Kako znati koji nosač zamjeniti?

Autor drazenJTD, 14 Veljača 2014, 01:06:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

drazenJTD

Pozdrav ekipi, dakle imam Fiat Stila 1.9 JTD 2002.

Mnoga se koplja lome oko ovog pitanja, pa tako i u mene.

Simptomi : Trese u leru, kada ručku mjenjača  pomjeram lijevo-desno dok je u leru, osjecam vibracije u njoj. Dok je u leru i pritisnem gas, sve kontam neÅ¡to će puknuti kako trese. Pri niskim obrtajima (cca ispod 1500) trese, kada stisnem gas i pri vecim brzinama se osjeti minimalno.

Išao kod više majstora, jedan mi je dokazao da je riječ o nosaču, tako što je čitav motor podigao nekoliko centimetara u zrak i sve su vibracije nestale. Dakle neki je nosač totalno propao, ali pitanje je koji?

Nitko od majstora mi nije mogao reći koji je nosač otišao, tako da ja tražim po netu rezervni dio, svi su rekli da trebaju rastaviti pa vidjeti, a to 'gledanje' me nebi doslo ispod 200 kuna + novi nosač + ugradnja...

Na osnovu simptoma, mene nekako najviše vuče na nosač mjenjača, ali opet, tko zna...ako je neki drugi nosač totalno propao i motor se spustio 1-2 cm može se ovo dogoditi.

Imali itko kakvo riješenje ili ideju?

Hvala unaprijed  :beer:

venom

Teško to je to odrediti, ali moje iskustvo je da je uglavnom ze jače vibracije kriv onaj na strani remena, ali to ne znači da je tu priča gotova.
Ako je jedan ostarija i propa vjerojatno su i ostali, pa češ tako samo umanjiti vibracije ali neće u potpunosti nestati.

aquarius017

Nisi jedini kojeg to muči...
I kod mene su prisutne vibracije u leru, a u vožnji je sve ok. Vibracije se u leru osjete na volanu. Ručica mjenjača se ne trese ni u leru ni u vožnji. Kad jače dodam/otpustim gas, čuje se "tak", a to su vjerojatno donji nosači motora koji se čuju.
Kako ispitati koji nosač/nosače treba zamijeniti?
Znam da bi bilo najbolje promijeniti sve nosače, samo što je to zahvat od 1000+ kn

sime

Najcesce bude onaj ispod akumulatora. Originalni su bili sa manke gume koja bi se s vremenom stvrdla i tako me bi upijala vibracije. Kasnije je raden nosac sa vise gume i razlikuje se od prvotnog. Tako ako ga kupite vidit cete da ima vise upresane gume.

cupavica lorena

ne razumijem ako je dignuo motor morao je vidjeti koji nosac nevalja,stvar je u tome da su na modele do 2004.stavljali nosace od 74 kw modela,otuda vidljiva razlika izmedju starog i novog nosaca,kad kupis novi nosac trazis za 85kw motor i takav dobijes,izgledom su isti tek kad stavis jedan pored drugog vidis razliku u selenu :funny:
ako nemate hobi,kupite fiat

Salee

onaj kod strane remena vidis na oko dal je popucao, ako ne nategni pajserom pa vidi, zbog njega ce vise vibrirat, onaj na getribi (ispod akumulatora) gotovo sigurno da nije jer ga ja nisam uspio *** jos, a ovaj na mostu sam isčupao skup sa limom mosta 3x, onda sam dao pojacavat i vise se nije cupalo, al moment mi ispreša gumu van pa se čuje tap tap pri stiskanju i pustanju gasa, gotovo sigurno pa ti je taj, iako zbog njega ne vibrira bas ili je meni to sve normalno dizelski....
1/4 mile time: 13.09 powered by AutoEvolution.hr

drazenJTD

Gdje ste vi kupili nosače(ako ste ih mjenjali) i koliko koštaju nasuprot cijenama u Srbiji?


Preporučili su mi ovu radnju u Srbiji, gdje mi se cijene čine ok.

http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=categories.view&category_id=465

Ali sad, koji kupiti, pitanje je...skupa investicija ih je sve zamjeniti.


Citat:ne razumijem ako je dignuo motor morao je vidjeti koji nosac nevalja

Zato jer je majstor podigao motor 1-2 centimetra u svoj 'fabrički' položaj, na osnovu toga nemoze zakljuciti koji nevalja.

Svi majstori su mi rekli kao iz iskustva da je jedan od nosača vjerovatno skroz propao, a ostali su mozda i uredu...

Salee

ispravak MOJE gluposti, mislio sam da je rijec o puntu, sad vidjeh da je od stila, ugl tamo je sigurno nosac kod getribe i taj moras nabavit od redizajna jer je onda drugacija guma
1/4 mile time: 13.09 powered by AutoEvolution.hr

sime

Citat: Salee  u 16 Veljača 2014, 19:59:24
ispravak MOJE gluposti, mislio sam da je rijec o puntu, sad vidjeh da je od stila, ugl tamo je sigurno nosac kod getribe i taj moras nabavit od redizajna jer je onda drugacija guma

Slažem se.

drazenJTD

Neznam iz kojeg razloga, ali je vrlo teško saznati koliko nosača Stilo ima i gdje se nalaze.

Jeli nosač mjenjača(getribe) taj koji se nalazi ispod akumulatora, i jel to ovaj sa slike?


xindi

Citat: drazenJTD  u 17 Veljača 2014, 21:57:07
Neznam iz kojeg razloga, ali je vrlo teško saznati koliko nosača Stilo ima i gdje se nalaze.

Jeli nosač mjenjača(getribe) taj koji se nalazi ispod akumulatora, i jel to ovaj sa slike?



da, to je taj nosaš ispod akumulatora i on je najčešće uzrok trešnje auta u leru.
bitno je uzeti taj veći nosač koji ide na redizajn, ne originalni do redizajna jer je manja guma ( već netko gore napomenio ) . što se tiće nosača, u srbiji je bio jeftiniji za 50% do prošle godine. bar sam ga ja kupio po jeftinijoj cijeni tj 50 eura. kod nas ( u Osijeku ) traže oko 100 eura u ovlaštenom servisu.

sime

To je taj sa većom gumom. Ja sam takav prije 3.5 god u ovlaštenom platio 600kn.

drazenJTD

Od koje godine se stavljao redizajnirani nosač u Stila?

Pronašao sam jednog momka kojemu doneseš stari nosač i on ponovno izlije gumu i daje garanciju na njega 2 godine.

stilista

meni rodak rekao da se jedan od nosaca za stilo vise ne proizvodi......provjereno u fiatu i kod vecine nasih trgovaca.... :tres: :tres: :tres:

aquarius017

Pronašao sam podatak da na Stilo 1.9 JTD paše nosač motora za model 1.8 16V, ako sam u krivu ispravite me. Uglavnom, za 1.9 JTD je kataloški broj nosača 51711216, a za 1.8 16V je kataloški broj 46745821.
Poanta je u tome što je nosač za 1.8 16V skoro duplo jeftiniji od onog za 1.9 JTD i navodno je potreban samo nešto malo drugačiji vijak za montažu.



Imate li kakva iskustva, da li se isplati kemijati?