Ispušni sustav Punto mk2 1.2 8V

Autor Echo, 23 Siječanj 2018, 17:18:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Nabavio sam si neki protočni lonac, stavio bi ga Punto 1.2 8V zbog Å¡minke i zvuka malo. Dobro je napravljen, na Hondi je bio prije, sedan 1.5 16V i imao je pristojan zvuk (stock katalizator, srednji lonac + ovaj protočni). Sad slučajno sam vidio na svom razbitom Puntu da nema sredjeg lonca, nigdje se ne vidi var na cijevi da bi bilo rezano, katalizator je uredno gore kao i zadnji lonac, nisam baÅ¡ primjetio ni one zaÅ¡titne limove za toplinu na sredini pa me zanima da li Punto uopće ima srednji lonac? TakoÄ'er nisam ni primjetio da bi bio glasniji, osim na autocesti ali to je do izolacije.

Uglavnom nakon tehničkog sam mislio skinuti zadnji lonac i staviti ovaj protočni, počupat i katalizator van pa nek pjeva... zanima me samo ta cijev jel ona stock ili je vaÄ'en lonac bio već...

I trebao bi savjet kako očistiti zadnji lonac, ima čaÄ'e dosta, koliko sam dobio informaciju bio je na TDI-ju prije Honde... pa bi ga malo i počistio usput...


kiky776

Micat kat nema nekakvog smisla na tom motoru ...

Punto bi trebao imat kat, srednji i zadnji lonac u originalu
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

skrooz

Mk2a 1.2 8v nema srednji lonac u originalu. Stavi samo protocni lonac i ostavi katalizator

Echo

Imam dva kompletna ispušna sustava, jedan je na razbijenom autu pa eto, isprobao bi i jednu i drugu varijantu, sa i bez kat... itko ikakav savjet za čišćenje zadnjeg lonca?

dinko1981

Kako planiras rjesavat tehnicki bez kata?

Echo

Obavim tehnički i skinem granu sa katalizatorom, stavim drugu bez katalizatora... sistem na flanÄ'u...

topolino

Mk2 ima katalizator u sklopu ispusne grane i 1.2 8v ima samo jedan lonac. Mozes ako ti se da igrati svaki tehnicki ispusnu granu sa mk1 75, napravi rupu za drugu sondu. Nije ti na odmet i bregastu sa 75, sve ti je plug & play i best buy. Jedina ti je mana da ce ti stalno svjetliti engine check lampica jer ce druga sonda (kontrolna) registrirati neispravan katalizator kojeg nema. Grana sa mk1 je dizajnirana da radi sa katalizatorom isto.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Echo

Jel se moze to kako prespojit sa onim lamba fake adapterom ili kako se to vec zove, nesto sto se naserafi na kraj senzora?

gokiSP

Ne moras nista prespajati, dovoljno je kod tokara napraviti jednu distancu za drugu sondu i nece ti svjetliti lampica. Uz to, moras izbusiti granu od mk1 i zavariti maticu u koju ces zavidati drugu sondu.
Ja sam na svome imao tu granu i bregastu od 75, auto je isao malo bolje od originala. Tu je snimka pa procijeni koliko ti je to bolje to tvoga trenutnog i isplati li ti se to raditi.

https://youtu.be/N94qOtVFdGU

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk


Echo

Da u medjuvremenu sam skuzio da mi je prosla brtva glave, dimi mi auto...ionako cu morat skidat glavu i sve, pa neka se onda i to napravi i ubaci  :tupan: