Punto 2 jtd razlika i remap

Autor venom, 13 Srpanj 2017, 13:47:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

venom

Planiram se poigrati sa 1,9 jtd motorom iz punta, ali me prije kupnje istog zanima u čemu je razlika izmeÄ'u verzija sa 80ks, 85ks i 100ks?

TakoÄ'er bih mu napravio remap, sve nakon potpuno složenog motora, te me zanima ako ima netko na forumu tako složen auto da mi predloži eventualnu izmjenu, prije nego Å¡to sve složim.

Išeo bih na 130-150ks, što pretpostavljam kvačilo izdržava bez problema, jer je po promjeru kao i od golf-a v 1,9, a on trpi 140ks ko da mu je tvorničko.

Boxer

kad kupiš, kad vidiš da si se zajebo onda ćeš odustati od 130ks :)

Imaš ba forumu jtd dvojku sa 300+ konja pa tamo baci pogled
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

venom

Možeš li objasniti zašto bih se zaj.?

niko33

Kvačilo ti drži kojih 105-110 konja,kasnije pocne klizat i trest.Za više od 105 konja treba mjenjat turbinu,injektore i pojacat kvačilo.

venom

Kvačilo bih ionako morao staviti novo, ali hvala da znam kako moram ići na drugačiju izvedbu korpe i možda lamele.
dakle turbina bi trebala vjerojatno s alfinog mjeta 150, i pretpostavljam injektori?
Prva ideja mi je bila uzeti alfu 147 mjet, ali sam pročitao da je žestoka kemija s strujom itd., pa sam zato prebacio na puntov motor.

Boxer

Zato Å¡to je to nevozan auto s tim ogromim motorom u nosu i ni za Å¡to osim za ravno nije čim ima viÅ¡e od 100 konja, ja sam ga imao, fail kakav se rijetko dogaÄ'a a o kamionskom zvuku motora, drndanju i ostalom uopće da ne govorim. Prije bih napravio neki swap jačeg benzinca i stavio plin nego ikad viÅ¡e to kupio :ok: U takvom autu dizel motor te veličine nema nikakvog smisla, kad prvi put digneÅ¡ haubu i moraÅ¡ neÅ¡to promjeniti to i skužiÅ¡. A kvačilo koje trpi 140 konja na tom autu nema Å¡anse, 200tkm drži originalno na 80 ks a kud tek viÅ¡e a da je jeftino nije, set s zamaÅ¡njakom koÅ¡ta kao takav polovan auto pa tko voli...
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

venom

Nije problem mijenjanje dijelova i nedostatak prostora.
Za to imam garazu i hladnjak s opremom.
Moze li se ugurati jtd ili jtd mjet iz stila?
Taj bi ukoliko stane bio taman, jer ne bih trebao kemijati sa kvačilom i tražiti injektore.
Dakle uzeo bih cijeli donor auto, tako da dijelovi nisu problem.

Multijet

Ako baš imaš hebenu volju, mislim da ga fizički možeš ugurati. Problem bi mogao biti elektronika,poluosovine.
Pitaj dečke iz autoevolutiona, oni su slagali 250+ konja iz mk2a uz 16v glavu
0989739290

Mahoney

Taj auto se odlicno vozi sa cipanim jtd motorom,jednostavno je dovoljno jak za izvlacenje iz svih krivina,pogotovo ko ima gewinde npr.Za 130 hp ti ne treba ni turbo ni dizne,za 150 ks ti trebaju injektori,doduse turbo ce raditi,ali ce zbog njegove male velicine bacati nesto dima.Kvacilo nece dugo drzati tih 130hp.Ja imam fiksni zamajac i kvacilo od 2.0 20v hgt i drzi.Moj bez problema sahrani HGT-a,ide 7.7 do 100 i preko 210 kmh.Dizne su od stila 115.

lukaa

Citat: venom  u 13 Srpanj 2017, 13:47:25

Išeo bih na 130-150ks, što pretpostavljam kvačilo izdržava bez problema, jer je po promjeru kao i od golf-a v 1,9, a on trpi 140ks ko da mu je tvorničko.

najbolje ti golfa onda kupit  :roll2:

Mike20

Promjer kvačila ne govori niÅ¡ o izdržljivosti tj. Proklizavanju, tu dosta pridonosi i korpa sa jačim perima/oprugama, jer onda odreÄ'uje siku kojom je lamela pritisnuta na zamaÅ¡njak

venom

To za korpu mi je jasno.
Teško je od fiata očekivati da će napraviti auto koji može izdržati i normalno korištenje, a pogotovo nekakve izmjene....

Mike20

Samo motor je izdržljvi, pa pogledaj kaj Sale radi jtd-u.
Recimo da se njegov Punto od 300-400ks, vozi normalno i svakodnevno (koliko je to uopće moguće u Putnu s tom snagom) , koliko km bi izdržao, 100 000 bi sigurno
Posebno ovaj 8V koji uz neke normalne parametre snage bude izdržao normalne vožnje dosta dugo

venom

Skupljat ću sve raspoložive informacije do 9. mjeseca, i onda počinjem s projektom.
Ipak je ljeto i treba malo odmoriti.

Mike20

Je, prevruće je za Å¡rafanje  :haha7:
Pojačaj kvačilo ili složi sa fixnim zamašnjakom, kreni sa serijskim dijelovima i diži snagu do granica mogućnosti pa budeš vidio. Lako promjeniš injektore i turbinu.
Naravno, kočnice to moraju pratiti