Fiat 500 - kvarovi sa temperaturom i servom

Autor angel_wing, 17 Svibanj 2011, 12:32:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

angel_wing

Evo treca godina mom fici, 32000 km i svakakvog "veselja"

prvo ono najsvjezije sto jos nije rijeseno:

GUBI VODU! izgubi tocno do razine ispod minimuma, ne vidim da igdje curi, ne vidim tragove vode, sve suho. ne dize temperaturu, ne mijesa ulje i vodu, ne curi u kabinu. pra sumnja je bila cep pa sam zavezala papirnatu salvetu pod cep al je suha i sad ne gubi vodu  :zbunj

dakle, pred koji dan skuzim da je voda ispod minimuma, ulijem skoro litru, odvozim 20-ak km, opet na istom nivou ispod minimuma. nakon toga je otac prckao po njemu, gledao di curi, nista nije nasao, nalio vodu i stavili smo to papirnato malo ispod cepa. od tad voda ne mrda  :zbunj evo vec drugi dan je ok.

zvala sam servis, kazu da dodjem s tim da kazu da se nitko na to nije do sad zalio.


druga stvar je bila ove zime, kad je bilo hladno upalila bi mi se lampica za servo i msg check steering power. googlala sam ko manijak i nasla da je to mozda zato jer je baterija oslabila pa sistem ne uspije sve checkirati pri paljenju. cim je zatoplilo, poruka se vise ne pojavljuje, s tim da je servo sasvim normalno radio i dok je lampica svijetila.

bilo je tu i drugih radosti s mojim malim ali ajde to sam nekako rijesila (vise manje uspjesno)


dakle, ima li tko ideju?  :82:

Virago

Ako ti s papirom pod čepom viÅ¡e ne gubi vodu, najpametnije je da promijeniÅ¡ čep, jer vjerovatno viÅ¡e ne dihta. Voda proÄ'e kroz dihtung na čepu i ispari. Ovo sa slabijim akumulatorom bi takoÄ'er moglo biti, pogotovo ako je i on star tri godine. Kad doÄ'e toplije vrijeme i akumulator radi bolje. Najbolje da odeÅ¡ u neki akumulator servis da ti ga provjere.

angel_wing

papir je vezan s vanjske strane ispod razine cepa da vidim hoce li se smociti ako iscuri kroz cep. moguce da je do cepa pa se "namjestio" s obzirom koliko sam ga zadnjih dana skidala  :82:

colexxl

vidi jeli se može promijeniti gumica,tj. brtva na čepu, a što se tiče lampica to može biti i do senzora, kod mene na puntu se palila sama od sebe lampica neka za volan, i u servisu kažu da je do senzora koji se zaprlja pa ponekad blica bezveze (inače bi pokazivao da je poremećena geometrija kotača i sl.). a akumulator možeš skinuti, provjeri treba li destilirane vode i dospi da prekrije ćelije i potom stavi na kraće vrijeme na punjač, ako je i oslabio može se još spasiti, ja sam tako napravio jesenas i izgurao je cijelu zimu i sad još radi bez greške..dakle, nemoraš za sve baš odmah u servis pa da te "briju" bespotrebno, pogledaj još na forumu imaš svega vezano za popravke..

srky

to kad si ulila litru i onda je opet izgubilo je moguće samo da se otvorija termostat i da je povuklo vodu tj. da je falilo više vode nego je pokazivalo. da s vremenom nestane malo vode je ajmo reč "normalno" jer ispari, ali to je u okviru više od 1000 km. kad si zadnji put gledala vodu? i da li je bilo sve ok? kad je bio zadnji redovni servis?

angel_wing

zadnji servis je bio prije cca 2000 km, i tad je falilo vode ali ajde,normalno je da potrosi

danas opet provjerila, ima vode  :82: totalno sam zbunjena. mozda je stvarno povukao al ipak, oko 2 litre mi se cini malo puno...

angel_wing

otici cu, cekam procijenu od kaska za branik pa da sve skupa rijesim ;) doduse, mislim da ni oni ne znaju bas puno, bar ovi nasi (prosli put sam na cinquecentu imala rupu na posudi za vodu koju nisu vidili a pola auta su mi raskopali)

colexxl


kresozg

muke po ovlaštenim servisima... dobro poznata tematika... nek ti netko od ovih naših forumskih splićana preporuči nekog pouzdanog mehaničara i šibaj njemu. iako može bit da autu nije ništa, tj da je voda jednostavno isparila ako ti nisu nadolijeli na prošlom servisu, a volan da zaj.ebava zbog baterije...

chris

he he he he he he. Fiat. to je normalno. zato ga i volimo.  :ok:

angel_wing

da, znam da je fiatima slaba tocka bas voda zato i pitam ako neko tu nesto zna ali cinjenica je da su fice ovi novi ipak sminka pa tesko da ce neko ko vozi njih doci na ovaj forum

imala sam ja i fiat 127 prije ovih tako da sam se vec navikla na zanimljivo ponasanje al ovo je ipak novi auto pa mi je cudno da vec sad zeza s vodom

iwex

Citat: angel_wing  u 18 Svibanj 2011, 10:53:44
ali cinjenica je da su fice ovi novi ipak sminka pa tesko da ce neko ko vozi njih doci na ovaj forum

Å ta to znači da smo mi kloÅ¡ari ?  :smrc:


;D

angel_wing

Citat: iwex  u 18 Svibanj 2011, 11:13:24
Å ta to znači da smo mi kloÅ¡ari ?  :smrc:


;D

neeee!! nisam to rekla! kazem, vozila sam ja i cinque i 127 da ne ispadne da sam ja sminka tip, nisam, samo volim fiate ali moje skromno misljenje je da 90% novih 500 voze mamini i tatini sinovi koji ni ne znaju sta je ispod poklopca pa tesko da cu naci nekog ko ima problem ko ja a da zna sta mu je uzrok ;)

jesam objasnila dobro  :facepalm:

iwex


angel_wing

Citat: iwex  u 18 Svibanj 2011, 11:26:24
Ma zezam malo :)

onda dobro  :drink: vec sam mislila da ce krenit na mene drvlje i kamenje  :shock: