Osiguranja od automobilske odgovornosti

Autor Michael, 09 Travanj 2017, 12:17:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gandi

Bas to. Treba ti auto i naprosto i nemas/mo izbora.
Glede rizika, pricalo se pred par godina da bi jedan od faktora kod kreiranja cijene osiguranja bila i boja vozila, pa bi tako vlasnici crvenih i zutih auta placali nesto skuplje osiguranje od ostalih boja.
Zasto? Zato jer crvena i zuta boja psiholoski traze agresivniju voznju, a osiguranja su dosla do statistickog podatka o sudjelovanju crvenih i zutih vozila u prometnim nesrecama naspram svih drugih.
Isto tako imaju statistike za sudjelovanje u nesrecama obzirom na godine starosti, godine vozackog iskustva itd itd..

P.s.
Mislim cak da se negdje u europi i provodi ova matemetika za boju vozila i cijenu police.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Mike20

Negdje vani, ne sjećam se gdje, Engleska ili tak nešto. Skupljanje prometnih prekršaja, vjerojatno brzine i slično, poskupljuje policu. To bi bilo mjerodavno. Kod nas čak i bez bonusa polica nije preskupa. Vani to zna biti pola vrijednosti auta. Čitao na engleskom forumu, mladi vozač kupio auto za 4000 eura, polica mu 2000eura.

Michael

U Njemačkoj i Å vicarskoj su takoÄ'er police skupe za mlade vozače.
Kako čovjek kod kojeg sam mislio srediti policu zastupa više osiguravajućih kuća, tako mi je pregledao koliko bi nas izašla polica u ERGO osiguranju. Oni su počeli koristiti njemački način, pa onda kod slaganja ponude imaju u pitanjima na koje gorivo ide auto, da li ima alu ili čelične felge itd itd. i na temelju toga dobije cijenu police za auto.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

chico2288

U Njemačkoj takoÄ'er igra ulogu i marka auta, kao i to koliko osoba vozi auto. Npr. Kod sklapanja police se točno mora navesti tko će voziti auto. Ako se dogodi nesreća, a vozila je osoba koja nije navedena u polici, sljede rigorozne kazne.

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk


malizuti

Citat: Michael  u 24 Travanj 2017, 20:23:14
Ovo je isto uvreda ostalim mladima, nisu svi divljaci i prave sranja na cesti.
Kako će oni znati tko divlja i radi sranja na cesti, pa da mu dignu cijenu auto osiguranja? Tražeći od svakoga mladog vozača ispis prekršaja ili da sva osiguranja imaju uvid u prekršaje? Koliko je to još dodatne papirologije?
Iako te osobno ne poznam, znam dosta vozača kamiona koji ne voze po propisima nakon Å¡to izaÄ'u iz kamiona i sjednu za volan auta, divljaju i rade sranja po cesti. ZaÅ¡to bi se onda oni isključivali iz ovog zakona?
Mladi jesmo, možda nemamo dosta iskustva, ali usporedite npr. vozača sa 25 godina i vozača sa 70 godina (čast izuzetcima, da ih ne trpam sve u isti koš)? Tko će prije uočiti neku kritičnu situaciju, prije reagirati i spriječiti ili samo umanjiti štetu/nezgodu? I još k tome imaju manje cijene polica zbog starosti? Ima previše stvari o kojima bi auto osiguranja morala imati uvid, da bi mogli raditi neke korektnije cijene polica.
Ja se ne bunim, znam da ću tu policu platiti svejedno, bila ona 1000kn ili 3000kn, jer mi auto treba. Bio bi sretniji da je 1000kn, ali znam kako sustav radi i da ne mogu protiv njega, pa se ne zamaram time.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Zapravo bi nam trebao samo jedan papir koji bi se podigao na policiji ili da osiguranje preko OIB-a osobe ima uvid u to koje prekrsaje i koliko cesto ih vozac radi.

Kako se u njemackoj mora navesti tko ce voziti auto isto tako bi se moglo napraviti i ovdje da osoba koja radi prekrsaje spada u ajmo reci kategoriju osiguranja broj 5 koja bi bila najskuplja. Firma u kojoj bi takva osoba radila mora imati za vozilo kategoriju 5 i sva vozila koja bi takva osoba vozila mora imati tu kategoriju. Koliko je to tesko uvesti?

U kanadi te jednom uhvate da vozis van naselja 15mp/h vise od dozvoljenog i odma te stave u kategoriju "RACER" i osiguranje ti kosta duplo i 6 mj vozacka. Poslije 6 mjeseci ides na sud i molis da ti vrate dozvolu i kajes se da neces nikad vise.

Za mladog vozaca zakon veli bez iskustva i o osiguranja koriste ali ako si svaki dan na cesti ipak steknes nekog iskustva pa bi bilo fer pronaci neki drugi termin za dodatnu naplatu.


Michael

Slažem se u potpunosti. Svejedno sam sretan Å¡to nemamo cijene kao npr. Njemci, Å vicarci ili Englezi, jer tada bi raÄ'e iÅ¡ao vlakom doma i drndao se 3 sata u starim vagonima i vlaku koji stoji kod svakog drugog rasvjetnog stupa od Zagreba do ÄŒakovca :)
Sutra ću dobiti zadnju ponudu, pa ću na kraju sve staviti u neku tablicu i objaviti ovdje, samo radi evidencije i eventualne rasprave oko paketa pojedinih osiguranja.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Tooutman

Bitno ti je da se sve direktno kontaktiraš. A ne one web forme koje ti napisu koja je najjefitnija. Imaju ti oni dobar "poligon" za smanjivanje cijene.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Michael

Što se tiče ovih web formi, do sada mi je na svim stranicama u lipu točno izračunalo, jer sam i direktno tražio izračun. Jedino što neke stranice nemaju izračun za mlade vozače, ali dobiješ okvirnu cijenu na koju još nadodaš 15% cijene (za toliko su uvećane cijene polica kod većine osiguranja).


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Michael

Evo, kako sam i obećao, tablica svih ponuda koje sam skupio zadnjih mjesec dana prije tehničkog pregleda.

Tražili smo od svih ponudu sa zaštitom bonusa, osiguranjem svih putnika te nekakvim paketom auto asistencije (u tablici su cijene boljih paketa auto asistencije). Samo da napomenem, ovo su isključivo cijene za mladog vozača. Nažalost, nemam upisano tko priznaje bonus (u našem slučaju dupliciran od roditelja), a tko ne priznaje. Ako će tko trebati tu informaciju, rado ću provjeriti.
Mi smo na kraju otišli u Triglav osiguranje, zatražili ponudu i izašli izrazito zadovoljni. Priznali su dupliciranje bonusa u cijelosti (50%) te imaju sve u ponudi što smo tražili.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Vanc123

Ma i ja sam u Triglavu i fakat su mi najeftiniji.:)

Tooutman

I moj stari. A kaj najbitnije koliko čujem nema problema s isplatama ukoliko se dogodi neÅ¡to. TakoÄ'er nema problema ni s minikasko (nalet na divljač, stakla) paketima.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

gandi

Euroherc od prosle (lijevo) i za ovu (desno) godinu
U ovoj godini sam u bonusnom razredu 12, što je 4% veći bonus i sad ga imam čak 58%
Uvećenje premije za mladog vozača su mi makli jer više nemam <30 god
korporativni popust su smanjili sa 8 na 4 %
popust na višegodišnje osiguranje mi OPET nisu dali. neznam zašto...
Lani su mi dali i 5% na plaćanje mastercardom, ove godine nema ni toga.

Kad se podvuče crta, ovogodišnja polica mi je punih 5,24 kn jeftinija od prošlogodišnje a taj ogroman dobitak sam odmah uložio u automat za kavu i nakon toga mi je ostalo čak 1,24 kn čiste dobiti. fakjea

--->>>    click here      <<<---