo opremanje pogona?

Evo ti primjer Chrysler Pacifice koja je prvi PHEV model u FCA. Razvoj preko 2 milijarde sa svime!

2600

Sve se sazna isto kao Å¡to sam tehnikalije Giulie znao dosta davno. ;)

Naravno nećeš biti do u zarez precizan no neke su stvari jasne. Nema tu puno kemije.

BTW, meni kod nas sa AC-om najviše smeta, a tu ubije i Alfu i Fiat, što nema narudžbe i praktički nema pregovora oko cijene, to odbije kupce.

2600


tomo 159




Ovo izgleda jako dobro ...  :care1:

Boxer

Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

gandi

A vidi tu rupe ispod blatobrana
--->>>    click here      <<<---

2600

Slijedi auto show u New Yorku pa malo Alfinog press materijala.


  • Rebirth of the brand â€" the all-new 2017 Giulia is the first of eight all-new Alfa Romeos debuting through 2020, and embodies the brand's La meccanica delle emozioni (the mechanics of emotion) spirit
  • Giulia nameplate reflects a 55-year heritage of Alfa Romeo's lightweight, performance sedan tradition and over 105 years of brand history, carving its legend on road courses around the globe
  • Alfa Romeo Giulia and Giulia Ti models deliver seductive Italian style and craftsmanship to the premium mid-size sedan segment
  • All-new, all-aluminum, 2.0-liter, direct-injection turbo engine with eight-speed automatic transmission delivers a class-leading, standard 276 horsepower and 295 lb.-ft. of torque, allowing it to launch from 0-to-60 miles per hour (mph) in less than 5.5 seconds, and achieve a top speed of 149 mph
  • The innovative Alfa Q4 all-wheel-drive system offers the Giulia and Giulia Ti models even more all-season capability and performance
  • New eight-speed automatic transmission, with available column-mounted paddle shifters, is designed for enthusiasts with gear shifts in less than 100 milliseconds
  • As the “halo” model in the lineup, Giulia Quadrifoglio highlights Alfa Romeo’s performance and motorsport knowhow with best-in-class 505 horsepower, 0-60 mph in 3.8 seconds and a record-setting 7:39 seconds around the legendary Nürburgring
  • Near perfect 50/50 weight distribution, segment-leading torsional rigidity and the most direct steering ratio on the market, thanks to Giulia’s all-new rear-wheel-drive architecture
  • Exclusive to Giulia Quadrifoglio, state-of-the-art technologies, including torque vectoring, active aero front splitter and Alfa DNA Pro mode selector with Race mode, combine to maximize the all-new Giulia’s driving exhilaration
http://media.fcanorthamerica.com/newsrelease.do?id=17382&mid=1


Znači kod njih nije Super nego je Ti jači paket opreme. AWD naravno nosi naziv Q4. 2.0 TBi sa 280 KS ima 400 Nm okretnog momenta.

2600

Availability Standard on Giulia and Giulia Ti
Type and Description Inline-four, direct injection, turbo
Displacement 121.7 cu. in. (1,995 cc)
Bore x Stroke 3.31 x 3.54 (84.0 x 90.0)
Valve System MultiAir2, SOHC, four valves per cylinder with silent chain driven
timing drive
Hollow assembled exhaust camshaft with end pivot roller finger
followers and hydraulic lash adjusters
Turbocharger Direct mount twin-scroll turbocharger with electric wastegate
actuation. Composite intake manifold with liquid cooled charge
air cooler
Fuel Injection Gasoline direct-injection with injector centrally located in the
combustion chamber
Max injection pressure 200 bar
Construction
Cylinder head:
permanent mold air quenched cast aluminum alloy
with integrated exhaust manifold
Crankcase: precision sand cast aluminum alloy with cast in steel
liners
Crankshaft: super-finished forged nitride steel with journals offset
from cylinder bore centerline
Piston: forged aluminum cooled with pressure actuated oil jets
Power (SAE net) 276 hp (206 kW) @ 5,250 rpm (138 hp/liter)
Torque (SAE net) 295 lb.-ft. (400 N•m) @ 2250-4,500 rpm
Redline 6,100 rpm
Max. Engine Speed 6,200 rpm
Fuel Requirement Regular unleaded, 91 octane (R+M)/2
Engine Assembly Plant Termoli, Italy

http://chryslermedia.iconicweb.com/mediasite/specs/2017_AR_Giulia_Lineup_SPkdipcivmg6jhgogtmsf6pe3sa5.pdf

Boxer

Å ipka za ulje je na jaaaaaaaaaako zanimljivom mjestu :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...