Fiat Stilo 1.9 JTD - Dimi crno na auspuh

Autor ILIJA, 02 Studeni 2013, 23:06:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ILIJA

Pozdrav ekipa,imam problem sa stilom 2002 god 115 ks,u zadnje vrijeme mi konstantno dimi auto sve normalno vuce ali dimi konstantno,na leru mi nekad cudno radi kao na 3 klipa,i u voznji mi nekad trokira,ali normalno vuce,potrosnja se malo povecala,sve mi ukazuje na dizne,pa dali je netko imao takav problem?

Ima 290000km,dimi crno,i ne trosi ni kap ulja
ILIJA

cupavica lorena

na njemu kad dizne odu najcesce se javlja bijelo plavi dim,mada je moguce da nevaljaju dizne,ali uvijek postoji ali,kakva je usisna grana i zaklopka snage zbog EGR ventila kada je on ciscen,ako je ikada ciscen,u kakvom je stanju katalizator,kompletan ispusni sistem,da li je na velikom servisu ciscena sabirnica oduska,u kakvom je stanju filter zraka,u kakvom su stanju crijeva zraka i obujmice sto ih drze,crni dim znaci ili premalo zraka ili previse goriva,ali kod JTD motora kad nevaljaju dizne obicno se javlja bijelo plavi dim,ovisi do koje mjere dimi,kako je vozen auto,da li je zagusen jako,napamet tesko za reci
ako nemate hobi,kupite fiat

tempradrifter

provjeri MAF, odštekaj ga i ako se auto potpuno isto ponaša znači da je rikno

forsage

blokiraj EGR...meni je isto malo dimil crno a imal je 140.000 km lani...majstor mi je očistio i blokirao EGR i sad je super-dima nema, potrošnja mrvicu pala i imam osjećaj da malo bolje vuče...
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

prci9999

meni isto dimi u zadnje vrijeme nenormalno,sve mi neugodno stisnut gas kad mi je neko na guzici   :rofl , htio bi zablokirati taj egr,stilo ima 200 tisuca i egr nije nikad ciscen,sad mene zanima dali ga mogu samo zablokirati ili ga moram ocistititi pa tek onda zablokirati

sarakuzza

Samo zablokiraj. Ali čisto da se zna, kod euro 4 motora se zna paliti check engine lampica (elektronski egr), kod tebe je vakumski pa slobodno začepi :)


Ako ti se da, skini usis i počisti ga, vidit ćeš koliko smeća unutra ima. Samo za to izdvoji cijeli dan i sve lagano i temeljito, bez žurbe.
Auto se preporodi.


Inače kad EGR skroz zariba tj zastane u jednom položaju auto gubi vuču u odreÄ'enom dijelu okretaja npr dizel počinje vući tek na 2500-3000 okretaja. I to može biti jedan od simptoma.

Eldar

#6
Zamjeniti zracni filter.  Inace zracne filtere treba mijenjati cesce pogotov ako se vozi u uvjetima gdje ima vise prasine. Za fiate staro pravilo, sto cesce mijenjati zracni filter. Na 5000km. Znam iz iskustva.
Pozdrav i nadam se da je samo ovo.
Ako ne upali sa filterom ocistiti egr
http://www.youtube.com/watch?v=1go_PUmx0WE
Ciscenje egr
http://www.youtube.com/watch?v=kDXKNLv4bF8
Kada se skine egr onda je pozeljno ocistiti i usisnu granu. Za ciscenje postoje namjenjeni sprejevi.
Ovo vazi samo za iskusnije.

Mrsoo

meni je auto luÄ'ački  dimio i zatvorio sam EGR i od tad niÅ¡taa

ILIJA

Ocistio sam maf senzov i auto ne dimi
ILIJA

draĹžen

Moj ne dimi ali trza na malim okretajima. Samo ponekad. Zvao sam mhanicara i pitam ga za egr. On kaze da ako ako jejpocepljen da mora gresku izbacivati. Gresku na tabli.Jel to istina?

dgudan

Netreba niÅ¡ta izbacivati. Meni je moj krepao i nije se dao upaliti, zapravo sam ga jedva jedva upalio i namolio da doÄ'e doma a nikakve greÅ¡ke nije javio.
Blokirao EGR i vozi miško...
---tajna Ĺživota je Ĺživjeti opasno---