T-Jet temperatura/termostat

Autor Puntigamer, 25 Prosinac 2014, 11:32:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Puntigamer

Otkad je zahladilo primijetio sam da mi u vožnji prilikom usporavanja kazaljka temperature zna pasti za neke 3-4 Å¡irine kazaljke i ponovo se vrati u normalu bilo da se zaustavim ili nastavim vožnju. Pratio sam rast temperature od hladnog starta u vožnji, preko OBD ELM327, temperatura se linearno podiže do nekih 60â,,ƒ  a onda se počne na skokove podizati do 73â,,ƒ (kad temp dodje na 70â,,ƒ onda je kazaljka na vrhu tj. na polovici temperaturne skale). U gradskoj vožnji temp je cca 75â,,ƒ a autoput  pri 140kmh je 73â,,ƒ. Isto tako sam primjetio da mi sporije podiže temperaturu. Prema dostupnim podacima termostat treba otvarati na 80â,,ƒ +- 2â,,ƒ, očito je termostat odradio svoje.
Sad me zanima koje je područje radne temperature u vožnji, jel možda netko zna ili je pratio temperature i koja je prva ugradnja termostata u T-Jet 150ks?

Eventualne preporuke za brand termostata?
Od sponzora foruma ProParts sam dobio ponudu za Faces-286 kn i Sasic-620kn.



Sent from my HTC One using Tapatalk


cupavica lorena

kupit ces termostat i baciti lovu bezveze,rezultati ce biti kakvi su i sada
ako nemate hobi,kupite fiat

Puntigamer

Pad kazaljke temperature se javio nazad dva tjedna, prethodni zima toga nije bilo, ta pojava me ponukala na praćenje temperature rashladne tekućine.
Zasto to misliš!?

Sent from my HTC One using Tapatalk


get


Puntigamer

Nisam joÅ¡, baÅ¡ sam danas zvao servis da vidim jel su dobili termostat pa mi reklo da se sutra ćujemo kroz jutro da mi kažu jeli termostat  doÅ¡ao.

Sent from my HTC One using Tapatalk


Puntigamer

Danas mi je promijenjen termostat, original Fiatov, temperatura se linearno podizala do 82â,,ƒ i u voznji od servisa do kuće temperatura se kretala od 78 do 82â,,ƒ. To je bila lagana umjerena vožnja.

Sent from my HTC One using Tapatalk


get

Sad ćemo vidjeti da li je lova bačena ili ne :D


Puntigamer

Temperatura s novim termostatom se kretala oko 80â,,ƒ Å¡to je u zadanim vrijednostima termostata 80â,,ƒ +/-2â,,ƒ, a dok se sa starim termostatom temperatura kretala oko 71â,,ƒ. A na hladni start temperatura se jednoliko podizala  ;D JoÅ¡ ću malo pratiti temperature u otvorenoj vožnji.

cupavica lorena

auto ti ima plin i isparivac treba toplu rashladnu tekucinu i nemoze se motor zagrijati na temperaturu na koju bi trebao i nikada se nece, pogotovo kad su nize temperature okoline,trenutno su temperature u plusu pa i temperatura rashladne tekucine pokazuje,mrvicu vece vrijednosti,bolest auta na plin,bila i ostat ce zauvijek
ako nemate hobi,kupite fiat

dinko1981

Nebi se složio, ja sam imao talijane i francuza na plin i ako je kvalitetan i ispravan termostat, temperatura MORA doći do 90 stupnjeva i tu se održavati bez obzira na plin i vanjski minus, ti faktori utječu samo na vrijeme potrebno da dostigne tu vrijednost. Kad termostat zablokira zatvoren voda će prokuhat za 20-30min pa makar vani bilo -20.

cupavica lorena

ako nemate hobi,kupite fiat

dinko1981

#11
Ja sam to doživio sa bravom 1.6, vani -10, otvorena cesta, u roku 10minta je skočila sa ispod polovice u crveno.

get


dinko1981

Na -10 ? Pa naravno da jesam. Kad termostat zašteka potpuno zatvoren auto će zakuhat i sa grijanjem na max, i sa plinom i sa teškim minusom samo je pitanje dali će mu zbog tih okolnosti trebat koja minua manje ili više.

cupavica lorena

kad vozis na plin u zimi niti jedan auto na svijetu ne zagrije se do granice da otvori termostat cak niti na skodi sa 1.4 motorom koji je potpuno aluminijski i zagrije se na radnu temperaturu od 0 za 4km voznje,a pogotovo na -10 temperaturi,a pogotovo zato sto niti jedan termostat na automobilima ne otvara na 90 stupnjeva,dosada u zivotu nisam vidio na niti jednom autu da je termostat zastekao na zatvoreno,uobicajno je da otvori i ostane otvoren,ali svasta moze biti,uglavnom ako je auto ispravan nije problem da termostat ostane zatvoren,problem je sto ostane otvoren pa je motor pothladjen i ne grije,kad je zatvoren pametnom covijeku se nemoze nista desiti,ali kada je otvoren to je ogromni problem pogotovo za dizel motor
ako nemate hobi,kupite fiat