Ulje za mjenjac

Autor luka78, 05 Lipanj 2015, 14:49:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

topolino

Moze li tko pogledati dali ima u zg/ri za kupiti castrol syntrax Z 75w80 API GL4, universal 75w90 spec API GL3, GL4, GL5. Radije onaj prvi ako je moguce.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Ja sipam Total Gear 8 ... API GL4+ ... jako dobro ulje a za razumnu cijenu .... i zimi se Å¡alta isto kao i ljeti ...

topolino

Dizem malo temu iz mrtvih.
Kako sam bio primoran skidati mjenjac zamjenio sam postojeci za kracu verziju. U servisu mi sipali shell spirax S6 75W90 GL5 jer oem ulje nemogu nabaviti po nekoj normalnoj cjeni. Po spec ide 75W85 GL4, a sa shell mjenjac neradi nikako. Nako duze stanke (sat, dva) mjenjac dosta zapinje kod saltanja, kada je hladno u jutro kod kocenja motorom se cuju lezajevi. Kako se zagrije stanje se popravi, ali nije bas bajno. Na autocesti mi je ispao iz pete brzine na 4000okr/min. Nasao na netu https://adparts.eu/en/auto/oils-lubricants/gear-oil/mt-85-75w85-gl-4-gear-oil, posto je u EU nemoram se vozati sa carinama.  Vi koji ste sipali to ulje u bravo kako vam rade sada mjenjaci? Volio bih to zamjeniti prije nego razletim jos jedan mjenjac zbog krivog ulja.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

To ti nije do ulja ...  osim Å¡altanja na hladno ... to ulje koje imaÅ¡ je dosta dobro ulje. Moja preporuka uvijek stoji (post iznad) jer se s njime Å¡alta kao putar. NeÅ¡to je rijeÄ'e od propisanog 75W85 ali nekad su u alfama pisale obje gradacije s time da je 75W80 bila preporuka za hladnija klimatska područja.

A za ostalo vozi nazad na reklamaciju ... i ovo zadnje nemoj više pisat da ti se ljudi ne smiju ... ja nikad nisam čuo ni vidio da se motor ili mijenjač raspao od/zbog ulja ... isto kao što mnogi drobe da GL-5 uništava mjenjače, samo običan izgovor za dotrajale iznemogle ili potrgane mjenjače.

topolino

Ajde reci kako je moguce da nakon zamjene kvacila sipas novo ulje gl5 i mijenjac nakon par tisuca km vise nece u 1 i 2. brzinu? A ljepo je radio do zamjene ulja. Po tebi bi mogao i suncokretovo ulje sipati. Nepostoje za nista razne gradacije i kasifikacije ulja.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Citat: topolino  u 25 Studeni 2018, 11:48:25
Ajde reci kako je moguce da nakon zamjene kvacila sipas novo ulje gl5 i mijenjac nakon par tisuca km vise nece u 1 i 2. brzinu? A ljepo je radio do zamjene ulja. Po tebi bi mogao i suncokretovo ulje sipati. Nepostoje za nista razne gradacije i kasifikacije ulja.
Pa sam si si dao odgovor ... znači da nešto ne valja sa mjenjačem ... da je do gradacije odnosno ulja onda bi ti od prvog km simptomi bili isti ... a za GL5 paket aditiva neću trošit ni riječi ...

Samo me sad uvjeri da i ispadanje iz brzine je zbog ulja ... :roll2:
Zašto si stavljao drugi mjenjač?

Da, onda možeÅ¡ i motorno u fritezu ... ne kužim takav glupi ekstremni stav pojimanja stvari ... pa Å¡ta nisi onda odmah sipao orginalnu tutelu kad su ti specifikacije svetinja nego pokrećeÅ¡ nepotrebne rasprave ... mjenjao si kvačilo i mjenjač a Å¡krtariÅ¡ na 2 litre ulja a "znaÅ¡" da je kvar u tome .... svaÅ¡ta ...  :joj:

I kao što sam ti već rekao ulje može samo utjecati na otežano šaltanje kad je hladno dok se ne zgrije ili jednostavno kad ga fali ...

topolino

Ajmo ovako jer vidim da nisi upucen u pola price :D:
Po OEM spec ide ovo ulje:

Kao sto vidis po slici vozim hyundai, ako se nevaram to i jos pise u mom profilu.
Ovo ulje hyundai servisi u EU ne drze (zasto nepitaj jer nikada nisam uspio saznati).
Oem ulje se mjenja na 100 000km, kako nije ulje mjenjano na 170 000 sam ga odlucio zamjeniti. Odlucio sam se za elf 75W80 GL4+ koje se pokazalo dobrim za saltanje osim sto je "nestajalo". Tada nisam znao da tutela i jos neki proizvode 75W85 GL4. Nakon dva doljevanja odlucio sam elf ispustiti i uliti po novom tvornickom manualu 75W90 GL5. Uskoro je poceo zapinjati u voznji kod saltanja, nedugo potom je pukla sajla mjenjaca pa smo sa servisom prepisali zapinjanje sajlama. Kako su sajle zamjenjene zapinjenje sa nastavilo i za manje od mj. dana nisam mogao vise ubaciti u prvu i tesko je islo u drugu. Auto na slepu i zamjena mjenjaca u ovlastenom za mjenjac kojeg sam imao i imao je kada je skinut 130 000km. Posto mi je trebalo auto i nije im mogao stajati u servisu dokle nadem ulje koje odgovara po spec. sipano je shell spirax S6 75W90 GL5. Isprva je bilo ok, kako sam se vracao iz zagreba ispao je iz brzine i od tada se javlja struganje lezaja prvih par km i tesko saltanje pogotovo prve 3. brzine. Kako sada moram opet na put (neplanirano), mislio sam ici sa curinim puntom, ali tamo su prozujali lezajevi na slavnoj M20 getribi. Zbog obiteljske situacije nemam vremena traztii okolo ulja za koja odgovaraju spec. mjenjaca. U ostalom obrazovanost prodavaca rez djelova je takva da za npr. tutelu matryx po njima to je ulje za motocikle i specijalne namjene, je njima tako kaze njihov program :DD:
Da napravim salomonski rez i rjesim ovu besmislenu raspravu o uljima za mjenjace. GL5 ulja ne idu u GL4 mjenjace. Postoje i dopisi eu proizvodaca servisima u usa da se ne sipa GL5 ulje u modele koji traze GL4 ulje. Iako s vremenom aditivi ce regirati sa legurom bronce u mjenjacu nijedno GL5 ulje nece zbog toga unistiti mjenjac tako brzo. Problem je isto kao i kada sipas npr 0W20 ulje u motor koji trazi 10W40 i ima 100 000km+. GL5 ulja radi ustede goriva su puno manje viskozna od GL4 ulja. Posljedica je nedovoljno podmazivanje sihrona i lezajeva mjenjaca sto za posljedicu rezultira raspadom mjenjaca jer zbog vece zracnosti komponenti to ulje jednostavno iscuri umjesto da ostane di treba. Kako su starija ulja bila gustca i nisu bila full sintetika prema tome sama tolerancija zracnosti u komponentama novog mjenjana je veca od danasnjih mjenjaca.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Upućen sam u problematiku a ne u auto koji voziš ali to ne mijenja stvar ... svi auti većinom funkcioniraju isto ..

Dakle, priča je ista ... imaš problem sa mjenjačem a ne sa uljem ... kad shvatiš da ulje nije glavni problem možda se stvari pokrenu sa mrtve točke ... a ovo o zračnosti ne znam dal da se smijem ili plačem ako gubiš ulje u getribi onda negdje ulje pušta. To se ne riješava gušćim uljem nego zamjenom semeringa.

Ajde da ja tebe riješim tvojih i servisnih gluposti oko GL ulja.
GL5 i GL4 i slavne bronce već miljun ispričana priča uljnog lobija ... ustvari šta da ja išta pišem kad je meštar tu sve objasnio ...

https://youtu.be/Z7NpsMZ9pBQ?t=675

Ja sipam u Punta 94. 5W40 i ne troši ga ništa više od 10W40 čak naprotiv manje od pojednih 10W40. Auto ima 190000 km. Tak da tafljaš bezveze ... ako je motor i getriba ok i nisu šuplje ni sa jednom gradacijom ulja nemaš bojazni, samo tu je uvijek ona ekonomska računica sa strane ... koja je glavni faktor odabira.

A o razlikama GL4/5 ulja bolje nemoj jer vidim da nemaš pojma ... i dopisima hahhahahahah :roll2:

topolino

Sa videom nisi dokazao nista. Na videu se jasno vidi da je mjenjac "ostao" bez podmazivanja bez vidljivih znakova propustanja. Da tako nesto napravis saltanjem bez kvacila prije ces polomiti birac nego pojesti zupcanike. Ovako je izgledao moj mjenjac nakon uljevanja 75W90 GL5 u drugom autu. I da owners manual za mog acenta pise da moze ici 0W30 sa zvjezdicom. Zvjedica znaci nesmijes ici na autocestu sa tim uljem u motoru. Nije problem u reaktivnosti aditiva koliko u viskoznosti i adheziji ulja jer covjek "jasno" govori da nece napraviti neku stetu na sinhronima.
Ulje koje je previse tekuce ce prskati po svuda i nece podmazivati di sve treba. Ako hoces da ti pojasnim percepciju rijede ulje u mjenjacu izgleda kao da prodes kroz vodu sa kotacem, vode po svuda samo najmanje na kotacu. Mjenjac nema pumpu ulja i za njega vrijede drukciji uslovi za podmazivanje. Da jednu stvar sam zaboravio da imas manje trenje osim manje kinematske viskoznosti moras imati i manju adheziju. Ja koliko se sjecam nigdje nisam naveo da ce GL5 pojesti sinhrone.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Nisam ništa ni dokazivao. Uopće nije stvar mjenjača sa videa nego dio di govori o GL5 i GL4 te bronci ...

To što pričaš za ulje su gluposti. Totalno promašeno i kontra od željenog. Ti pričaš ko da bacaš špric na zid pa se sad slabo prima. Kao da nalivaš vodu u mjenjač a ne ulje.
Zupčanici se kupaju u ulju konstatno i tako je dizajnirano kučiÅ¡te. Viskoznost je najviÅ¡e predodreÄ'ena gradacijom a uz GL-5 se najviÅ¡e vežu moderna sintetička ulja koja su puno bolja i kod mjenjača jer su "tečnija" nastaje manje habanje na niskim te bolja zaÅ¡tita na većim temperaturama. Pa Å¡ta bi onda trebo reć za radne stojeve, kamione i autobuse koji koriste GL-5? Ne koriste ga radi slabe adhezije nego radi paketa aditiva i većih temperatura koji nastaju većim opterećenjem isto kao i diferencijali. Po tvojoj teoriji svi diferencijali bi se trebali raspast za par tisuća jer koriste GL5 ulja jer nema adhezije? A oni su po tom pitanju najosjetljiviji. Poderat će se prije sa GL-4 zbog nedostataka EP aditiva.

Hoćeš bolju adheziju onda koristi mineralna ulja ... a onda si fasovo tamo di je najbitnije ... To je isto ko da si reko da je za motor bolje 15W40 od 5W40.

Evo ovdje ...

Citat: topolino  u 25 Studeni 2018, 14:45:17
Da napravim salomonski rez i rjesim ovu besmislenu raspravu o uljima za mjenjace. GL5 ulja ne idu u GL4 mjenjace. Postoje i dopisi eu proizvodaca servisima u usa da se ne sipa GL5 ulje u modele koji traze GL4 ulje. Iako s vremenom aditivi ce regirati sa legurom bronce u mjenjacu nijedno GL5 ulje nece zbog toga unistiti mjenjac tako brzo ...

A čemu to sve? Zbog tvoje zavjere da su ti ulja kriva što imaš pokvarenu getribu ... ajde molim te mislim da je bilo dosta rastezanja oko takvih gluposti ...

topolino

Vratio se sa puta. Prezivio put uz tihi huk u prvoj i drugoj. Ispadanja iz brzina i slicnih stvari nije bilo, lozio ga cjelim putem oko 4000okr/min u 5.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

punto mk1

Citat: Memphis  u 05 Kolovoz 2016, 23:01:42
Ja sipam Total Gear 8 ... API GL4+ ... jako dobro ulje a za razumnu cijenu .... i zimi se Å¡alta isto kao i ljeti ...
je li to ovo ulje i da li može u punta mk2 1.2 8v :


Memphis


punto mk1


punto mk1

naručin u ciaku total gear 8 75w80 , pošto nisan moga predignuti ode mi frend koji se ne razumi i oni mu dadu ovo ulje
   Å¡to sad napraviti da li da ga zaminem za total ili da to koristim , ovo ulje je jeftnije nekih 20 kn za 2 litre