Molim kolege za pomoć: Excessive Radiator Fluid Temp - stop and turn off engine.

Autor eldarobralic, 15 Rujan 2014, 14:53:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

eldarobralic

U par navrata (tri četiri puta u mjesec dana) mi se na displayu pojavila poruka "Excessive Radiator Fluid Temp - stop and turn off engine." s tim da se jako teško upalio automobil.. inače pali super.
Nedavno sam mijenjao pumpu goriva i zupčasti itd, zbog dotrajalosti pa sam mislio da je to zbog pumpe, no i nakon zamjene vodene pumpe isto se zna dogoditi... imali tko sugestiju za rjeÅ¡enje ovog problema.. inače fiat bravo 1.9 mjet. 2008.  :neznam:

eldarobralic

zaboravih reći da se najčešće dogaÄ'a  ovako: kada je motor hladan, upalim auto i odvezem se primjerice 1-5 km. ugasim auto nema me neko vrijeme i onda kada ga palim desi se problem sa paljenjem... znači kada ga ponovno palim temperatura koju pokazuje je ravna 0 (ohladio se), pa nevidim u čemu je problem onda sa temperaturom...

get


eldarobralic


get

Ovdje spominju u akumulator

http://www.fiatforum.com/grande-punto/286571-excessive-radiator-fluid-temperature-anyone-know-exact-problem.html

Pa probaj i to provjeriti.

EDIT:

sada čitam, da može biti svašta nešto . . ., ali vjerojatno ništa preozbiljno.

get

Inače, bio sam na drugoj temo pisao o akumulatoru.

Uglavnom, od kada sam promijenio akumulator, sada se ona ASR lampica pali samo kod davanja kontakta, ne i nakon paljenja, što je recimo bio slučaj na starom akumulatoru.

Tako da možda i to može biti neka mala indikacija da je akumulator dovoljno slab.

eldarobralic

idem sutra kod elektricara da provjeri akumulator... P.s. molio bih i Sebastijana da proba pomoci, dok sam imao mareu bio je par puta od velike pomoci.  :wiii:

eldarobralic

bio kod elektricara. kaze da u neopterecenom stanju akumulator je dobar, no kad ga optereti onda je dosta slab. s ti da se zacudio sto je u tom autu akumulator od 56ah... jeli to malo za njega. koji bi trebao ici u njega?

jtd165


get

Citat: eldarobralic  u 16 Rujan 2014, 11:37:40
bio kod elektricara. kaze da u neopterecenom stanju akumulator je dobar, no kad ga optereti onda je dosta slab. s ti da se zacudio sto je u tom autu akumulator od 56ah... jeli to malo za njega. koji bi trebao ici u njega?

Kao što sam i mislio, svi problemi kreću od napajanja . . .

Ovo je iz eLearn-a



Možeš mi dati kat broj akumulatora, da vidimo na ePeru što kažu.

U mom T-Jet, orig je bio 60Ah420A, a sada sam ga nakon 6 godina i 52 000KM zamijenio s 64Ah640A.

Koliko je tvoj star i koliko KM?

Ali čini mi se smiješno malo za dizela.

jtd165

Izdržao niti dve i pol godine, već godinu dana gore boschev isto 60Ah.

eldarobralic


eldarobralic


schranzman

Ovo ti je joÅ¡ jedna fabrička greÅ¡ka za ovaj motor, to se dogaÄ'a zbog temparature zraka, pritiska, zbog slabog goriva, zbog slabih injektorjev (dize) i na kraju i zbog preslabog org. akumulatorja.. najčeščije se to dogaÄ'a kad je vani 20c+.

Pali avto bez kuplonge, ili još bolje, prije pališ, daj 2 puta kontakt

eldarobralic

već godinu dana se i dalje deÅ¡ava da ponekad dulje vergla. napokon sam naÅ¡ao (nadam se) majstora kome se dalo zezati s tim.. rekao je da je 99.99% senzor na radilici (nemam pojma kakav) pa nekad baci dovoljno nafte a nekad ne.. (nerazumijem se nego prenosim njegove riječi)... uglavnom, danas ću ga zamijeniti pa ću vidjeti Å¡ta će biti. javim rezultat nakon probe...   :D