Alfa 147 1.9 JTDm glow plug

Autor JTDm8V, 12 Kolovoz 2020, 09:05:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

JTDm8V

Dobro jutro!

Kod paljenja alfe romeo 147 (redizajn), nakon što auto upali bez problema, počne blicati lampica grijača još jedno 15-30 sekundi i tad se lampica ugasi. Auto normalno vozi, pali, potrošnja goriva je u redu, potrošnja ulja isto u redu. Motor je 1.9 JTDm 88 kW. Grijači su testirani i ispravni. Relej grijača je ispravan. Na što još da obratim pozornost?

Hvala unaprijed.

2mario2

To i meni svijetli isto tako. Po zimi sam normalno palio i sve kao i sad. Netko mi je rekao kao da struja ne dolazi sa releja il ćega na grijače. E, sad dal je to istina ili nije nisam išao to još provjeravat

JTDm8V

Sumljam na struju, konkretno:

Kad malo diram po navedenom onda lampica radi samo kod paljenja, ne blinka kasnije. No, nakon par dana opet počne blinkati. Kratki ili loš spoj.

Boxer

Jedan grijač je neispravan ili je žica do istog u prekidu
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

JTDm8V

Sva 4 grijača su izvaÄ'ena i testirana, ispravna su. Kad sam odspojio oba konektora sa releja grijača i nasprejao WD-40 sprejem spojeve kao i + te - akumulatora, par dana radi bez problema.

eLaCiD

Citat: JTDm8V  u 12 Kolovoz 2020, 10:55:55
Sva 4 grijača su izvaÄ'ena i testirana, ispravna su. Kad sam odspojio oba konektora sa releja grijača i nasprejao WD-40 sprejem spojeve kao i + te - akumulatora, par dana radi bez problema.

Pogrešno. WD-40 napravi još bolju izolaciju. Treba koristit "Kontakt sprej". Ako je do toga.
098  38 77 11
elacid@net.hr

Tom

Negdje gubi struju ili kontakt.
Na dijagnostici bi trebalo pokazati u čemu je problem.
U pravilu je grijač problem, rijetko odlazi rele.
Imaš naprijed ispred akumulatora onu kutiju s osiguračima i relejima, tu probaj kontakte našricati s kontakt sprejom
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...

JTDm8V

Počistio sam kontakte akumulatora sa kontakt sprejem i nije pomoglo. Kada palim auto zagrijan, ona lampica ne blinka. Zato jer se ne koriste grijači. Ujutro kad je auto hladan, onda opet blinka.
Mogu počistiti kontakte na grijačima:



Boxer

#8
Promjeni grijače i neće se paliti, ponavljam. Grijači su djelomično ispravni jer ti je jedan ili više njih slabiji, mjenja se otpor struje, elektronika to vidi i javlja ti grešku. Imao sam isti slučaj. Promjeniš sva 4 grijača i onda ideš dalje ako nisi riješio problem, naravno pod uvjetom da si pregledao relej i instalaciju. Nemoj špricati kontakte bez veze sprejevima, svi ti sprejevi na sebe navlače vlagu i napravit ćeš si *** dugoročno.

Imao sam potpuno isti problem sad na 156, mehaničar pregledao, svi ispravni a blinka i još mi kaže da je to normalno jer je to alfa :( . Par tjedana kasnije skinem poklopac, promjenim svih 5 grijača i od onda mir, nikakvih blinkanja nema više. Ispitam stare grijače i 2 od 5 su se grijala sporije i na 70-ak stupnjeva manju temperaturu, mjereno IR mjeračem temperature.
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

the-rider

multimetar i ispitaj koliko ohma imaju grijaci, i na njima i na konektoru na releju, mora svugdje biti isto
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.