Marea 1.6 16v Očistiti motor

Autor Masterblaster, 25 Siječanj 2016, 22:14:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Boxer

Dajte se manite ćorava posla i pustite aute na miru, mjenjajte im ulje na 10tkm i nikom ništa, iznutra ga moreš oprat bez greške benzinom i purolom samo ga malo treba prvo rastavit u šaraf i oprat, siguran sam da će sve biti kao novo kad ga opet sastaviš :facepalm:
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

topolino

sipaj u staro ulje engine flush i pusti da radi koliko pise na kutiji, ispusti ulje i sipaj novo sa novim filterom. Isprat ce sigurno sve samo ocekuj da brtve koje nisu u naj stanju ce propisati sigurno.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

tom1961

Citat: franjo-fritz  u 25 Siječanj 2016, 22:28:34
Nekad davno je postojalo ulje koje se stavljalo poslje generalke zaboravio sam kako se zove tamno smedje boje i to si imao motoru max 100km.ono je kao cistilo motor itd al to je davno izbaceno iz uporabe.
"Čistiol". Nekad nisu postojala multigradna ulja, nego si u svako proljeće i jesen stavljao "ljetno" i "zimsko" ulje, a sama ulja nisu imala dovoljno djelotvorne deterdžente u sebi, kao što imaju danas, pa se Čistiol stavljao nakon ispuštanja starog ulja, prije točenja novog.

TakoÄ'er, neki automobili, "fićo" na primjer, nisu imali filter za ulje, nego takozvani centrifugalni prečistač ulja. Remenica od radilice bila je Å¡uplja, ulje je iz pumpe iÅ¡lo unutra i tamo se nečistoća centrifugalnom silom odvajala i lijepila na rubove. Svakih 10 do 20 000 km trebalo je skinuti poklopac sa remenice i Å¡arafcigerom iščeprkati taj mulj koji se nataložio.

Ako se prilikom svake izmjene ulja koristio Čistiol, onda nije trebalo ni puno voziti, nego su u servisu u pravilu natočili to, pustili da auto radi pola sata ili sat vremena, ispustili i natočili novo ulje.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

gandi

--->>>    click here      <<<---

Antonijo

Citat: Masterblaster  u 25 Siječanj 2016, 22:14:36
Dali ima načina u diy sistemu da se očisti motor iznutra. Gledao sam ulje i dosta je crno ( vjerovatno ima taloga i ostalog) i tako pa sam mislio očistiti motor prije stavljanja novog ulja. Vidio sam na youtube da tip usipa dizel u motori i upali na 20 sek i onda ispusti i tako još jednom i onda ostavi da se dobro odcjedi i onda nasipa novo ulje. Koliko je to pametno i dali se može raditi tako?

Engine flush se koristi prije izmjene ulja, natoči se u ulje i pusti da motor radi 15-20  minuta (piÅ¡e na uputama)
Isto tako imaš sredstvo za ispiranje sistema rashladne tekućine, radi na istom principu (piše na uputama od proizvoda)
Za čišćenje sistema za ubrizgavanja goriva, klipova i  ventila možeÅ¡ učiniti kemijsko ispiranje motora ali poslije obavezno moraÅ¡ promjeniti ulje u motoru.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Boxer

To nije pametno raditi odjednom jer se može desiti da ti talog s bloka otpadne, završi u ulju, zaštopa sito uljne pumpe i motor zariba, nagledao sam se takvih motora.
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Masterblaster

Znači sa dizelom neče ići! Pih šteta hehe šalim se!

https://www.youtube.com/watch?v=kK33EHlk_M0  A činio mi se kao profesionalac