Tehnicki za vozilo is spanjolske

Autor topolino, 31 Listopad 2020, 11:05:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

topolino

Sestra mi ima problem sa kombijem. Istekao im je tehnicki. Mogu registrirati kombi u hr, ali nemaju sjedala u kombiju. Na STP nezele ni cuti da ih regaju bez siceva koji su u spanjolskoj. Kombi ima spanjolske tablice. Moze nasa policija provjeriti ako ih zaustave kada im istice tehnicki? Registracija i osiguranje im vrijedi do 6.mj .
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

#1
Pa posude negdje sjedala, ili kupe, vjerujem da nisu skupa

Inače, ZSPC

ÄŒlanak 237.
Vozila registrirana u inozemstvu mogu sudjelovati u prometu na teritoriju Republike Hrvatske ako imaju ispravne ureÄ'aje i opremu propisanu meÄ'unarodnom konvencijom o prometu na cestama, a glede dimenzija, najveće dopuÅ¡tene mase i osovinskog opterećenja ako udovoljavaju uvjetima propisanim za vozila registrirana u Republici Hrvatskoj.

ÄŒlanak 247.
(1) Motorna i priključna vozila registrirana izvan teritorija Republike Hrvatske mogu sudjelovati u prometu na teritoriju Republike Hrvatske samo ako imaju: važeću prometnu dozvolu, dokaz o tehničkoj ispravnosti, registarske pločice koje je izdalo nadležno tijelo zemlje u kojoj je vozilo registrirano, meÄ'unarodnu oznaku zemlje registracije ili registarsku pločicu koju je izdalo nadležno tijelo države na kojoj su oznake i broj utvrÄ'eni propisima Europske unije.
(2) Za motorna i priključna vozila registrirana u državama članicama Europskog gospodarskog prostora, u svrhu slobodnog kretanja vozila u prometu na cestama, priznaje se dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila izdan u državi registracije vozila.

Kazna je 2000kn tj. 1000 odmah/3 dana

topolino

Odustali. Nasli sjedala za posuditi, ali iskrslo nesto doma i moraju natrag u spaniju.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: