Vibracije kod jačeg ubrzavanja i ubrzavanja u zavojima.

Autor brizzer, 18 Veljača 2016, 12:03:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

brizzer

Pozdrav,

imam problem sa Multiplom 1.9 .jtd. znači samo kod jačeg naglog ubrzavanja u 3 i 4 brzina  i naročito pod opterečenjem znači 2-3 osobe u auto, auto vibrira ima neki tupi zvuk i moglo bi se reći da neÅ¡to ne teče glatko.

Kada smo skinuli sve skužili smo da je otiÅ¡ao i lijevi i desni križ i lijeva i desna čaÅ¡ića, takoÄ'er je otiÅ¡la i lijeva i desna poluosovina pa smo sve zamijenili.

Skršio se i nosač motora i to dva i njih smo zamijenili.

Otišao je i ležaj diferencijala koji se raspao pa smo i njega zamijenili, e onda smo zamijenili i cijelu getribu...

i još uvijek se čuje vibracija, puno tiše doduše, ali je primjetna.

Najviše je izražena kada auto skreće desno i u samom zavoju se doda gas, o jačini dodavanja gasa ovisi i jačina kojom auto vibria.

Jače je kod skretanje lijevo nego kod skretanja desno.
Vibracija se osjeti kao da dolazi iz ili oko kotača, ne mogu točno definirat ali tako nekako.

Pročitao sam teme od mislim MIKE20 vezano za problem kod Brave ali on ima križ sa 3 kraka dok je kod mene križ samo sa jednim krakom ali mislm da to nema veze u manifestaciji.

TakoÄ'er ovjes nema lufta znači vilice, kugle, krajnici... niÅ¡ta se ne miče van standardnih granica.

I amortizeri su isto provjereni i nije ih potrebno mijenjati.


Ako netko ima neku ideju bio bih stvarno zahvalan.

Pozdrav

Mike20

Poluosovine si mijenjao s novim ili rabljenim? Problem još jedino može biti homokinetički zglob ili svinuta felga
Križ s jednim krakom? Jedino ak imaš i unutarnje homo zglobove a ne šalice

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

brizzer

Poluosovine su kupljene nove i to originalne.

A bit će da je to onda unutarnji homokinetički zglob na poluosovina jer nema onak 3 kraka taj križ. (neda mi da stavim sliku)


Felge smo mijenjali sad je na zimskim čeličnim a isto je bilo i s ljetnim alul. TakoÄ'er naprijed su bile 2 ljetne gume isto je bilo, druge dvije zimske - isto, sad smo posudili joÅ¡ druge dvije zimske i isto. ÄŒak nema razlike kad smo mijenjali prednje zadnje varijanta felge....

normalni homokinetički nismo mijenjali niti ležaj kotača?
Ali kad smo ga zavrtili na dizalici kotač je bio tih bez imalo zvuka... Ali definitvno je to još jedino ostalo... problem je što se ta vibracija (tupo lupkanje) pojavljuje samo kod ubrzavanja u 3 i 4 ili kad ga stisneš u zavoju.
Kad auto doÄ'e do 130 ili viÅ¡e i održavaÅ¡ brzinu potpuna tiÅ¡ina.

Mike20

Meni je jako vibrirao vanjski homo zglob, kad smo ga skinuli, iznenadio sam se kak jako malo ima lufta, masti je bilo dovoljno, manžeta cijela, skoro nebi skužio
Nakon zamjene, vibracije i lagano lupkanje je nestalo, a javljalo se ulaskom u zavoj

topolino

Si prvi vlasnik? Jer mjenjac, poluosovine, nosaci moze znaciti ili totaliziran auto pa sklopljen samo za prodaju ili nemar vlasnika tipa: vozi dok ide.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

brizzer

Ma drugi vlasnik, ali bio je auto kod limara koji ga je ispregledao i rekao da nije nigdje udaren. Original pocinčano i boja je svugdje super. Ok na nekim mjestima treba malo popravit, ali to je drugo.

Problem je kaj su svi ti djelovi otišli po meni zbog tog osnovnog lupkanja/vibracije. Jer kad je auto pod opterećenjem, a to je sad po novom kad vozi mene + još 150 kg iznad 50/60 kad ubrzavaš on tresucka, vibrara, lupka ko guma u gumu, jednostavno za poludi. Ne gubi snagu nego samo proizvodi tu vibraciju koja nije glasna već ju osjetiš na volanu.
Jače je lupanje kad ubrzavaš u zavoju i to nekom većem zavoju kad je minimalna brzina barem 40km/h, to je već i lupanje ali opet ko guma u gumu.
Uglavnom idem ovaj tjedan kod mehaničara pa kak stvari stoje idemo opet skidat getribu, njemu je neko sugerirao da je to možda do pohabanog diferencijala?!?!?.


Mike20


Jezy

Sličan problem imam i ja... homokinetički zglobovi su ti stradali...
:abarth: