Punto 1.2 8V - koje Selenia ulje i gradacija

Autor Echo, 09 Siječanj 2018, 13:10:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tooutman

Dinko, da smo svi isti bi vozili isti auto, imali istu frizuru i td. Kolega se kune da mu motor manje trosi ulja sa seleniom nek nekim drugim u njegovom slucaju castrol.  I on ce i dalje stavit seleniu za 200 kn koliko mu sve skupa treba za 1.2 motor tj 2.8 L.  Ja takodjer cu  stavit seleniu u svoj i to onu wr 5w30 koja je deklarirana na 35 tkm i to 4.6L.  Ja je mjenjam svake godine tj 15 tkm. Mozda cu stavit neko drugo jeftinije po cjeni tipa castrol pa vidjet. Al def da neko Lotos ili drugo no name sigurno necu. Dok mi auto ide a da ne zeza onda mi nije problem izdvojit u startu tolko.    Auto bude uskoro 7 god i ima dpf ima egr... i sve radi ko podmazano i to seleniom :ok: 

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

punto mk1

nema smisla na ulju Å¡tediti pretjerano jer to izaÄ'e najjeftinija stavka , ako nemaÅ¡ jednom godiÅ¡nje ili 10000 km 400 kn onda nemoj ni voziti ..

Mike20

Nisu ovo filozofije.
ÄŒinjenica je iz prakse da Selenia ne vrijedi te novce. Iako u zadnje vrijeme joj padaju cijene.
ALi i dalje je duplo skuplja od ostalih marki istih specifikacija.

Nisam proučavao kakve veze ima malezijski Petronas, čija je Selenia, sa Fiatom. koju ona godinama koristi za svoje aute.

Tema je započeta s pitanjem koje ulje za Punta 1.2 mk2.

Ja sam za taj auto koristio godinama Mobil 10w40, po 30tak kn litra, duplo jeftinije od preproučene Seleine.
Nikakvih problema s korištenjem.

Nikad nebih stavljao no name ulja, jer nisu isplativa po ničemu, ni po cijeni ni kvaliteti

Memphis

Citat: mikedrive  u 23 Ožujak 2018, 14:32:18
Å vabijaneri su ispitivali različita skupa ulja protiv jeftinijih iz kojekakvih supermarketa. Ispalo je da je isključivo važna gradacija te da su sva ulja jednakih gradacija po kvaliteti jako slična. Veliki trgovački lanci kupuju na tone ulja i mogu ih jeftinije prodavati. Ulja koja u HR imaju predstavniÅ¡tva uglavnom Å¡alju u ista bačve od 200 litara pa se tu doma ta ulja pretoče u manje spremnike od litre i 5 litara. Najbitnije je da se uzme gradacija koja je za to vozilo predviÄ'eno te da se redovito kontrolira i mijenja ulje. Najgore ulje je ono kojeg nema u motoru.
Svaka roba ima svoga kupca ...

Sve ovisi tko Å¡ta želi ... da nema razlike izmeÄ'u ulja u super markertu (robne marke) i bradniranih ulja to mogu Å¡vabe prodavat ekipi koja kupuje u lidlu ... cijena je glavni faktor, na stranu sad marže dilera.


Ja sipam INA Millenium u svoj punto iz 94 a litra koÅ¡ta 50-60 kn ...  zna se zaÅ¡to a mogao bi sipat neki penasol iz lidla za duplo manje para. Sve ovisi Å¡to je tkome cilj i prioritet.

Mike20

Millennium je odlično ulje, ali mi se čini da su s njime stali na daljnjem razvoju, to je bilo prije 10tak godina.