Fiat 500 Sport 2010g-skidanje prednjeg veznog lima i hladnjaka

Autor Brother, 17 Veljača 2014, 11:52:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Brother

Bok Ekipa,
Molim za malo pomoći. Prednji kraj mi je malo stradao, ali se nisu aktivirali zračni jastuci pa ih ne bi ni ja želio (kod skidanja prednjeg veznog zajedno sa hladnjacima).Da li je potrebno otpojiti akomulator prije skidanja prednjeg branika da ne doÄ'e do aktiviranja? Da li ima na netu već neka tema o rastavljanju prednjeg dijela i ozračivanju hladnjaka? Nalazim se na Turniću u Rijeci pa ako je netko već imao ovakvu situaciju bit će mi drago da mi se javi.
Hvala

cicili

skines aku i rastavljaj najsigurnija varijanta u svim pogledima.  :D

Brother

Ako se otpoji akomulator da li je potrebno kasnije ići na dijagnostiku da se ponovno prepoznaju zračni jastuci i resetira sistem?Da li postoji opasnost da se kod ponovnog spajanja akomulatora ne aktiviraju jastuci?Ima li negdje za pogledati DIY  o toj temi?

cicili

koliko ja znam i koliko sam radio na svom autu nikakvih problema osim mozda radija koji ce trazit code a i to mozda nece. veci problem je da ne skines aku i da ti zapamti gresku ako si skidao zracni ili senzor kakav, onda ces morat na diagnostiku brisat greske.

koliko znam da bi se aktivirao zracni mora vise parametara bit poklopljeno a jedan je i da si vezan.

chrisRi

Skini bateriju prije nego pocnes komade s auta skidat,nebi ti trebao ocitati gresku kasnije.Radio code ti nece vjerovatno trebati ali nikad ne znas,bolje da ga imas.Bateriju normalno spoji zadnju kad zavrsis i to je to.

Brother

Ima li negdje na netu teh. skice dijelova prednjeg kraja?

chrisRi

Probaj malo na UK forumu viditi,tu kod nas nema puno 500.Ali ovako napamet za skinuti branik,farove,vezni i kilere nebi trebo biti problem.Pazi na kiler klime ako ti je ostao cijeli kad odvidavas manikote.Koji motor ti je u autu?

Brother

Da li motor sam odzrači  sistem kad se montira novi hladnjak ili ima neki ozračnik na cijevima? Motor je 1.2.

venom

Senzor za airbag nije kao u američkim filmovima po branicima nego jedna mala kutijica u kabini koja registrira silu i smjer udarca i prema tome pali airbag.

Kad odspojiš akumulator ne može ostati nikakva greška jer nije uključen strujni krug, kod nekih auta je dovoljno ne davati kontakt.

Za odzračivanje pogledaj na hladnjaku i na crijevu koje ide iz kabine na hladnjak (u najvišoj točki) ima li kakav mali čepić kojeg do pola odvidaš i čekaš da počne izlaziti rashladna tekućina, neće jako.
Grijanje na max i odvidaš prvo ovaj na crijevu pa onda na hladnjaku.

Brother

Ekipa molim za malo pomoći.Auto mi je gotov samo imam jedan mali problemčić.Kad sam spojio akomulator nema mi struje(kontakta) sve je mrtvo.Zatim sam došao sa dr.autom i spojio preko kablova i opet nije bilo struje,komandna ploča je mrtva i nema svjetla u kabini. Zatim sam izvadio akomulator iz dr.auta koji je 100% ispravan jer sam mislio da je do akomulatora; ali opet ništa - znači nije do baterije.Prije skidanja prednjeg veznog lima i hladnjaka motor je radio i auto sam dofurao u garažu i otpojio bateriju. Sad kao da je zavladao Murphijev zakon. Kako da stavim par slika od F 500?


casual

Citat: Brother  u 24 Veljača 2014, 23:17:02
nema niko ideju????

5 sati je prošlo od tvog pitanja
ljudi nisu stalno na forumu, čim netko tko zna vidi temu i pitanje, odgovoriti će
nema potrebe za požurivanjem i takvim pitanjima ;)

cicili

ako je sve radilo a sad neradi ocito je da nesto nisi spojio, ili pregledaj osiguace da nije neki zdimio...

draĹžen.os

Instrument u ruke i provjeri minus pol na masu dali ima prolaz ili spoji na karoseriju jedan pol instrumenta a drugi na + i treba bi ti očitati napon 12 V. Ako ne pokazuje ništa onda masa nije spojena na šasiju. :82:

Brother

Citat: dražen.os  u 25 Veljača 2014, 10:04:18
Instrument u ruke i provjeri minus pol na masu dali ima prolaz ili spoji na karoseriju jedan pol instrumenta a drugi na + i treba bi ti očitati napon 12 V. Ako ne pokazuje ništa onda masa nije spojena na šasiju. :82:
Tako je i bilo. Nije bila spojena masa od baterije na šasiju samo sam spojio masu od mjenjača. Sad je sve ok- sve radi.Hvaallaaaaaaa :) Dražen
Da li ima  neka mogućnost staviti  par slika u post?